Şimdi Ara

EminEvim (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.371
Cevap
45
Favori
359.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eyvallah diyeyim düşüncelerinize. Yanlış anlamayın Mesajların silinmesini ne ben yapıyorum ne de silinmesini talep ediyorum. Görüşler tartışılmalı. Sadece sunu söylemek istiyorum nasıl beni kesin cümleler kullanmakla tenkit ettiyseniz siz de katılım bankaları ve eminevim hakkında kesin cümleler kullanıyorsunuz. Sizin ve aybey in ne kadar ayetleri yorumlama ve kesin cümleler kullanma hakkı varsa bizim de var. Diğer paylaştığınız düşüncelerinizdir hoşgörü çerçevesinde değerlendiriyorum. Rabbim bize feraset basiret ve furkan nasip eyleye bu arada üniversiteyi erzincanda okudum. Hala gider gelirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesreti

    Eyvallah diyeyim düşüncelerinize. Yanlış anlamayın Mesajların silinmesini ne ben yapıyorum ne de silinmesini talep ediyorum. Görüşler tartışılmalı. Sadece sunu söylemek istiyorum nasıl beni kesin cümleler kullanmakla tenkit ettiyseniz siz de katılım bankaları ve eminevim hakkında kesin cümleler kullanıyorsunuz. Sizin ve aybey in ne kadar ayetleri yorumlama ve kesin cümleler kullanma hakkı varsa bizim de var. Diğer paylaştığınız düşüncelerinizdir hoşgörü çerçevesinde değerlendiriyorum. Rabbim bize feraset basiret ve furkan nasip eyleye bu arada üniversiteyi erzincanda okudum. Hala gider gelirim

    Tabi ki mesajların siz sildirmiyorsunuz,lafım sildirmek için çalışanlara idi,sadece silinmesin burada bulunsun herkes okusun yorumlasın diye.

    Bahsettiğiniz kesin yargı konusunda da haklısınız özür dilerim,benim edindiğim izlenim veya düşüncem olarak kabul edilsin,haşa kesin yargılarda bulunacak durumda değilim vebal altına girerim.

    Ben 2 yıldır uzağım Erzincan'dan eğer yolun düşerse Terzibaba hazretlerini ziyaret edip,ekşi sudan da benim için de bir yudum su içersen sevinirim.Allah'a emanet ol,hayırlı günler




  • kesreti K kullanıcısına yanıt
    Ben durum açıkça izah ettiğime inanıyorum. Konu her halde hepimiz için açığa kavuşmuştur.
    Özellikle Kesretli Bey'in Allah'ın adını, dini, peygamberi kullandığını iddia etmedim.. Kastım, ''faizsiz'' denilen sistemin genel olarak bu minvalde pazarlanmasıydı. İşi kar-zarar çerçevesinde tartışmak daha doğru olacak. Ancak Faizsiz, günah vs.. gibi dinsel kavramlar işin içine girmesi konusunda hassasiyetim var. Eğer dinsel terimlerle konuşulmazsa söyleyecek sözüm yok.

    Ayrıca ben Ayetlerin meallerini sizlerle paylaşmıştım. Kesin hüküm yalnız Allah'ındır ki kendimi hüküm verici olarak görmüyorum. Ben sizinle meal üzerinden bir değerlendirme içine giriyorum. Allah açıkça alış verişten, riba'dan, iki kişi arasındaki sözleşmeden, borçlu ve alacaklı ilişkisinden bahsetmişken - ki zaten bahseden Allah olduğuna göre hüküm zaten Allah tarafından verilmiş olmakta- ben sizinle sadece bu başlıklarla ilgili delilleri paylaşabilirim.

    Daha öncede dediğim gibi, sistemle ilgili faizsiz, günah değil vs.. gibi dinsel kavramlar kullanılmazsa benim söyleyecek sözüm yok. Ancak bana da pazarlama bu minvalde yapıldığı veya hissedilir şekilde insanın gözüne sokulduğu için Allahı, İslamı, Peygamberi bu işe karıştırılmasından rahatsız olurum. Ki bana göre tüm Müslümanları-müminleri rahatsız etmesi gereken bir durum.

    Sistem basit. Banka senin kredibilitene, puanına göre kredi verir burada peşinen aldığın bir para olmadığın için (Fazla peşinat vermediğinde puanın/kredibiliten arttığı için önceden para alabilme imkanın var) kredibiliteni/puanını ödeye ödeye sen oluşturuyorsun. Paranın satınalma gücü, enflasyon ve fiyat artışları ile istediğin parayı hedeflediğin sürede eline aldığında almak istediğin ürün sana ne kadar yakında olacak bunu hesaplamalısın. Kira yardımı adı altında aldığın verdiğin her şey(fiyat düşüşü dahil) ne yazık ki nemadır/kar payıdır, faizdir/ribadır. Ancak son tahlilde; para elinize geçtiğinde bankadan alacağınız aynı miktardaki paradan %5-10 arasında daha az bir ödeme yapmanız söz konusu olabilir. Vade ortası denilen sistemde de zaten paranın yarısı size ait. Siz hedeflediğiniz miktarın yarısını veya bir miktar fazlasını verdiğinizde söz konusu miktarın diğer yarısı ile birlikte kendi paranızı almış oluyorsunuz. Şu anki para sistemindeki diğer alternatiflerinden çok büyük farkı yok. Kökünden yanlış olan şu anki kapitalist sistem içinde daha ne yazayım?

    lacivert25 ben bir önceki yazımı hazırlarken yazmış ben sonradan fark ettim. Özetle soruyor; ''önerdiğiniz sistem ne?'' diye... Aşağıda bir öneri mevcut. Yalnız bu sistem her konuda İslama uygun olacak 1 tane evi olan 2.sini alamayacak/almayacak Velev ki Çocuğu için aldı; o zaman ev satın alınan kişi evini kiraya veremeyecek, durumu olmayan birilerini o eve yerleştirecek vergisini, suyunu, elektriğini kullanan kişinin ödemesi şartıyla evi kullanan kişiye çocuğun o eve yerleşmek isteyinceye kadar bırakacak. Bu şekilde Allahın nimetleri, kodamanalr/zenginler arasında dönüp duran bir devle/hegemonya aracı olamayacak.
    Bu konuda bir video paylaşmak isterim.
    http://www.youtube.com/watch?v=x44RsugNMZI

    Bak eğer bu işi evi sana alıp/yapıp teslim etselerdi, Evi sana taksitle satsalardı o zaman kalıpta bir şey diyemezdi kimse. Çünkü adam farklı iki malı takaslıyor derdiniz kimse de kulp takamazdı. Ama burada evin fiyatı o anda karşılıklı anlaşmayla sabitlenecek, ve taksit sonuna kadar taksitlerde bir artış olmayacak. Bence emin evim bu mali büyüklüğe ulaşmış bir firma, hayır kazandıkları ile bunu yapamıyorsa yapmıyorsa ben İslama uygun sistemim diye boy göstermesin.

    İşte Kuranı anladığımız dilde okursak mesafe kat ederiz. Birilerinden din öğrenmektense kendimiz en büyük öğretici kitap olan Kuran'dan niye öğrenmiyoruz?

    Ramazan Ayında ''Kuran'' ayında Allah bize inşallah; bizden istediği idrake sahip olabilenlerden olmayı hepimize nasip eder inşallah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybey -- 30 Temmuz 2013; 16:57:34 >




  • kesreti K kullanıcısına yanıt
    üstad ne evrağı isteniyor?

    biz de ekimde teslim alacağız.sisteme eşim adına girdik.acaba tapuyu kendi üzerime alsam olur mu?yani teslimatta eşim yerine ben takip etsem işleri acaba oluyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: liberty_15

    üstad ne evrağı isteniyor?

    biz de ekimde teslim alacağız.sisteme eşim adına girdik.acaba tapuyu kendi üzerime alsam olur mu?yani teslimatta eşim yerine ben takip etsem işleri acaba oluyor mu?

    abicim inan ben de bilmiyorum. sadece bir ay önce aradılar alacak mısınız dediler ben yok deyince zaten hiç sormadım ne evrak gerekli diye. müşteri temsilciniz net bilgiyi verebilir. eşinizin yerine sizin isminize tabuda sorun çıkarmayacaklarını düşünüyorum ama o konu dada net bir bilgim yok...ne güzel de cevap verdim değil mi kusura bakma abicim bilmediğim konular . hayırlı bayramlar olsun inşallah
  • peşinatlı erken teslimle 70.000 bin liralık organizasyona girmek istiyorum.organizasyon ücreti ne kadar olur.14.000 bine yakın para var bende 4000 bini organizasyona gitse 10 bin peşinat oluyor.bin lirada taksit ödemeyi düşünüyorum.parayı ne zaman alabilirim.parayla altın yapmıştım eğer peşinatlı sistemin avantajı olacaksa zarar etsemde bozdurup sisteme gireceğim.tşk
  • 66bjk71 6 kullanıcısına yanıt
    organizasyon ücreti % 6 olması lazım.parayı ne zaman alırsınız onu tam olarak bilemeyiz.en güzeli kendilerine ekranlarından hesaplatmak.ya tel açın yada bulunduğunuz yerde şubesi varsa bi gidip sorabilirsiniz.bana göre 25-30. aylar arası olabilir ama net değil.
  • yani ben elimdeki parayı verince sadece erken taksit ödemişmi oluyorum.erkene alma diye bişey yok taksiti erken ödediğiniz için parada erken veriliyor.yani taksit ortası sistemde 35 bin tl yi bulnca parayı alacağım peşinatlı sistemdede aynı şekilde 35 bin tl yi bulunca parayı alacağım.eldeki altını zarar edip bozdurmaya gerek yok yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 66bjk71

    yani ben elimdeki parayı verince sadece erken taksit ödemişmi oluyorum.erkene alma diye bişey yok taksiti erken ödediğiniz için parada erken veriliyor.yani taksit ortası sistemde 35 bin tl yi bulnca parayı alacağım peşinatlı sistemdede aynı şekilde 35 bin tl yi bulunca parayı alacağım.eldeki altını zarar edip bozdurmaya gerek yok yani.

    Hocam vaktin var ise arkadaşın dediği gibi bir şubeye git verileri programa girsinler net bilgileri öğren. Burda net rakamları söylemek zor. Peşinat olayı baya öne çekiyor diye biliyorum.
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sisteme eşim adıyla girmiştik.şimdi devir işlemi başlattık eşim sistemden çıkacak bana devredecek.teslimat zamanında doğum yapacak olmasından git gel işleri yapamayacak.

    ekim 20 nasipse alacaz teslimatı.ikimizde memur olduğumuz için 2. kefile gerek yok dediler.ben bütün işleri halledip eşimde kefil olacak bana...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberty_15 -- 17 Ağustos 2013; 10:53:17 >
  • merhaba arkadaşlar
    ben de ev almak için uzun zamandır çabalıyorum ama ev fiyatlarının özellikle istanbul gibi büyük şehirlerde çok yüksek olduğu için peşin alma imkanım yok. ev kredisi için banka faizlerinin caiz olduğu fetvası veriliyor. böyle bir fetva varken kredi de kullanabilirim ama 120 ay bile olsa taksitler çok yüksek çıkıyor. banka kredisi ile eminevim arasında hangisi avantajlı diye kendimce yaptığım araştırmayı sizlerle paylaşmak istedim.
    rakamlarla örnek vereceğim ki iyice anlaşılsın. alacağım evin fiyatını 180bin lira oldugunu ve 30bin peşinatım olduğunu varsayarak şu sonuçlar çıkıyor.

    eminevimden alırsam: şu an kampanya varmış 120 aya girersem en geç 60. ayda evi teslim ediyorlar. 150.000 için aylık 1.250 tl taksit oluyor. organizasyon ücreti olarak % 6,8 yani 10.200 lira alıyorlar. kura çıkana kadar kira yardımı alarak yaklaşık 1.100 lira kadar aylık ödeme yapıyorum. kura çıktıktan sonra kira yardımı sırası bana geliyor ve +412 lira daha ödüyorum. yani 3 ayda aldığım kira yardımını 1 ayda veriyorum. 60. ayda evi teslim aldığımı varsayarsak sonraki 60 ay da +412 lira kira yardımı yapıyorum. yani 120 ay sonunda yaklaşık 176.000 lira [(60x1100)+(60x1662)+10200] ödemiş oluyorum. ilk 60 ay kirada oturduğum için aylık 800 desen 48.000 kira ödüyorum. toplam olarak 10 sene sonunda 224.000 lira (176.000+48.000) para ödemiş oluyorum ve eminevimden 150.000 lira almış oluyorum. ki bunu bana para olarak vermiyorlar, evi aldığım kişiye ödüyorlar. Toplamda ödediğim miktara bakarsak avantajlı gibi ama benim bugün 180.000 lira olarak düşündüğüm daire 5 sene sonra en azından 260.000 olsa, ben geri kalan 110.000 lirayı nasıl tamamlayıp evi alacağım? bu bana mantıklı gelmedi. ev ilk ay çıkarsa toplamda 210.000 liraya mal etmiş oluyorum, ancak o zaman karlı.

    banka kredisi alırsam: 150.000 lira kredi kullanarak 120 ay 1.900 lira civarında taksit ödüyorum, toplamda 230.000 kadar ödemiş oluyorum. evi ilk günden aldığım için yükselmesi bu sefer benim karıma.

    benim çıkardığım sonuç banka kredisiyle almak daha mantıklı arkadaşlar. yanlış düşünüyorsam eleştirisi olan yazsın lütfen. evi olmayana ev almak için ödediği faizin caiz olduğu birçok hocalar tarafından söylendi, internette aratıp bulabilirsiniz.

    bu arada söylemeyi unutmuşum. eminevime 30.000 lira peşinat olarak vereyim dersem en geç 36-37 aya evi teslim ediyorlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: f@r_k

    merhaba arkadaşlar
    ben de ev almak için uzun zamandır çabalıyorum ama ev fiyatlarının özellikle istanbul gibi büyük şehirlerde çok yüksek olduğu için peşin alma imkanım yok. ev kredisi için banka faizlerinin caiz olduğu fetvası veriliyor. böyle bir fetva varken kredi de kullanabilirim ama 120 ay bile olsa taksitler çok yüksek çıkıyor. banka kredisi ile eminevim arasında hangisi avantajlı diye kendimce yaptığım araştırmayı sizlerle paylaşmak istedim.
    rakamlarla örnek vereceğim ki iyice anlaşılsın. alacağım evin fiyatını 180bin lira oldugunu ve 30bin peşinatım olduğunu varsayarak şu sonuçlar çıkıyor.

    eminevimden alırsam: şu an kampanya varmış 120 aya girersem en geç 60. ayda evi teslim ediyorlar. 150.000 için aylık 1.250 tl taksit oluyor. organizasyon ücreti olarak % 6,8 yani 10.200 lira alıyorlar. kura çıkana kadar kira yardımı alarak yaklaşık 1.100 lira kadar aylık ödeme yapıyorum. kura çıktıktan sonra kira yardımı sırası bana geliyor ve +412 lira daha ödüyorum. yani 3 ayda aldığım kira yardımını 1 ayda veriyorum. 60. ayda evi teslim aldığımı varsayarsak sonraki 60 ay da +412 lira kira yardımı yapıyorum. yani 120 ay sonunda yaklaşık 176.000 lira [(60x1100)+(60x1662)+10200] ödemiş oluyorum. ilk 60 ay kirada oturduğum için aylık 800 desen 48.000 kira ödüyorum. toplam olarak 10 sene sonunda 224.000 lira (176.000+48.000) para ödemiş oluyorum ve eminevimden 150.000 lira almış oluyorum. ki bunu bana para olarak vermiyorlar, evi aldığım kişiye ödüyorlar. Toplamda ödediğim miktara bakarsak avantajlı gibi ama benim bugün 180.000 lira olarak düşündüğüm daire 5 sene sonra en azından 260.000 olsa, ben geri kalan 110.000 lirayı nasıl tamamlayıp evi alacağım? bu bana mantıklı gelmedi. ev ilk ay çıkarsa toplamda 210.000 liraya mal etmiş oluyorum, ancak o zaman karlı.

    banka kredisi alırsam: 150.000 lira kredi kullanarak 120 ay 1.900 lira civarında taksit ödüyorum, toplamda 230.000 kadar ödemiş oluyorum. evi ilk günden aldığım için yükselmesi bu sefer benim karıma.

    benim çıkardığım sonuç banka kredisiyle almak daha mantıklı arkadaşlar. yanlış düşünüyorsam eleştirisi olan yazsın lütfen. evi olmayana ev almak için ödediği faizin caiz olduğu birçok hocalar tarafından söylendi, internette aratıp bulabilirsiniz.

    bu arada söylemeyi unutmuşum. eminevime 30.000 lira peşinat olarak vereyim dersem en geç 36-37 aya evi teslim ediyorlar.


    bana göre banka kredisi daha mantıklı geldi evi hemen alıp eve oturduğunuz için kira vermeyeceksiniz toplamda 700 tl kira dersek 700*120=84000 bin yapıyo yani sonunda evin borcu bittiğinde sen banka faizini değilde oturduğuna veriyosun o da kira parası artı 120 ay sonra evin fiyatı yükseldiyse o da karınız oluyo..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurkale -- 26 Ağustos 2013; 22:34:05 >




  • f@r_k F kullanıcısına yanıt
    bana göre 120 ay vadeye eminevimden girmek mantıksız.eminevime 12-24 ay sonra teslimat alacaksan girmek daha mantıklı geliyor.
  • Bence de krediyle almak daha mantıklı maddi açıdan. Çünkü alacağımız ev o 3-4 yılda değerleniyor. Hemde bayağı değerleniyor yerine göre. Eğer eviniz var ve hiçbir sıkıntınız yoksa yaya yaya bekler ona göre alırım diyorsanız o zaman mantıklı.
  • adına faiz değil başka birşey demişler. ben gidip bankadan kredi çekiyorum. 100 bin lira çekiyorum. on yıl ödeme planı yapıyorum. on yılın sonunda ödediğim rakam toplamda 150 bin lira oluyor. basit usulde ele alın. sonra eminevime gidiyorum. yine 100 bin liralık bir ev almak istiyorum. parça parça kira yardımı falan derken toplamda yine 150 bin lira ödüyorum.
    şimdi biri kalkıpta bunu açıklasın bana. aynı işlem ve cebimden aynı para çıkarken bankanınki nasıl faiz oluyor haram oluyor ve eminevim nasıl helal oluyor.
    aynı örneği katılım bankaları içinde uygulayabilirsiniz. katılım bankalarının yaptığı işlem faizli bankalarının yaptığı işlemle tıpatıp aynıdır.
    biri iptek koyar biri satılamaz şerhi koydurur falan.
  • bütün yollar faize çıkıyor adına ne derseniz deyin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jeuxhome

    bütün yollar faize çıkıyor adına ne derseniz deyin

    Dediğiniz gibi ıslam ticaret hukukunda bire birlik yani maliyet aynı masraf aynı o zaman faizdir diyemeyiz. Kısa bir örnek olsun bankalar yüzbin için sizden elli bin faizi olur der ve sizde alırsınız. Ilk ve zaruri evi ve enflasyon miktarını aşmayan fazla ödemeye cevaz veren alimler var fakat bankaların çalışma esası kısaca bu katılım bankasına gittiginizde size bir vekalet veriliyor ve benim adıma git hangi evi istiyorsan anlas siz anlaşıp alıyorsunuz sonra da katılım bankası diyor ki şimdi ben bu evi sana taksitli yüz elli bine satarim diyor ve siz de taksitli almış oluyorsunuz ve taksitli satış ise caizdir. Eminevimin ise çalışma usulü daha farklı. Zaten mesajlarda birçok açıklama var. Tabi herkesin düşüncesi ve tercihi farklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesreti


    quote:

    Orijinalden alıntı: jeuxhome

    bütün yollar faize çıkıyor adına ne derseniz deyin

    Dediğiniz gibi ıslam ticaret hukukunda bire birlik yani maliyet aynı masraf aynı o zaman faizdir diyemeyiz. Kısa bir örnek olsun bankalar yüzbin için sizden elli bin faizi olur der ve sizde alırsınız. Ilk ve zaruri evi ve enflasyon miktarını aşmayan fazla ödemeye cevaz veren alimler var fakat bankaların çalışma esası kısaca bu katılım bankasına gittiginizde size bir vekalet veriliyor ve benim adıma git hangi evi istiyorsan anlas siz anlaşıp alıyorsunuz sonra da katılım bankası diyor ki şimdi ben bu evi sana taksitli yüz elli bine satarim diyor ve siz de taksitli almış oluyorsunuz ve taksitli satış ise caizdir. Eminevimin ise çalışma usulü daha farklı. Zaten mesajlarda birçok açıklama var. Tabi herkesin düşüncesi ve tercihi farklı.

    hocam o zaman bana önceden verdikleri taksitli stış miktarı bankalar ile birebir aynı olmayacak. bankaların faiz oranı neyse, katılım bankaların kar payı oranı ya da enflsyon farkıda tıpatıp aynı oluyor. isterseniz bir kaç yıl önceki durumlar ile karşılaştırın. biri adına direkt faiz diyor diğeri taksitli satış falan bilmem ne. yolun sonu aynı kapıya çıkarken birine helal birine haram demek vicdan rahatlatmaktır sadece. mademki katılım bankası enflasyon farkı alıyor o zaman parayı bizden poeşin almasın. enflasyon gerçekleşsin ona göre alsın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jeuxhome

    quote:

    Orijinalden alıntı: kesreti


    quote:

    Orijinalden alıntı: jeuxhome

    bütün yollar faize çıkıyor adına ne derseniz deyin

    Dediğiniz gibi ıslam ticaret hukukunda bire birlik yani maliyet aynı masraf aynı o zaman faizdir diyemeyiz. Kısa bir örnek olsun bankalar yüzbin için sizden elli bin faizi olur der ve sizde alırsınız. Ilk ve zaruri evi ve enflasyon miktarını aşmayan fazla ödemeye cevaz veren alimler var fakat bankaların çalışma esası kısaca bu katılım bankasına gittiginizde size bir vekalet veriliyor ve benim adıma git hangi evi istiyorsan anlas siz anlaşıp alıyorsunuz sonra da katılım bankası diyor ki şimdi ben bu evi sana taksitli yüz elli bine satarim diyor ve siz de taksitli almış oluyorsunuz ve taksitli satış ise caizdir. Eminevimin ise çalışma usulü daha farklı. Zaten mesajlarda birçok açıklama var. Tabi herkesin düşüncesi ve tercihi farklı.

    hocam o zaman bana önceden verdikleri taksitli stış miktarı bankalar ile birebir aynı olmayacak. bankaların faiz oranı neyse, katılım bankaların kar payı oranı ya da enflsyon farkıda tıpatıp aynı oluyor. isterseniz bir kaç yıl önceki durumlar ile karşılaştırın. biri adına direkt faiz diyor diğeri taksitli satış falan bilmem ne. yolun sonu aynı kapıya çıkarken birine helal birine haram demek vicdan rahatlatmaktır sadece. mademki katılım bankası enflasyon farkı alıyor o zaman parayı bizden poeşin almasın. enflasyon gerçekleşsin ona göre alsın

    Değerli abicim ben tamamen katılım bankalarının tertemiz olduğunu da düşünmüyorum. Sizin söylediğiniz ve daha birçok konu var. Ben bunun için eminevime girmiştim. Tabi bu dediğiniz soruları yetkililere iletmek lazım. Çünkü katılım bankalarının bir alim istişare kurulu var o kurulun onay vermediği konu da işlem yapılmıyor biliyorum fakat ne hikmetse bankalarla at burnu şeklinde her şeyde nerdeyse yarışıyor. Rabbim düzelmelerini nasip ede. Tabi faiz endeksli bir ülkede yaşadığımızı da unutmamak gerek ben inanıyorum alanları geniş olsa daha iyi olur. Ben yine de katılım bankalarına faizle çalışıyor demem hüsnü zanla yaklaşırim ve eğer bir kredi isim olsa onlardan alırım ki rabbime karşı bir bahanem olsun. Hakkimizda hayırlısı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.