Şimdi Ara

Ekran Kartım 6 GB , Pc'nin Gördüğü 2 GB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar, sizlere bir sorum olucaktı, aldığım ekran Kartı Sapphire HD 7970 Vapor-X 6 GB , kafama takılan soru ise şudur, ben dxdiag'tan baktığımda ekran kartı 1700 küsür gözüküyor, ama gpu-z ve ekran kartının ayarlar kısmından baktığımda, sorunsuz 6 Gb gözükmektedir, sizce bunun sebebi nedir? Bios güncel olmuyabilir o yüzden mi ? yoksa, windows orjinal değil o yüzden mi ?

    http://img826.imageshack.us/img826/4417/dxdiagq.jpg
    http://img145.imageshack.us/img145/6749/amdz.jpg
    http://img541.imageshack.us/img541/1601/gpuf.jpg


    Resimler bunlar, yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi My_UnwanteD -- 15 Ocak 2013; 18:48:48 >







  • dxdiag'ta gösterilen ekran kartının normal boyutu olabilir,diğer programlarda ekran kartının paylaşım ile olağan boyutu olabilir,sorun olacağını sanmıyorum bilgisayar ekran kartını 6gb görüp kullanacaktır
  • eyvallah dostum, ne bileyim öyle gösterince kafama takıldı, şuan ihtiyaç duyduğu falan herhalde o :D ekran kartından şüphem yok doğru ama neden öyle gösterdiği kafama takıldı o kadar yani. tekrardan sağol.. ;)
  • windows orjinalliğiyle ilgisi olmamalı.benimkisinde dx tanı aracında notlar kısmında sorun bulunamadı yazıyor , ekran kartı driverini bir önceki sürümünü yükleyip deneseniz belki işe yarayabilir.
  • 32 bit dxdiag açtığımda sorun bulunamadı yazıyor, o resimdeki 64 bit olanda bir kaç dll nin sertifikası eksik yazıyor du şimdi ekran kartını güncel driver'ini indirdim oda düzeldi, fakat bellek miktarı yine aynı :D zaten cd'sindeki versiyonu yüklüydü pc'de, anlam veremedim yani bu olaya :D sağolasın.
  • catalys centerde 6gb görüyorsun ozaman kafan rahat olsun
  • aynen eyvallah
  • CCC ekran kartını okuyor 6gb görüyor. Windows okuyamıyor heralde 1.7gb görüyor. Bence bir sorun var gibi duruyor ama tam olarak çözemedim.
  • :) işte sorun varsa ne bende onu anlamaya çalışıyorumda :D neden böyle kahpelik yaptı anlamadım. win 7 ultimate 64 bit kurulu ama orjinal değil diye mi yoksa ondan ise ona göre bir çözüm düşünücem başka bişey ise ona göre ayar çekicem. eyvallah sağol
  • quote:

    Orijinalden alıntı: My_UnwanteD

    :) işte sorun varsa ne bende onu anlamaya çalışıyorumda :D neden böyle kahpelik yaptı anlamadım. win 7 ultimate 64 bit kurulu ama orjinal değil diye mi yoksa ondan ise ona göre bir çözüm düşünücem başka bişey ise ona göre ayar çekicem. eyvallah sağol

    eğer bulabilirsen 2gb ramli bir ekran kartı takarak dene aynı sorun olacakmı dxdiag'da. Yada ekran kartını başka bir anakartta dene.
  • orjinal olması hiçbirşeyi değiştirmez çok kafana takıyorsan pm at yollayayım loaderi full olsun sistem..

    son sürüm driveri yükle.

    olmazsa anakartın kaldırmıyor olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bjk__murat

    orjinal olması hiçbirşeyi değiştirmez çok kafana takıyorsan pm at yollayayım loaderi full olsun sistem..

    son sürüm driveri yükle.

    olmazsa anakartın kaldırmıyor olabilir.


    Eyvallah dostum, loaderlar bende de mevcut, yaptım yani de tam orjinal yapmamış olabilir diye dedim ben onu, etkinleştirme falan istemiyor, 2gb ekran kartı işine gelince de takınca 2gb'tan az gösterirse mi sorun vardır diyebiliriz? Bu arada anakartım asus Formula V desteklememe gibi bir şey olacağını sanmıyorum, bios güncel değil belki o yüzden olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun edecek birşey yok dostum, ekran kartının salt bellek boyutu 6 gb. Çeşitli sebeplerle dxdiag'da yanlış gösterebilir. Kafaya takacak bir sorun değil dediğim gibi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guns 'N Roses

    Sorun edecek birşey yok dostum, ekran kartının salt bellek boyutu 6 gb. Çeşitli sebeplerle dxdiag'da yanlış gösterebilir. Kafaya takacak bir sorun değil dediğim gibi..

    peki dostum eyvallah umarım öyledir :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.