Şimdi Ara

Ekran kartına yük bindiğinde sesi sürekli kapatıp açıyor(sanırım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • RAMddr4 corsair 16 gb 1499mhz 15clSSD

    240gb ssd,

    2tb harddisk

    1tb m2

    Ekran kartı asus gaming edition nvidia Geforce gtx 1080

    AnakartAsustek Z170-A

    İşlemciİntel Core i7 6700K


    Selam, ekran kartına yük bindiğinde sesi sürekli kapatıp açıyor PC ve tüm ses driverları sanki silinmiş gibi gösteriyor. BIOS yeni güncellendi, format yeni atıldı. Termal macunlar yenilendi kasa yeni temizlendi. Hiçbir sorunu yok her şeyi açıyor çalıştırıyor. Aygıt yöneticisinde neredeyse her şey yeniden silinip güncellendi. Driverboster ile sonradan kontrol edildi. Windows tam sürüm güncel halde. Virüs programı yok. Ekran kartına yük bindiğinde örnek veriyorum BDO'da çok kalabalık alanda(normal alanda olmuyor çünkü) veya WoW da RAID veya Dg'da veya PUBG'de birçok kişinin olduğu zaman vb. durumlarda ekran kartı yük binince(ben öyle olduğunu düşünüyorum) sağ alttaki ses gösterge paneli kırmızı oluyor tüm driverlar silinmiş gibi gözüküyor ve tıkladığımda sorun gider diyor onu yaparken de ses aniden geliyor veya geri gidiyor gibi durumlar olduğu için çözümü bulamıyor ve bütün ses driverlarını önüme koyuyor saçma sapan devre dışı olanlar dahil. Ekran kartı olduğunu şuradan anladım heavyload ile işlemciye yüklendiğimde hiç yapmadı bazı testlerde de diğer aygıtlar yapmadı ancak FurMark ile ekran kartına yüklendiğim an çat diye ses gidiyor geliyor sürekli. Teknik bilen veya bu sorunun çözümünü bilen varsa yardım etsin umarım birileri görür yapmadığım şey denemediğim şey kalmadı hiçbir şekilde çözemiyorum.

    Ekran kartına yük bindiğinde sesi sürekli kapatıp açıyor(sanırım)

    bu resim sürekli normale dönüp bu hali alıyor.








  • Farklı bir psu dene.

  • Teşekkürler deniyicem

  • merhaba kullandığınız port nedir ekran kartında hdmi ise display ile deniyebilirmisiniz buna benzer cat sesi rx 570 li bi sistemde yaşadık display port harici dvi ve hdmi de oyuna girerken veya furmark başında cat diye ses yapıyordu.

  • dvi to vga ile 2. ekran eski bir ekran bağlıyorum. Hdmi ile de ana ekranı bağlıyorum. 2 giriş te ekran kartı üzerinden , steel series wireless 7 de yapıyor sorunu. Oyunlarda çok yük bindiğinde veya furmark ile test yaptığımda ses sürekli gidip gidip geliyor. Hyperx 7.1 kulaklığı taktım onun kendiliğinden driverı var sanırım onda mesela ses hiç gitmedi. Bir de sürekli cpu temperature hatası alıyorum bunun içinde sıvı soğutucu değiştirdim macunlar yenilendi işlemci fanı değişti belki de bunların hepsinin tüm sorunu anakart, anakartı değiştirmeyi düşünüyorum ama gerçekten hiç emin olmayarak bir şey de satın almak istemiyorum artık.

  • bu arada hdmi ile bağlama nedenim 144 hz alabilmek için ayrıca ben bu kasayı ve bu kulaklığı çok uzun süredir kullanıyorum bu sorunların hepsi kasayı temizleyip macunlandıktan sonra oldu(ondan sonra da psu değişimi ve işlemci fan değişimi yapıldı, 1 haftadır vermiyodu şimdi format attım belki seslerde çakışma oluyodur diye tekrar aynı şekilde cpu temperature hatası almaya başladım o yüzden sorunun anakartta olduğunu düşünüyorum ufak tefek şeyler bile her şeyi etkiliyo diyo arkadaşlarım) ama eğer sorun anakartım da değilse ve değiştirdikten sonra da devam ederse hem boşa masraf olacak hem de boşu boşuna değiştirmiş olacağım...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.