Şimdi Ara

Electrolux ENB 44691x buzdolabını kullanan var mı?Yorumlarınız nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aynısının AEG versiyonunu kullandım. Santo 75448KG modeli. Kaliteli bir dolap, İtalyan malı ama büyük ihtimalle alacağınız dolap üretim sorunlu olacak ve değişim alacaksınız. Çünkü bende ve birçok kişide aynı sorun var. Şikayetvar.com a bakabilirsiniz. Enerji tüketimi 1kwsaat/gün olması sebebiyle oldukça iyi. Servis kalitesi faciayla vasat arası. Değişimden gelecek dolapla sorunsuz bir dolaba kavuşacağınızın garantisini veririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhan s40 -- 15 Şubat 2012; 12:18:22 >
  • Tüketici haklarınızı biliyor ve bunları koruyabiliyorsanız değişimle uğraşabilirim diyorsanız almanızı tavsiye ederim. soğutucu kısmı no-frost değildir. Ama karlanma yaptıktan sonra kendisi otomatik defrost yapar. R610a soğutucu gaz kullanır. Malzeme kaliteside iyidir. Kapı yönü değiştirilemez. Soğuk havayı dengeli dağıtan fanı açıp kapamak sizin elinizdedir. Bu fanlı sistemin önünde koku filtresi bulunur ve yılda bir değişir. Maliyeti 40-50TL civarıdır.
    Eğer paranız varsa Liebherr almanızı öneririm. Liebherr hem kendi hemde Miele için dolap üreir. Avusturya malıdır. Servisle işiniz olmaz. Gücünüz yetmezse AEG-Electrolux-LG-Samsung-Bosch-Siemens-Profilo alabilirsiniz. Ama bunlarda işiniz şansa kalmış. Vestel-Regal-Arçelik-Beko-Ariston-Indesit derseniz işiniz Allah'a kalmış derim.
    Bu dolabı Darty'den 1500TL'ye alma şansınız vardı. Bir ara %20 indirim yapmışlardı. İkili set olarak bulaşık makinesiyle birlikte 2350TL'ye satıyorlardı. Bende bulaşık makinesini değiştirmeyi düşündüğümden buzdolabını alacak ortak aramıştım ama bulamadım. Eğer aceleniz yoksa beklemenizi ve benzer kampanyanın tekrarlanması durumunda beraber ikili seti alarak dolabı daha ucuza almanızı önerebilrim.




  • Cok teşekkür ederim. Yaklaşık 2 aydır araştırıyorum en fazla bütçem 2000 TL. Darty kampanyasına da denk geldim fakat o zaman daha karar aşamasındaydım.Hatta sizin ortaklık teklifinizi de biliyorum. Benim yarın almam lazım para durduğu yerde gün geçtikçe bitiyo,400 tl kar edeyim derken 500-600 eksiliyor. Ürünün sorunu ne kadar ciddi şimdi aklıma takıldı?Birde liebherr de 2000 tl ye bu kalitede dolap var mıdır? Tekrar teşekkür ediyorum.
  • Sorunu kronik. Soğutucuda aşırı soğutmadır. Liebherr inox kombi 4613 modelini 2000TL'ye Saturn sattı 1-2 ay önce. Bence dolabın sorunlu değilse sabret ve kampanya bekle.
  • Peki .. Cok sağol yardımların için.
  • Bir alternatif daha, şansını denemek istersen, muazzam ekonomik ve orta kalite gir kombi buzdolabı var. GRUNDIG GKNE 4780 I INOX 475 LT BUZDOLABI. Buda yerli üretim olup arçelik ve bekodan çok çok ucuza alacağın bir dolap. Serviside arçelik-beko servisi zaten. Garantiyide 7 sene yapma şansın var. Fiyatı gayet makul: 1500TL hemde Teknosada.
    Link;http://www.teknosa.com/kategori/beyaz_esya/buzdolabi__derin_dondurucu/901/115010350/grundig_gkne_4780_i_inox_475_lt_buzdolabi




  • evet görmüştüm onuda gayet güzel fakat arçelik grubuna ne kadar güvenebilirim bu arada electrolux ve liebherr yetkili servislerinden ekstra garanti satın alabiliyor muyuz , alabiliyorsak ücreti nedir bilgin varmı ?
  • Satınaldıktan sonra 3ay içinde 95tl karşılığında 4yıl ek garanti satınalabilirsiniz. Toplam 7 sene olur garanti. Bu söylediğim AEG ve ELECTROLUX için geçerli. Liebherr için garanti uzatmanıza gerek yok, zaten evladiyeliktir.
  • süpermişş aldığımız yerlerden cok daha uygunmuş fiyatı.
  • Electroluxu dün aldım. 1990 tl electroworld. Yarın getirecekler.
  • hayırlı olsun. garanti için acele etmeyin. 3 ay vaktiniz var. servisi arayıp uzatmak istediğinizde kapınıza kadar geliyorlar. buzdolabının soğutucusunu +5 dereceye, dondurucusunu da -18 dereceye ayarlamanızı öneririm. mutfağınız sıcaksa iç havalandırma fanını açın ve açık bırakın.
  • Teşekkür ederim. kampanya bekleyemedim. iç havalandırma fanı dolabın içinde mi-arkasında mı? gerçi çok sıcak değil ısıtma sistemi yok farketmez heralde . Ama bu dolabın arkası acık olduğu için ankastreye uygun degil sanırım arkadan biraz pay bırakmak gerekiyor galiba yanlış mı biliyorum?
  • Arkası kapalı dolaplarda tasarım hatası vardır içiniz rahat olsun. Buzdolabının çalışma mantığına aykırıdır. İçeriyi soğut dışarıyı ısıt. Bu kadar basit. Ama sen dışarı atmaya çalıştığın ısıyı estetik kaygı sebebiyle kapalı bir bölmeye hapsedersen tasarım hatası yapmış olursun. Bedeli fazla elektrik tüketimidir.

    Aldığınız dolabı ankastre gibi uygun bölme içerisine konumlandırarak kullanabilirsiniz. Sadece arkada 1cm kadar boşluk kalsın yeterli. Unutmayın buzdolabının arkasındaki hava dolaşımı ne kadar iyiyse dolap o kadar az çalışır. Bu tüm dolaplarda böyledir.

    Fan diye bahsettiğim, dolabın üst kısmanıda yeralan ışıklı yer. Açtığınızda yeşil ışık yanar. Ayrıca bu bölmenin devamında alt kısma doğru koku filtresi bulunur. Kendinize doğru çekip açınız ve naylon poşetinden çıkarttığınız aktif karbon filtresini takıp kapatınız. Böylece dolabınızda kötü koku oluşmaz. Bu filtreyi yılda bir değiştirmeniz gerekli.

    Kışın fanı açmasanız olabilir ama yazın mutlaka açık bırakın. Esasen kılavuzdada yazar. Ortam sıcaklığı, yani mutfak sıcaklığı 25 derecenin üstüne çıktığında fanı açmanız tavsiye edilir. Böylece dolap içerisinde soğuk hava dengeli dağılır. Soğutma daha başarılı olur.

    Bir not daha, dolabın öndeki ayaklarını biraz kaldırıp kapağın kendi kendine kapanmasını sağlayın. Bunun bir faydası daha olur. Arka kısımda biriken su tahliye deliğinde bazen donanarak tıkanma yapar. Burası açılı yapıldığından bir miktar su birikmesi sağlanır ve tahliye edilmesi gereken su dolabın içine akmaz. Bende maalesef bu oldu. Dolabın öndeli ayakları en alt seviyede olduğundan su taşarak sebzelik altından aktı. Tesadüfen farkedip ayakları kaldırarak düzelttim. Sizede tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhan s40 -- 17 Ocak 2012; 9:57:16 >




  • tavsiyelerinizi uygulucam. samimiyetinize teşk ederim.dolap geldi yarın servis gelecek . ayakların yükselmesiyle heralde tabure üstüne çıkıp en üst rafı kullanabilicem :) boyu cok uzun maalesef
  • dolabın kurulumu tamamlandı. gayet hoş görünümü varmış bu arada mutfakta güzel duruyo.sizin tavsiyenize uyarak ayak ayarlarını yaptırttım. ama ne yazık ki dondurucu kapağında cok ufak bi çizik çıktı kapak değişimi olacakmış. bu arada 2012 güncel garanti uzatma fiyatı 120 tl olmuş. birde bi inox temizleme sıvısı vardı 45 tl istedi almadım tabi. bu ürünü nereden bulabilirim ucuza?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuttu

    dolabın kurulumu tamamlandı. gayet hoş görünümü varmış bu arada mutfakta güzel duruyo.sizin tavsiyenize uyarak ayak ayarlarını yaptırttım. ama ne yazık ki dondurucu kapağında cok ufak bi çizik çıktı kapak değişimi olacakmış. bu arada 2012 güncel garanti uzatma fiyatı 120 tl olmuş. birde bi inox temizleme sıvısı vardı 45 tl istedi almadım tabi. bu ürünü nereden bulabilirim ucuza?

    bence öyle bir sıvı hiç kullanmayın. ben de enb52810x kullanıyorum ve kılavuzunda bu tür ürünler kullanılmaması gerektiği, aşındırabileceği yazıyor. saf sabunlu ılık su ile temizleyip sonra durulanması ve kurulanmaıs tavsiye edilmiş. bize de satmaya çalışmışlar ama anneme sıkı sıkı tembihleiştim asla almayın diye...forumda da camsille temizleyip bir sorunla karşılaşmadığını söyleyenler vardı.




  • Electroworld ten 12TL'ye electrolux'ün buzdolabı temizleyicisini almıştım. Eşim onu kullandı. İlk kullanımdan önce onunla temizledi ve hala kullanıyor. Bir sorun yok.
  • aslında cok saçma değilmi ya zaten ön kısım paslanmaz çelik , ıslak elle tutmayın su ile temasta hemen kurulayın vs şeyler söyleniyor. paslanmaz çeliğin özelliği nerde ?
  • Paslanmaz dedikleri o kadarda paslanmaz değil. Kireç sökücü deterjanla paslanmaz dolabınızı yada herhangi benzer bir ürünü temizleyin sonucu görün.

    Paslanmazdan kasıt, oksitlenmeye karşı dayanımlı olduğudur. Normal malzeme boya olmadan 2-3 senede oksitlenirken bu malzeme 10-20 sene sonra oksitlenmeye başlar.

    Krom kaplama olursa iş değişir. O zaman kireç sökücüyle bile temizleyebilirsiniz. Bu sebepten musluklar krom kaplıdır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.