Şimdi Ara

Elektrik süpürgesinin motoru (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
12.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ya dur şimdi aklımı uçuracağım.....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rondo1194

    ya dur şimdi aklımı uçuracağım.....

  • quote:

    Orijinalden alıntı: oNuR ŞaHiN

    quote:

    Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

    quote:

    Orijinalden alıntı: rondo1194

    quote:

    Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

    süpürge Motoruna taş mı bağlanır

    taş motorlarının 2500-3000 devir civarında hızı vardır elektrik süpürgesi motoru ise 25000 devirle döner.

    Taş dayansa bile bu devire balans 10 gr kaysa motoru tutamazsın yerinde dile kolay saniyede 417 tur yapan bir motor.

    O kadar varmı yafff amma hız saniye 417 tur yok canım o kadar yoktur ya.

    yok mudur

    500w elektrik süpürgeleri 12.000 devir ile döner
    1500w ve üstü güçteki süpürgeler 25000 üstü devirle döner.

    nasıl bu kadar hızlı dönüyor dersen süpürge motorları üniversal motorlardır ve bu motorların teorik olarak deviri yoktur çünkü bu motorlarda devir sonsuza gider fakar süpürgede fan olduğundan devir sınırlanır zaten bir üniversal motor boşta çalıştırılmaz biz işyerinde zevkine çalıştırdık fanı çıkardık rulmanları yağladık verdik gerilimi motorun son devri 90.000 devir civarındaydı zaten soğutma yapmamıza rağmen o devirde fazla dönmedi rotor milden kaydı sağa sola sürterek kıvılcım topuna döndü ve durdu .



    Hocam çılgınsınız vallaha o değilde bende bi süpürge var 2400w hayvan gibi bişe hatta arabalardaki gibi açıkta hava filitlesi var



    bu tür elektrik süpürgesi motorları durmadan en fazla kaç saat çalışabilirler acaba 25 bin devirli hangi tür elektrik motoru bu konuda bizi bilgilendirebilirmisiniz? inansaybilgi@gmail.com mehmet sarı Gaziantep




  • The Legend Dark kullanıcısına yanıt
    zorlanıyo olabilir onları kontrol et. bilyeler bozulmuştur belki..
  • Eski çalıştığım kalıp atölyesinde duvara bağlı taşlamanın taşı değiştirileceğinde cihaza giden sigortayı kapatıp taşı değiştirirdik. Daha sonra cihazı açar ve atölyenin diğer tarafında olan sigorta panelinden sigortasını kaldırarak cihazı çalıştırırdık. Tüm bunları yaparken de diğer çalışanlar cuma namazında olurdu ve taşlamayı 40 dakika kadar boşta çalıştırırdık. Çünkü o taşta en ufak bir dengesizlik, bağlama problemi ya da taşın imalatındaki kusur o taşın patlaması anlamına gelirki daha ne olduğunu anlamadan adamı öldürebilir. Taşın eğişimini gayet tecrübeli yaşını başını almış bir usta yapardı. Nedenini sorduğumda daha kendisi çırakken taktıkları taşın patladığını, parçalardan birinin yanından geçip duvara vurup betonda 2 cm derinliğinde girdiğini anlatmıştı. O gün bu gündür de bu konuda bir hayli hassastı.
  • Benimde başıma geçen hafta böyle bir şey geldi usta çağırdık geldi baktı motor ölmüş bende etrafa sordum hep pahalı geldi motorlar internetten baktım hemenhttps://www.azimkarsogutma.com.tr/arama/?src=süpürge motoru buradan istediğim motoru buldum. 2 gün içinde geldi ve kocam taktı sorunsuz çalıştı tavsiye ederim arkadaşlar.
  • The Legend Dark kullanıcısına yanıt

    Benim de elime bir elektrik süpürgesi motoru geçti, motora 220 volt vermeyi denedim çalıştı ama ateş çıkardı yanacak diye hemen fişi çektim. Bir de fişlerini çıkarırken zarar mı verdim nedir ordan çalışmıyor kulaklardan çalıştı. Kaç volt gerekiyor acaba?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.