Şimdi Ara

Ekrana görüntü gelmeme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam,

    Ben bilgisayarımın hali hazırda çalışan ekran kartı, kasa, psu, hdd, ssd parçalarına ek olarak upgrade için

    B450 Msi Tomahawk Anakart
    Ryzen 5 2600 İşlemci
    Corsair Lpx 2x8 gb 3000 Mhz CL15 Ram


    parçalarını sıfır alıp dün kurulum yaptım. Ekran kartım msi nvidia 970 gtx. Kurulum sırasında çok sıkıntılı bir durum olmadı. Anakartın üstten 1-2 tane vida boşluğu hariç her yerini vidaladım. İşlemci zaten koyduğum gibi oturdu yerine ben hizalamaya falan çalışmadım, kilitledim sonrasında. Fanının vidaları yaylı olduğundan biraz sinir bozucuydu ama sabitledim iyice. Sonrasında anakarta önerdiği gibi A2 ve B2 kısımlarına ramleri taktım. Ssd ve hdd leri satalarına bağladım. Usb pinlerini falan bağladım, sanırım biri kasanın ön kısmındakiler içindi, power, reset switch ve ledlerini bağladım. Anakartın 24 pin ve 8 pin bağlantılarını yaptım. En son da ekran kartını eski anakartta denk gelen boşluktaki slotuna yerleştirdim ve vidaladım. Kasanın önünden gelen bi kaç bağlantı da boşta durmasın diye güç kaynağındaki boş pinlere bağladım.

    Kasayı kapattım dış bağlantıları yaparken fark ettim monitör için vga girişi yokmuş, monitörden çıkan iki giriş var vga yı bağlamadığımda eski anakartımda da monitörü görmüyordu. Vga yı anakarta dvi ı ekran kartına takıyordum. Bunda olmayınca tv ile hdmi a bağlayayım dedim ben de. Bağladım açtım fakat görüntü gelmiyor. Kasa içinde ledler ve fanlar düzgün çalışıyormuş gibi görünüyor, lakin herhangi bir görüntü yok. Ekran kartının ledi yanıyor, 8 pin bağlantısını yaptım, boş pinler kaldı ama onları eski kurulumda da kullanmıyordum.

    Sorun sizce nerde olabilir, ekran gelmeden nasıl anlayacağım ? Ekran kartımı zaten kullanıyordum onun bozuk olmadığını biliyorum. Ramleri anakart kitapçığının önerdiği slotlara taktım. İşlemci de ben hiç bişe zorlamadan yerleşti zaten. Fanı da çalışıyor. Şu an işteyim akşam gittiğimde gereksiz pinleri sökeceğim (kasa ön kısmındaki fonksiyonlar falan için olanlar), ram i tek slot takarak deneyeceğim. Anakart pilini tak çıkar yapacağım. Ekran kartını tekrar söküp takacağım. Başka bir sorun olabilir mi sizce ? Tv yi hdmi ile görmesi lazım di mi bir de, yani tvyi algılamama gibi bir durum olmuyordur sanırım. Hdmi i hem anakarta hem de ekran kartına takarak denedim ama görüntü gelmedi. Eğer tv yi algılamama gibi bir durum varsa monitör için vga to hdmi dönüştürücü de almam gerekecek çünkü.

    Yol gösterebilirseniz sevinirim arkadaşlar.

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hwy2hell -- 6 Mart 2019; 9:1:40 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.