Şimdi Ara

Empire Total War Hakkında Birkaç Soru

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar dün d&r'da oyunun indirime girdiğini gördüm ve satın aldım ancak pek beceremedim.
    Civilization V,Age of empires serisi,Cities:skylines gibi birçok strateji oyunu oynadım ama bu fazla karışık geldi
    Şimdi en çok takıldığım yerleri sormak istedim umarım yardımcı olursunuz

    1)Savaş kazanamıyorum ordum rakibimden güçlü olsa bile adamlar ordumu haşat ediyor bu konuda nasıl bir yol izleyebilirim savaşla ilgili ipuçları nelerdir?

    2)Mesala oyunda rusya,osmanlı gibi toprakları fazla olan devletleri aldığımda her bir taraftan saldırı alıyorum ve buna asker yetiştiremiyorum sonuçta 1 turda sadece 1 birlik çıkartılabiliyor yoksa ben mi yanlış biliyorum?

    Şimdiden teşekkür ederim







  • 1 - eğer ordunu adamlara pata küte yollarsan tüm savaşları kaybedersin. savaşa girmeden hemen önce kullanacağın birliği seç sağ tuşa basılı tutarak. ince bir çizgiçek bu düzendir. 5 li 4 lü 3lü 2li yada tekli birliğini dize biliyorsun. müm kün olduğunca birlikler toplu olmasın (3-4-5li) diğer askerler arkada kaldığında birşey. yapamıyor kalıyorlar. ben genelde tekli yapardım. ve düşman askerlerinin etrafını sarmaya çalış. bu çizgiyi çekdiğinde ok düşmana baksın çünkü askerler o yöne dönüyor. tüm birliklerin için bunu uygula mümkün olduğunca tepelerde olan sen ol.birde savaştan sonra birliklerini seç ve iyileştir. yoksa sürekli yenilirsin. adamların sürekli tükenir. ve bu birlikler iyileşmeden mümkün olduğunca savaştan kaçın.

    2 -çokfazla birlik üretirsen ekonomin batar 2 tane filan birlik yeter o birlikleri stratejik yerlere konuşlandırırsın. birde kale yaparsın. çok sorun olmaz. aran her ülkeyle kötü olmasın diplomasiyi kullan barış teklif et kabul etmezler genelde. birden falza ülkeyle savaştaysan veya ekonomini geliştiriyorsan genelde para teklif ederek barışı sağlarsın ama örneğin rusya barışı hemen bozar . sürekli savaş ilan eder. rusya yı öncelikli hedefin yapabilirsin.
    oyunu oynayalı çok oldu pek hatırlayamıyorum hatırlaya bildiğim kadarıyla yazdım. youtube da oyunun videoları var osmanlı videolarını zamanında izlemiştim o diziyi izle çok faydalı olmuştu.




  • 19yusuf05 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim deneyeceğim
  • ozguner kullanıcısına yanıt
    bu diziyi izle oyun hakkinda cok sey ogrenip oyunu seversin. guzel detaylari gorebiliyorsun.
    not : Turkce karakter bende duzgun gorunmediginden kullanmadim.
  • total war da en uyuz oldugum hadıse yaklasık 10 ulke ele gecırdıkten sonra harıta da neredeyse Osmanlı'nın tarıhtekı dogal sınırlarına kadar ulasıp... bırden bıre cok guclu bır devletle komsu olmak ve ne yaparsam yapayım o devletı yenememem. Ufak ordular sehırlerde bırakıp butun sehırlerden ana orduları bu guclu ulkenın sınırına yıgarken, Anadolu'da bırden ıc ısyanların cıkması bır anda yenı bır dusman ordusunun Anadolu'da hızla buyumesı, sınıra gonderdıgım orduyu gerı cagırana kadar bu dusman ordunun Anadolu'yu yakıp yıkması... O sırada caresızce bır sıgara yakıp yıne olmadı dıyıp yenı bır oyun acacyım duygusu... Hey gıdı hey... Oyuna bır gırdıgım zaman en az 7 - 8 saat basından kalkamama durumları Zamanı olduruyor dıye sonunda sılmem... (Yaklasık 3 - 4 sene pc de kaldıktan sonra) Bu konu gecmısı hatırlamam konusunda nostaljı oldu.. Yaklasık bır haftadır elım Steam'da Total waR Attıla satın alma secenegıne gıdıyor.. Kendımı zor tutuyorum.




  • ploff kullanıcısına yanıt
    Dün bütün gün oyunun başındaydım oldukça alıştım oyuna savaşlar ticaret falan iyi idare ettim.Akşam tam oyunu kapatmama yakın ingiltere savaş açtı varımı yoğumu yıktı öldürdü ama gerçekten oynadığım en güzel oyunlar arasında şimdi bende Attilayı almayı düşünüyorum. Bu seriyi keşfetmek için çok geç kalmışım
  • generallere dikkat et. generalin ölürse askerlerin moral olarak çöker kaçmaya başlar
  • GATIRCAN kullanıcısına yanıt
    Bunu acı bir biçimde tecrübe ettim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.