Şimdi Ara

Elektrikli araç bataryalarına gümrük vergisi getirildi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
5.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cari aciga yonelik tuketimi kisan ithalat vergilerini anlarimda turkiyede uretim icin lazim olan parcalara konan vergiler direk olarak uretimi ekonomiyi boymaktir. sonuclari agir olur, ekonomi dahada yavaslar ve kuculur, yerli ureticinin maddi gucu azaldigi icin disardaki firmalara karsi rekabet gucunu kaybeder teknolojik olarak yavas yavas geriler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leipold

    Bizim yerli otomobil yalan oldu o zaman 

    Pahalıya satmanın alt yapısını hazırlıyorlar, ucuza karşı alerjileri varmış!


    Elektrikli araç bataryalarına gümrük vergisi getirildi 

  • vergi diyince artık niye normal karşılıyorum ben :)) tamam vergiyse iyi der gibi alıştık sanki

  • Suyundan da koy zaten aracın pilini alırız anca. :)))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: H-M-Z

    Elektrik havadan gelmiyor hocam, neyini teşvik etsin.

    geliyor hocam, rüzgar tribünleri var :) yerli kömürden güneş panellerinden vs petrole göre elektrikli araba daha ucuz maliyetli. zaten burdaki teşvikte fosil yakıt kullanımının azaltılması, kirliliğin önlenmesi için.

  • graywolff kullanıcısına yanıt

    Çöl haydutu olan vehhabileri arap sanan biri daha!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ah deme anam ohh de...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mion kullanıcısına yanıt
    vehhabi ile bir ırkı birbiri ile nasil karsilastirdin anlamadım ama neyse ben ikna oldum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi graywolff -- 30 Haziran 2020; 22:57:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: graywolff

    vehhabi ile bir ırkı birbiri ile nasil karsilastirdin anlamadım ama neyse ben ikna oldum.

    Vehhabiler arap değil bedevidir ataları bildiğin çöl eşkiyasıdır. İngilizler tarafından islamın başına çöreklendirilmişlerdir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mion kullanıcısına yanıt
    Bedeviler nasıl arap değil nerden bu fikre kapıldin anlamadım ancak göçebe Araplara verilen isimdir bedevi. Bedevi bir ırk değildir. Senin bu bakış açınla yörükler de Türk değildir. Neyse bir bilgi eksikliği var biraz arastirmani tavsiye ederim. Detaylı yazarım ancak gerek yok isteyen araştırıp öğrenir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Elektrikli araç bataryalarına gümrük vergisi getirildi
  • bıktık şu sarayın gereksiz masrafları yüzünden herşeye ek vergi, verginin vergisi bezdik inin milletin sırtından çekin şu pis ellerinizi milleten

  • Gümrük vergisi koyarsan, diğer ülkelerde sana koyar. Değişen bir şey olmaz. Günü kurtarmaya çalışmanın ötesi gidilmesi lazım. O da istikrar ister. sorun şu ki, dünya da bizim gibi istikrarsız hale geldi. Kendimize yetebilecek tarım gücüne sahipken ithal ediyoruz. Öncelik bu kalemlere verilmesi lazımken halen pazarı bile olmayan ürünlere gümrük vergisi getirerek ne amaçlıyorlar merak konusu. Kaç elektrikli araç var da kaçı batarya değişiyor da cari açık veriyorsun? Nasıl işin içinden çıkacaklar 2023'e kavuşacaklar da oy alacaklar gerçekten merak ediyorum. Akdeniz'de güzel işler yapsalar da,terör epey azalsa da insanlar zamlardan yıldı. Zaten Türk milleti fakirliği hissetmeden iktidar değiştirmez. şu iki yıl her şeyi unutturacak bir refah seviyesine kavuşmazsak yeni hükumet kaçınılmaz.

  • maximus8282 M kullanıcısına yanıt

    gençler de seçime kaldırarak gidecek hocam. Elektrikli araç bataryalarına gümrük vergisi getirildi .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HA-DH -- 1 Temmuz 2020; 3:19:6 >
  • İlk başta özelleştirmelerle parayı bulup harcadılar..
    Sonra imar barışıyla, bedelli askerlik gelirleriyle devam ettiler..
    Yetmedi MB'nin kara gün parasını da (yedek akçe) yediler... Şimdi allayıp pullayıp kıdem tazminatını da fon yapıp onu yiyecekler.. Fonlar zaten bunun için değil mi, belirli amaç için toplanır, sonra ihtiyaç olur, bir kısmını fonun amacının dışında kullanma kararı alırlar..

    Yediler, yediler, kalmadı vergilere başladılar..

    Bir şeye alışınca ondan vazgeçer misin. Hükümet vergi gelirine alışınca daha sorna bu gelirden vazgeçer mi?
    Sen; 5bin lira maaşa alışınca daha sonra 4bin lira maaşla geçinebilir misin? Alışmışsın 5bin liralık gelire.. Adamlar vergi gelirine alışıyor, harcamaya devam ediyor.. İBAN veriyor yardım bekliyor..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tobepeople

    Öncelikle konu ile alakalı sonra da çoğunuza göre kelalaka bir konuya gireceğim;Tamam onu da şarjlı kalem pillerden yaparız, aynı randımanı alamasak da ne yapalım!

    +Ülkede neden zeki üniversite mezunları çekip gidiyor ;ülke neden gelişmiyor, neden ülkede kendini geliştirmeye çalışan insan yok?
    -Ben kendi adıma konuşayım, ODTÜ Elektronik mezunuyum: Her türden araç yapmak istiyordum. Amacım Tekne, Helikopter, uçak, Buggy, Hovercraft, Motorsiklet, Karavan, Yat vs yapmak idi; öncelikle minyatürünü yapmak lazım ki mükemmele yakın olsun ve maliyeti azaltayım, dedim. Bunun için en mantıklı olan öncelikle bir RC araç yapmaktır. Her neyse sonunda imkanım ve zamanım oldu bir tane tekne yaptım 3 defa da versiyon yükselttim ama işte budur, diyemedim! Şöyle de bir takıntım var beklediğim kalitede olmadıysa sıradakine geçemiyorum! Bunların minyatürünü yapınca ve kusursuz çalıştırınca insana bir güven geliyor ve daha büyüğünü yapmak istiyorsunuz.

    Zaten bunları yapmak için bir sürü borcum vardı ve yeni yeni imkan bulabilmiştim; üç kuruş kenara atabiliyor ve parça parça da olsa bir şeyler alıp yapabiliyordum(1 yıl öncesine kadar). Çin'den alıyordum çoğunu; çünkü burada en ufak parçası 30 lira iken orada 3-5 lira idi! Şuanda Çin'den 5 liralık parçayı getirtmek 40-50 liraya mal oluyor , 80-100 lira da Türkiye fiyatı. Elektronik parçalar ve batarya gibi şeyler için ise direk Türkiye'den almak daha mantıklı ama hem kalite hem de fiyat olarak dezavanajlı. Örnek vereyim: Manyetik sensör tanesi 1 dolar son modeli için Çin'de ve 20 cm'den çekiyor. Türkiye'de aynısını bulamıyorsun; bir model altını alıyorsun ve 1 cm çekiyor dahası fiyatı 50 Liraya kadar çıkabiliyor!

    Her neyse demek istediğim artık oyuncağını bile yapamıyorum: İnsanların bir şeyleri başarabilmesi için tecrübe etmesi gerekir; zaten ülkede bir şeyler icat etmeye çalışan insan sayısı ,yok denecek kadar az. Onların bile kökünü kurutmaya çalışıyorlar bence bunun başka açıklaması yok. Zaten dış gövdeyi kendim yapıyorum: dişlileri de 3d yazıcı ile plastik olarak bastırdım diyelim. Elektronik aksamı illa ki almak gerekiyor: kendim de yapsam aynı paraya mal olacak ;aşırı tuzlu olacak, çalışacağı da meçhul. Bataryayı bile kendimiz yapacağız görünen o, şarjlı kalem pilleri birleştirerek. Neyse artık alıcı vericiyi de kendimiz yapacağız; 10 metreden kullanırız artık, ne anlamı kaldıysa harbi oyuncak olacak artık! Ne yapacağımı şaştım: internetten kendime eritme ocağı yapmayı da öğrendim ; belli ki onlara geçmem gerekecek, etraftan topladığım kola kutularını alümünyuma çevirip kalıp yapıp kendim yapacağım ama bina da yaşıyorum anlıyorsunuzdur! normalde bir araç yapmak en fazla 1 hafta sürerken git gide aylara ve yıllara kaymaya başladı. Bu tıpkı tekerleği yeniden icat etmek gibi bir şey; her parça için bu kadar uğraşınca hiçbir anlamı kalmıyor, 2020 yılındayız arkadaş! Apartmanda ve kirada yaşarken bunları yapmak da ayrı dert!

    +Ha, diyeceksiniz ki kiracıysan ne işin var bu işlerle ?
    -Sevdiğim şeyleri bile yapamadıktan sonra yaşamanın ne anlamı var?

    Aşağıya birkaç tane kendi yapımım tekne versiyonu koydum clickbait.. vs demeyin diye!














    Yaşadığım hüznü ve üzüntüyü tarif edemem 😔 Şu ülkede birşeyler ortaya koymak isteyen insanlara hiç olmazsa köstek olunmadığı günleri görürüz diye umuyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kucukyenici

    Bir Ortaçağ Hikâyesi:
    Halk ağır vergiler altında inim inim inliyordu.
    Ekmek bulamayanlara 'Pasta Yesinler' tavsiyeleri yapılıyordu.
    Kral ve avânesi ise şatolarında günlerini gün ediyordu..

    Tarih tekerrürden ibarettir

  • bisiklete ÖTV geldiğini hala kimse bilmiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Musty3535123 M kullanıcısına yanıt

    Bu söylediklerinizin hepsi belli başlı basma kalıplardan ibaret. Rüzgardan sudan elde edilen enerji gerçekten yeşil ve verimli mi kaldı ki elektrik üretecek su olacak mı? Neyse... iyi günler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: H-M-Z

    Bu söylediklerinizin hepsi belli başlı basma kalıplardan ibaret. Rüzgardan sudan elde edilen enerji gerçekten yeşil ve verimli mi kaldı ki elektrik üretecek su olacak mı? Neyse... iyi günler.

    detaylıca araştırırsanız, baştan-sona, yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen enerjinin fosil yakıtlardan elde edilenden çok daha çevreci olduğunu görürsünüz.(tabiki yenilenebilir sıfır değil, sadece kıyas) iyi günler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musty3535123 -- 1 Temmuz 2020; 9:52:28 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.