Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1559. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: madanci Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
31.306
Cevap
907
Favori
3.048.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15571558155915601561
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    BDDK konut kredisi limitleri bu şekilde hocam.

     En Uygun Konut Kredisi
  • dark_places D kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler.

  • sinanakgl kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar, sizin onay hala gelmedi mi?

  • Fofana F kullanıcısına yanıt

    Yok Samsunlu hemşerim. Bekliyoruz hala  en son faiz yükselmişti aramislardi bence onlar da sallamiyor artık

  • sinanakgl kullanıcısına yanıt

    Bence senin işte farklı bir sıkıntı var hocam. Ben de Akbank’tan çektim krediyi ve 2 gün içinde onay veya cevap gelir demişlerdi. Şubedekiler işi bilmiyor olabilir.

  • Fofana F kullanıcısına yanıt

    Zaten onlarda var bir şey bana da öyle geliyor. Siz siz olun Amasya Merzifon Akbank şubesine gitmeyin tavsiye etmem. İs mi bilmiyorlar kredilerden bunlar ödül vs almıyor mu anlamadım. Çok da umurumda değil işin aslı durum sadece komik. 18 subattam beri degerlendiriliyor. En azindan sistemden otomatik iptal olması gerek.

  • Arkadaşlar Şuan en uygun konut kredisi hangi bankada acaba? İş bankasından kredi çeken oldu mu? 2.95 ti 3.15 e yükselmiş görünüyor Şuan.
  • Arkadaşlar konut kredisinde diyelim 900 bin tl kredi çekeceğim. Bunu 36 ay vade ile ayda 42 bin ödeyip toplam 620 bin tl faiz ile ödemek mi yoksa 60 ay vade ayda 33 bin ödeyip toplam 1 milyon 100 bin faiz ödemek mi daha mantıklı?
  • jetgil kullanıcısına yanıt

    Bankalar vadeye göre faiz artırıp azaltıyor. 36 aya is 3,15 ten veriyor mu bankaya sormak lazım hocam.


    Eger dediğiniz gibiyse ben 36 ay yapardım odeyebiliyorsam. Piyasayı sıkmaya devam ederlerse gereksiz faiz ödemek anlamsız. İleride faiz oranı düşse desek size çok faydası olmaz zaten.

  • jetgil kullanıcısına yanıt
    Ödeme gücünüzle yakından ilgili. Ayda 8bin fazla ödemek bütçenizi sarsmıyorsa tabiki az faiz ödemek ve erken kapatmak daha mantıklı olabilir. Faizler yüksek olduğu için para pahalı.
    %1 ve altı olduğu dönemlerde yani ucuz para zamanında maksimum kredi ve vade, enflasyonist ortamda çok daha mantıklı olur diye düşünüyorum
  • sinanakgl kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Web sitesinden hesaplama yaptığımda 3.15 çıkıyor oran 36 ay için. Evet ödeme imkanım var, ben de kısa vade çekip az faiz ödemenin mantıklı olduğunu düşünüyorum
  • palermo kullanıcısına yanıt
    Evet hocam ayda 8 bin fazla ödemek çok sarsmaz, sadece kararsız kaldım ama dediğiniz gibi ödeyebiliyorsan daha az faiz ödemek daha mantıklı.
  • Merhabalar herkese. Ben de tam bir ay önce tapumu aldım. Akbank'tan 2.80'den 1.200.000 tl kredi kullandım. Ödeyeceğimiz taksit eşimle ikimizin bordrosunun yarısına denk geliyordu. Bi kaç ufak kredimiz vardı onları kapatınca çıktı. Hatta beklediğimizden çok daha hızlı ilerledi kredi süreci. Başvurduktan ertesi gün ön onay geldi. Bir hafta içinde eksper eve gelip beklediğimiz değeri verdi ve toplamda 10 gün gibi bir süre içerisinde kredi ve tapu işleri tamamlandı.


    Benim de hayat sigortam 50 bin civarı bir şey çıktı peşin ödemede. Tabi tapu, emlakçı, tadilat, taşınma derken öyle bi nakiti hayat sigortasına ayıramadığım için 12 yıllık 50 dolara endeksli bes'li paketten faydalandırdılar. Kredi kullandığım sıra zaten hayat sigortasını peşin ödeme imkanım olmadığı için ne kadar mantıklı ya da değil emin olamadan bu paketten faydalandım.


    Uzun vadede enflasyona ezdiririz borcu diye arabayı satıp bir cesaret çektik kredimizi aldık evimizi. İyi mi yaptık kötü mü yaptık daha henüz bir şey kestiremiyorum bu konuyla ilgili yorumlarınızı da alırım.


    Herkesin gönlündeki gibi bir ev sahibi olmasını dilerim.





  • aliiiaydin kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun güle güle oturun. Eğer kazancınız enflasyona yenilmiyorsa bir kaç yıla kalmaz taksitleriniz çerez parasına döner, şahsi fikrim bu yönde.
  • aliiiaydin kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun. Ev sahipleriyle ugrasmaktansa kötü arabaya binip basinizin yastığa rahat değmesi yeğdir. Eskiden farklı düşünüyordum sonra 8 ayda 2 kez taşınmak zorunda kalınca tam bu kafaya geldim.


    Bu sene hükümetçe beklenen enflasyon %36. Tahminler 40 civarı. Sizin yıllık faiz masrafınız da %40 civarı. Eğer enflasyon bu şekilde giderse zaten kafa kafaya geliyor. 40 bin maaş ocakta 56 olacak. Kira da vermeyeceksiniz. Bugun 2+1ler bile 8 binden başlıyor, yarınımiz belli değil. Sonuç olarak en kötü bir seneye rahat edersiniz. Sıkılaşma bitince evin değeri de artmış olacak. Şu an kısa vadede nakit parayla ev almak mantıklı değil. Kredi cekebilirken de cekmek lazım.


    Besten cikarken zaten paranızı alırsınız. Fonlarda değerlendirip paranızı artirabilirsiniz de. Yılda 12 kez fon değiştirme hakkıniz var. İster altın yapin birakin ister dönemsel degisiklikler yapin. Befastan fonlara bakmayi unutmayin. Fonlara bakarken son aylara ve son 1-3-5 yıl getirisine bakmanizi öneririm.





  • Arkadaşlar hersey tamamlandı tapudan mesaj gelmesini bekliyoruz 2 gündür. Bankacı ipotek sisteminde sorun olduğunu düzelmesini beklediklerini söylüyor. Deli olmak üzereyim daha önce yaşayan oldu mu?
  • Yıl sonu tahmini enflasyon 75% geçer 3 sene enflasyon garanti bunu ben söylemiyorum hala borçlanmayan kaldımı ?

  • Arkadaslar arabami sattim suan elimde 350 bin civari pesinat var. Baktigim 2. Eller hep 1.5m 1.6m arasi. Bu pesinatla kredi almam mumkunmu? Cunku 2. Ellerde %60 kredi cikiyormus. Belki ekspertiz evin degerini yuksek cikartir diye bi umidim var ama bilemiyorum
  • Tekno moomce kullanıcısına yanıt

    O kadar olur mu ya. Sanki enflasyan beklenenden fazla geldikce faiz artacak gibi duruyor. Tek başına da yetmiyor ama

  • EMRE_RUSLAN kullanıcısına yanıt

    sıfır evlerde %90'a kadar çıkıyor kullandırım değerleri ama o kısımda da müteahhit'in gelir vergisinden kaçınmak için kredi kullandırma limitiyle karşılaşıyorsunuz. tabi 1,5 milyona en az 2+1 olacak şekilde sıfır ev bulmak da ayrı bir mesele tabi. fakat iyice araştırıp bir şekilde kredi sınırı olmayan ev bulabilmek mümkün olabiliyor. yeni 350 bin liranızı %25 peşinat olarak kullanıp kalan %75 olan kısmı kredi olarak kullanabilirsiniz şartlarınız el veriyorsa. bu durumda da akbankın verdiği 2,94 oranlı konut kredisi üzerinden hesaplarsak 34887 tl gibi bir taksiti çıkar. yani genel anlamda pek kredi borcunuz olmadan evin toplam gelirinin 70 bin civarı olması gerekir. tabi bunların yanında tapu, emlakçı, taşınma vs. gibi masrafları da hesaba katmanız gerekiyor.


    umarım gönlünüzce bir ev sahibi olabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliiiaydin -- 28 Mart 2024; 18:30:10 >
  • 
Sayfa: önceki 15571558155915601561
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.