Şimdi Ara

Elektrik üretim yöntemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • elektrik enerjisi dünyamızın en önemli enerjisidir bence.yakın zamanda petrol,doğalgaz vb. yakıtlar tükenecektir.elektrik üretimi için yeni ve ucuz bir yöntem blunması gerekiyor.ben manyetik motorların yararı olabileceğini düşünüyorum.sizce manyetik motorlar geleceği elektrik kaynağı olabilirmi?



  • buna benzer konular önceden de açılmıştı. Manyetik alan zamanla gücünü kaybedeceğinden verimli olmayacağı söyleniyordu.

    Bence geleceğin elektrik kaynakları yenilenebilir enerji ve nükleer enerjide.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • güneş panelleri ve rüzgar enerjileri artıyor artık
  • Şu linkte de bahsedilmişti:
    http://forum.donanimhaber.com/m_60199683/tm.htm

    Şimdi burada şöyle bir yanlış düşünce var, sırayla açıklayalım:

    Hiç enerji harcamadan sabit bir manyetik alan elde edebiliriz, tamam.(Mesela doğal mıknatıslarla) Bu manyetik alana hızı sıfırdan farklı ve yüklü bir cisim itelediğimizde (hava ve yer sürtünmesini ihmal edersek) bu cisim sonsuza kadar dönebilir, bu da doğru. Ancak bu bize herhangi bir iş kazandırmaz, cismin sonsuza kadar dönmesine sebep olan kuvvet manyetik kuvvettir, ve manyetik kuvvet cismin hareketine daima diktir. Örnek bir şekilde gösterecek olursak: (cisim + yüklü olsun)

     Elektrik üretim yöntemleri


    Hareket doğrultusuna dik olan kuvvetler hiçbir zaman iş yapmaz. Dolayısıyla burada manyetik kuvvet iş yapmaz, buradan iş veya enerji, elektrik vb. üretemeyiz. Eğer o cismi bir elektrik tribününe bağlarsak sürtünme den dolayı cisim zamanla yavaşlayıp duracaktır. Manyetik kuvvet formulü ( F = qVB ) gereğince de V=0 olduğunda yani cisim durduğunda manyetik kuvvet de sıfır olur, yani sistem tamamen durur. Enerji sadece belli bir süre üretilebilir, sonsuza kadar değil.

    Buradan tek bir sonuca varıyoruz, fizikte enerjiiyi yoktan var edemeyiz, sonsuz bir enerji kaynağı diye birşey yoktur. Enerji sadece bir türden başka bir türe dönüşebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omisis046 -- 2 Haziran 2014; 23:22:29 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.