Şimdi Ara

Ekran kartı anakart üzerindeki sokete tam oturmuyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar herkese iyi forumlar, dün kasanın son parçasının da gelmesiyle montaja başladım fakat en son ekran kartını takarken, kasa arkasına vidalamak için olan ekran kartının uzun demir çıkıntısı kasaya olması gerekenden daha kısa mesafede oturdu. Galiba kasanın bu kısmını 1-2mm daha uzun yapmışlar farklı kasada sorun olmadı.

    Anakarttaki soketin tırnak tarafı biraz daha iyi oturdu ve tık sesiyle tırnak kapandı ama soketin baş tarafı biraz daha yukarıda kaldı. Daha önce başıma gelmediği için olası kısa devre olma ihtimali vs gibi durumlardan çekinince güç vermeden tekrar söktüm.


    Diğer benzer konulara göz attığımda, bazılarının ekran kartının sarı pinleri dışarıdan bakınca görünecek kadar havada kalmış. Bendeki durum o kadar aşırı değil, sarı pinler görünmüyor ama tam oturmadığını da baş ve son kısımlardaki pinler arası oluklardan anlaşılabiliyor. Üzerine bastırınca da tırnağın kapanması dışında o tam oturma hissiyatını da GPU'nun kasaya olan temasından dolayı alamıyorum.


    Bu şekilde kullanımı herhangi bir problem oluşturur mu, ne yapmak gerekir danışmak istedim. Fotoğrafları da ekleyeyim durum netleşsin.



    Ekran kartı anakart üzerindeki sokete tam oturmuyor...


    Ekran kartı anakart üzerindeki sokete tam oturmuyor...


    Ekran kartı anakart üzerindeki sokete tam oturmuyor...


    Ekran kartı anakart üzerindeki sokete tam oturmuyor...


    Ekran kartı anakart üzerindeki sokete tam oturmuyor...







  • Resimden gördüğüm kadarı ile vidalanmamış vidaları takarsanız vidalar tam oturursa tamamen yerine oturmuş olur. Yine resimden baktım kadarı ile ekran kartının sarı pinleri yani slota geçecek bölüm oturmuş gibi gözüküyor.

    Dediğm gibi bir vidaları tam sıkın biraz daha oturabilir. Bazı kasalarda mm değerleri yüzünden ufak kaymalar olabiliyor.


    Soket mandalı genelde kapanırsa büyük bir sorun olmaz. Siz en kötü çıkarıp bir daha düzgün takmayı deneyin veya bu hali ile bir vidalayın vidaları sıkmadıysanız. Resimde vidalar takılmamış gözüküyor.


    Bnde asus Z690 da mandal tam takılmıyordu zamanında, yerine oturtup slota vidalayınca hiç bir sorun olmuyordu kısa devre veya açılmama gibi. Sizde resimde oturmuş gözüküyor slota. Resimde gözüken ekran kartı bölümünün diğer gözükmeyen tarafıda bu kadar oturmuşsa sorun olmaz. Vidaları da montajlayın siz.


    Zaten sorun olsa en fazla açılmama gibi ekran kartı arızasını tarif eder gibi beep sesi verir sistem.





  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Dediğiniz şekilde tekrar kurup sağlam bir şekilde vidaladım. Tam oturmamış olsa da sistem kartı tanıdı ve görüntü alabildim. Uzun vadede de problem çıkmayacağını umuyorum.

  • Önemli olan zamanla sarkmaması. Olmadı kasayı yan yatırırsınız, yercekimiyle orada kalır. Niye kasayı dik tutmak zorundayızki?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.