Şimdi Ara

Ekran kartı raminin altına macun kaçtı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bende stok soğutuculu Sapphire 4870 512 mb ekran kartı var. Ancak son zamanlarda ekranda değişik noktalanmalar yaparak hatalara sebep oluyordu ben de ram frekansını biraz düşürdüm ve sonra da fan hızını arttırdım ve soğuk çalışmasının olumlu etkide bulunduğunu gördüm. Bunu üzerine o zaman macunları da yenilersem daha da işime yarar deyip söktüm soğutucuyu. Grafik işlemcisi üzerindeki macunu temizleyip yeniledim. Ramleri de termal padler ile soğutuyorlarmış, onların üzerinde hafif yapışkan bir tabaka vardı bunu padlerin uzun süre sıcak kullanım sonrası yapıp yapmadığını düşündüm ve sonrasında sildim ve direk o şekilde monte ettim. Taktım alet çaışıyordu ancak ramler gerçekten çok sıcaktı. Eğer yüke bindirirsem de anında 100-110 şeklinde gidiyordu ve kapanıyordu. Boşta iken de fan hızını arttırmam ramlerin serinlemesine etki ediyordu. Ben de o zaman bu ramlar padlere dokunmak ile dokunmamak arasında demekki kalıyor deyip araya ne koyabilirim diye düşündüm. Daha sonra buna macunun yeterli olacağını düşündüm ve ramlerin üzerilerini de macunladım, kapattım taktım ve D601 hatası veriyor fan maximum hızda çalışıyor ve görüntü gelmiyordu. O zaman dedim ki galiba macun kısa devreye sebep oldu. Bütün macunları temizleyip çıplak halde taktığımda da aynı sorunu veriyordu. İnceleyince macunun ramlerin altına girdiğini ve metal bacakları birleştirdiğini gördüm. Üzerinden çok miktarda kolonya akıttım belki macunu temizler diye ama işe yaramadı malesef. Şimdi de aseton denemeyi düşünüyorum ama devreleri falan eritmesinden korkuyorum. Sizce nasıl bir çözüm bulabilirim. Bu şekilde kartımı kaybetmek istemiyorum :(







  • Hataları yapa yapa doğru cevaba ulaşmışsınız, ram bloklarının üzerindeki ısı dağıtıcıların işe yaraması için iki yüzey arasını hava yerine termal iletken macunun doldurması şart. Macunsuz ilk denemenizde 110'u görmesi çok talihsiz olmuş, inşallah yanılırım demekle birlikte ram'ler ya o esnada, ya da iletken macunun kontaklar arasına döküldüğü sırada çoktan iflas etmiş gibi geliyor (bu pastaların ısıl iletkenlikleri çok yüksek olmasına rağmen üreticiler elektriksel iletkenliklerinin çok düşük olmasına uğraşırlar, ilk olaydan sonra iflas etmiş olması daha olası gibi fakat hangi bacakların arasına döküldüğü de önemli tabi). O andan sonra da zaten yapılabilecek herşeyi yapmışsınız, alkol ile çözmeyi de denemişsiniz. Asetonu önermem, ya saf alkol ya da çok çok ince bir tiner deneyebilirsiniz fakat pek umutlu değilim. Bundan sonrası için aklınızda bulunsun, üzerinde ısı dağıtıcı metallerin olduğu çipleri hiçbir zaman macun uygulamadan kullanmayın, çıplak halde kullanmaktan neredeyse pek farkı yoktur. Uyguladığınız zaman da bu şekilde etrafa akmaması için çok az miktarda ve tam ortaya sürüp, çok az yüzeye yayarak hemen metal parçayı üzerine oturtun, geçmiş olsun.




  • Teşekkür ederim öncelikle. Arasının birşey ile dolması gerektiğinin farkındayım ama direk o şekilde monte ettiğimde termal padlere dokunabilir belki düşüncesi vardı ama tabi belirli ezilmelerden sonra demekki dokunacak kadar hacim kalmamış. Isınıp kapanmasından sonra da açıp denedim ve çalışmaya devam ediyordu. O yüzden ramlerin bozulduğunu düşünmüyorum. Ancak şu an ramlerin altına giren macunu nasıl temizleyeceğim ona emin olamadım. Kolonyadan sonra elimde kullanabileceğim aseton var şu an için denesem mi acaba belirli miktarda üzerinden akıtarak temizleyecek mi diye ?
  • Bazı devreleri sadece yüzeydeki pislikleri ve lehim kalıntılarını almak için çok az aseton ile hemen silip kurutarak temizleyenler var fakat sizin durumunuzda asetonu direkt olarak kontakların olduğu bölgeye uygulamak durumunda olduğunuzdan dolayı tavsiye etmemekle birlikte net bir şey söyleyemiyorum. Şayet kullanmaya karar verirseniz iyice kurumasını bekleyin diyebilirim sadece.
  • mazot yada benzin termal macunu saga sola zarar vermeden çözüyo.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.