Şimdi Ara

Emniyet MüdürYardımcısı Vs Motorsikletçi VURULMA GÖRÜNTÜLERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar çok konuşulan olayın görüntüleri buldum gezerkene




    Motorcu resmen gelip silah çekiyor bu na rağmen tutuklanıyor ne yapsın vurulmayımı beklesin







  • Videoyu hazırlayan kavas neden cinayet yazmış ? Neresi cinayet , haketmis . gerçek silah olsaydı masum biri ölseydi ne olacakti ? Ama mudur de yanı direk öldürmeye ateş etmiş. Koluna bacağına karın boşluğuna sık, boynuna ateşlemek nesir ? İkisi de haketmis.
  • Şimdi on yargılı olmak istemem ama o adamın hareketleri , giyimi o motordan inişi ve silah çekişi bana biraz keko geldi bu adam .

    Agir abi ayaklarında takılan o kuru sıkı ya güvenen bir tip gibi .

    Emniyet amiri keske bi uyarsaydı zaten o da korkudan kuru sıkı bu diyebilirdi . Soguk kanlı olması lazımdı ama kime silah çekilse herkes kendisini korur o yonden bir sey diyemiyorum ama keske bacağa kola sıksaydı
  • Bulduğun video öğle saatlerinde kurusiki konusunda verildi.
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle şunu söylemek istiyorum trafikte böyle olaylarda kesinlikle haklıysanız bile susun boş verin orada susunca ya da sineye çekince ödlek olmuyorsunuz. çünkü maalesef böyle olaylarda bir anlık sinirle çok pişman olunacak sonuçlar çıkıyor ..

    Şimdi yazacaklarımın sebebi konuda bir arkadaş meşru müdafaa uygulanacagından bir ceza almayacak demiş onu düzeltmek istedim ki başka bir olayda birisi bunun örneğini yaşayıp birisini öldürebilir sonra iş işten geçmiş olur ve cezasını yıllarıyla öder.

    Olayda meşru müdafaa gerçekleşmemiştir. Çünkü meşrü müdaafa yani kendini savunmanın bazı şartları vardır her somut olayda ayrı ayrı değerlendirilir. Yani öyle kolay uygulanabilen bir şey değildir. Kısaca şöyle açıklayacağım; meşru müdaafanın uygulanabilmesi için başka bir kurtuluş çaresi kalmamalı ve magdur canını, ırzını , malını korumak için saldırana güç kullanabilir. bunu yapabilmesi için başka bir çaresi kalmamalıdır. Olayda kamera kayıtlarından anlaşıldığı kadarıyla polis lojmanlarının nizamiyesine gelinmiş bu yerde nizamiye de tertibatlı nöbet tutan polisler olur yani burada kurtuluş şartı var saldırıyı bertaraaf edebilmesi için kaçma şansı var . Hukuk insanlara kaçma şansı yüklemez ama son çare olarak bu olur yani kaçmak zorunda değilim diye her olayda çıkarıp silahı adam vuramazsınız .. İkincisi meşru müdafaa da karşı saldırana önce en az zararı verecek derecede müdahale edilir yani olayın gerçekleştiği yer kullanılan araçlar saldırının tehlikesinin büyüklüğüne göre. Birisi size bıçakla saldırıyorsa misal pompalı tüfekle kafasına sıkamazsınız.. önce havaya ateş edersiniz uyarı için ona vaktiniz yoksa bacagına ateş edersiniz onuda yapamadınız haliyle herkes her gun adam vurmuyor en az zararı verebilmek yani yaralamak için hiç olmazsa kafadan aşağı bir yere ateş edersiniz ki o da heyecanla veya panikle mazur görülebilir mahkemenin takdirine kalan birşey.. olayda ise müdür bey direk kafasına ateş etmiş yanına yaklaşarak ve maktül yere düştüğü anda artık tehlike geçmiş kaçma ya da etkisiz hale getirme sansı varken haberde duyduğuma göre maktül yere düştükten sonra 3 el daha ateş edilmiş işte burda artık bu meşrü müdafaa olmaz KASTEN İNSAN ÖLDÜRME suçu olur ..

    kısaca bu kadar açıkladım arkadaşlar fazla ayrıntıya girmeye gerek yok .. vuran şahıs meşru müdafaadan benim görüşümce yararlanamayacak tabi ortada HAKSIZ TAHRİK var onu hakim zaten uygulamak zorunda çünkü olayda var hakim cezasında indirime gidecektir ama bunun da bir oranı var artık hakimin cezanın hesabında kendi yapacağı kendi kanaat getireceği bir şey.



    bu sebeple bir yanlış bilgiyi düzeltelim meşru müdafaa öyle kolayca uygulanabilecek bir şey değil SAKIN KENDİNİZİ MEŞRU MÜDAFAA POZİSYONUNA SOKACAK KASTİ EYLEMLERE GİRMEYİN !!! kasten öldürmenin kanunda ki cezası müebbet hapistir dikkatli olun bu işlerin şakası yok .




  • quote:

    MOtorcu resmen gelip silah çekiyor bu na rağmen tutuklanıyor ne yapsın vurulmayımı beklesin


    Birisini oldurduguuzde tutuklanirsiniz. Bu demek degildir ki suclusunuz.
    Suclu olup olmadiginiza mahkeme karar verir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 18 Ağustos 2015; 21:02:29 >
  • Adamın elindeki gerçek silah da olabilirdi ve oradakileri o öldürebilirdi. Olmasaydı daha iyiydi.
  • Haberlerde "kuru sıkı silah" demedi. "Kuru sıkıdan bozma silahı tutukluk yaptı" dedi.
    Doğruluğunu bilmiyorum. Eğer böyleyse adam önce tetiğe asılmış demek. Bunu gören polis de kendini savunmak için ateşlemiş demek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bal974

    Haberlerde "kuru sıkı silah" demedi. "Kuru sıkıdan bozma silahı tutukluk yaptı" dedi.
    Doğruluğunu bilmiyorum. Eğer böyleyse adam önce tetiğe asılmış demek. Bunu gören polis de kendini savunmak için ateşlemiş demek.
    Polisler nede olsa teroristlere sıkamıyor gidip vatandaşa polisçilik yapıyorlar. O terorist olsa veya pkk bayrağı o adamı imkanı yok vuramazlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-6D7247931

    Polisler nede olsa teroristlere sıkamıyor gidip vatandaşa polisçilik yapıyorlar. O terorist olsa veya pkk bayrağı o adamı imkanı yok vuramazlar.

    Alıntıları Göster
    Emniyet müdürünü görüntüler yokken tutuklamışlardır diye düşünüyorum yoksa akıl alacak bir durum değil.

    Allah rahmet eylesin ölen kişi silah çekmiş polis önce davranmayıp vurmasa belki bu kişi tarafından bir zarar almayacaktı ama ya Terörist veya direk öldürmek için gelen biri ise ? bu karar ile diğer polislerin kendini savunmasına engel olunuyor.

    Bir polis biri elinde silah görünce acaba vursam mı ? içeri girer miyim diye düşünene kadar karşı taraftaki vurur ve şehit düşer.

    Bir insanın elinde silah varsa ve bunu Kolluk kuvvetleri doğrultuyorsa bunu savunulacak bir yanı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 18 Ağustos 2015; 21:45:34 >




  • Yahu tamam da bu polis memur mudur nedir adamın kafasına niye sıkıyor ? Bacağına sık koluna sık, kafaya ne oluor
  • nasıl olsa polis birşey yapamaz burası türkiye diye düşünmüş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HAKTAN06

    nasıl olsa polis birşey yapamaz burası türkiye diye düşünmüş
    hani 3 el ateş edilmişti
    kalbine, omzuna, boynuna demişlerdi

    yalnız tam forumda uyardığımız olay olmuş, kuru sıkıyla korkutmaya çalışırken karşı taraftaki
    vurup öldürmüş...
    kuru sıkı bile olsa silah koymayın arabanıza
  • Bu polisler cok fazla oldu cook.

    Su akp tamamen cekilse de boyle egoist polisler aciga alinsa keske.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: he_man

    hani 3 el ateş edilmişti
    kalbine, omzuna, boynuna demişlerdi

    yalnız tam forumda uyardığımız olay olmuş, kuru sıkıyla korkutmaya çalışırken karşı taraftaki
    vurup öldürmüş...
    kuru sıkı bile olsa silah koymayın arabanıza

    Alıntıları Göster
    İlle de silah taşıyacağım diyen adam sahtesini taşımamalı..Böyle olur olmaz silah çeker ve kendini öldürtür. Biri size silah doğrulttu mu şayet sizde de varsa zaten reflex olarak çeker vurursunuz..Tamam polis bazen haksız uygulmalar yapıyor ama toptan da polis düşmanı olmamak gerek..Görüldüğü gibi 1 el ateş ediyor ve adam silahını kaldırdığı sırada önde diger polisler olduğu için ayağına bacağına doğru atma şansı yok, aradan sıkıyor ve göğüse mi boyna mı neyse saplanıyor..herif resmen takip edip ne cesareti varsa artık polis lojmanına dalıyor..Artık uyuşturucu mu hap mı kullanmış otopside belli olur okuruz. Bir de koluna bacağına sıksaydı diyen arkadaşlar size kaç kere silah doğrulttular ve sıkmaya kalktılar bilemiyorum ama o saniyenin onda biri zamanda dur şunu bacağından vurayım filan gibi soğukkanlı olmak çok zordur diye tahmin ediyorum.Bence emn md yrd sı yakında bırakılır ve doğrusu da bu olur zaten..geçmiş olsun diyorum polislerimize




  • Benim gibi sade Vatandaşa denk gelmek yerine emniyet amirine denk gelmiş olması sevindirici. En azından bir risk ortadan kalktı vatandaş için.
  • Polis ifadesinde terörist sandım demiş
  • son olaylardan sonra terörist sanması normal
  • Bir ceza hukukçusu olarak olayda meşru müdafa koşullarının oluştuğunu düşünüyorum. Öncelikle olayın evveliyatı var. Trafikte tartıştığı adam evine kadar takip etmiş, bu noktada iş basit bir trafik kavgasını aşıyor. Bunun yanında fail nazarında bu silah doludur. Kuru sıkının bir esprisi yoktur. Motordan iner inmez silahını çıkartıp mermiyi (silah dolu demiştik) namluya süren şahısla artık bir müzakere şansı yoktur muhakkak ve kaçınılmaz hayati tehlike başlamıştır. Kola ateş etmek denmiş bu ancak filmlerde olur müdürün ateş etmeden de meşru müdafa şartlarını düşündüğüne eminim. Kuvvetle muhtemel beraat kararı verilecektir hep birlikte göreceğiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: June34

    Bir ceza hukukçusu olarak olayda meşru müdafa koşullarının oluştuğunu düşünüyorum. Öncelikle olayın evveliyatı var. Trafikte tartıştığı adam evine kadar takip etmiş, bu noktada iş basit bir trafik kavgasını aşıyor. Bunun yanında fail nazarında bu silah doludur. Kuru sıkının bir esprisi yoktur. Motordan iner inmez silahını çıkartıp mermiyi (silah dolu demiştik) namluya süren şahısla artık bir müzakere şansı yoktur muhakkak ve kaçınılmaz hayati tehlike başlamıştır. Kola ateş etmek denmiş bu ancak filmlerde olur müdürün ateş etmeden de meşru müdafa şartlarını düşündüğüne eminim. Kuvvetle muhtemel beraat kararı verilecektir hep birlikte göreceğiz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_109179263/tm.htm

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=109206005




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.