Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.819
Cevap
60
Favori
600.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tyll

    @soberman ,siteniz çok güzel olmuş elinize sağlık,
    ben kenwood ekmek makinesi kullanıyorum,daha önce yaptığımız birkaç ekmek resmi eklemiştim,ekmekler çok leziz oluyor.

    Şimdi biz "Tam buğday unu "kullanmak istiyoruz ekmek için,tavsiye edebileceğiniz marka var mı?
    Birde bu unla yaparken tarifte değişiklik yapmaya gerek var mı?

    teşekkürler...

    edit: Ben Hamur Sönüm Yarığı ve Tepe Kümbeti " nin sadece bende oluştuğunu sanıyordum. en çok da burası leziz oluyor.


    @tyll,

    Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.

    Fabrikaların ya da imalathanelerin bir kısmı yeterli teknolojiye sahip olmadıkları için maalesef kepeği ve beyaz unu karıştırıp tam buğday diye satabiliyorlar. Tam buğday ununda ruşeym olduğu ve ruşeym de yağlı olduğu için raf ömürleri sınırlı oluyor, alınca buz dolabında saklanması gerekiyor.

    Bu güne kadar Karahan un ve Doygun un kullandım. İkisinden de memnun kaldım. Piyasada Söke'nin de tam buğday unu var. Diğerleri konusunda bir şey diyemiyorum, ancak üzerinde kullanım süresi 1 yıl yazıyorsa şüphe ile yaklaşmak lazım. Ankara'da un aldığım fabrika teknolojisi ve unu ile meşhur olmasına rağmen onlar bile dediğim sebeplerden sürekli tam buğday unu (bazen de kepekten ayırmak için İntegral un diyorlar) üretmiyorlar.

    Tam buğday unu koyunca suyu biraz daha artırmak gerekir. Daha doğrusu benim tavsiyem başlangıçta 3 Cup Beyaz una 1 Cup Tam buğday, sonra 2 Cup Beyaz una 1 Cup Tambuğday deneyerek kıvamı elde etmeniz. Tam buğday unu maalesef yapısı gereği gluten ağının oluşumunu zorlaştırdığından fermantasyona yardımcı olmak için esmer şeker, bal, pekmez, süt, tereyağı, yumurta gibi ilave katkılar düşünmelisiniz.

    http://www.ekmeksanati.com/documents/de_longhi_klasik.html

    Yukarıdaki linkteki tarifte Tambuğday unu kullanımını görebilirsiniz.

    Diğer konuya gelince, EYM'lerde bariz şekilde "Maya sönüm yarığı ve Tepe Kümbet" göremezsem, tarif te doğru ise o makinadan şüphelenirim.

    Not: Ekmeklerinizin tarif ve resimlerini sitede yayımlamak üzere beklerim.




  • Bilgil ve iyi dilekleriniz için teşekkürler Soberman, yeni resimleri yaptıkça ekleyeceğim.Maya sönüm yarığı olan ve güzel bir adlandırma ile tepe kümbetli ekmekler de yaptım.Ben de 3 ölçek hazır paket un ve 2 ölçek değirmen unu kullanıyorum.Sade kepekli undan ve sade değirmen unu ile yaptıklarım iyi kabarmadı.Ben de unları karıştırdım.Daha güzel oldu.Sade değirmen unu ile yaptığım ekmek tam kabarmasa da tadını çok beğendik.Denemelerimiz devam ediyor, yakın çevremiz de bizden sonra -5 tane oldu- heveslenip makine aldılar. Onlar da ekmek yapmaya başladılar.Selamlar.
  • @soberman

    yardımlarınız için çok teşekkürler....
    Bunlar da bizim "Ekmek Sönüm Yarığı ve Tepe Kümbetli " ekmekler.Bu terim gerçekten çok hoş olmuş.Daha önce ekmeğin bu yırtık kısmını kelimelere dökemiyordum.


     Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası


    Yukarıdaki ekmekler kenwood ekmek makinesinde yaptık,Aşağıdaki tarife "Garanti Ekmek" diyoruz ailecek biz.Çünkü tam kümbetli ,yırtıklı ,çok leziz bir ekmek oluyor sabaha.
    1 Tsp tuz
    1 Tbsp şeker
    1 Tbsp zeytinyağı
    300 cc su + 50 cc süt
    2 kap beyaz un + 1,5 cup kepekli un ve 1 Tsp instant maya

    aşağıdaki ekmeğimizde acemilik zamanlarımıza ait.bakıyorduk ekmeğin hoş bir görünümü yok,yumurtalı susam sürüp fırında 5-7 dakika ızgara yapıyorduk

     Ekmek Yapma Makinası



    Zeytinli,cevizli,fındıklı ekmeğimiz;
     Ekmek Yapma Makinası


    Yine Edit: Bu da makinemiz;

     Ekmek Yapma Makinası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyll -- 18 Haziran 2008; 0:25:48 >




  • @hassan01,

    EYM'de güzel ekmek yapmak bir maharet ya da bence san'at. Daha doğrusu güzel ekmek yapmak bir san'at. EYM bu işi pratikleştiriyor. Ancak onunda bir yöntemi ya da raconu var. ütülenmiş ya da üstüne basılmış, volkanik görüntü veren ve tıknaz ekmekleri yemek zorunda değiliz. Bunun farkında olan sizler gibi "Ekmek Dostları" nın artması beni memnun ediyor.

    Çalışmalarını ve tariflerinizi bekliyoruz.

    @tyll,

    ekmeklerin güzel, fotoğrafların nefis. Fotoğraflarda ve mekanda ayrı bir özen mevcut. Ekmeklerinde (susamlı hariç :)) "Maya sönüm yırtığı" ve "Tepe Kümbeti" açıkça görülmekte. Senden istirhamım tatlı ve yemekkaşığı ölçülerini yazarken bir daha bakar mısın? kolaylık olsun diye açık şeklini ya da Tsp, TBSP gibi veya küçük ölçek, büyük ölçek açıklaması daha mı bilgi verici olur dersiniz?

    EYM'nin hakkını veriyorsunuz ve mutlaka çevrenizdekiler de bunun farkındadır.

    Sizlerin yapmış oldukları ekmekler ve bilinç sayesinde Kenwood EYM benim için üst kategoriye çıkmıştır. Tavs
    iyelerimde artık Kenwood'a da yer vermekteyim.

    Çalışmalarınızın devamını da paylaşmanızı bekliyorum. Bu sayede EYM almış ve hayal kırıklığına uğramış "Ekmek Dostları" nı yeniden kazanacağız.

    Not: Son ekmeğin ilginç görüntüsü EYM'nin özelliğini ayrıca göstermekte.




  • Bende kenwwod bm250 kullanıyorum ve her zaman resimdeki şekilde oluyor ekmeklerim hiç bir zaman kötü olmadı ALLAH'a şükür ve rahat rahat yapıyor ve yiyoruz hızlı programı 1 kere denedik onuda yüzümüze gözümüze bulaştırdık 1 tek o kötü oldu geri kalan bütün ekmeklerimiz çok güzel oldu ben herkeze kenwood bm250 tavsiye ederim tam buğday unu 5 veya 10 kg şekilde satılan bi yer yokmu marketlerde hiç göremiyorum bende mecbur normal un alıyorum. ama hep güzel ekmekler oluyor
  • @mak74,

    tebrik ediyorum. Marifet EYM almak değil, en güzel şekilde kullanmak.

    Dün akşam bir arkadaşım Metro Gross Market'te Karahan Un'un Tam buğday ununu 5 kg.lık pakette çok uygun olarak aldığını söyledi. İmkanınız varsa değerlendirebilirsiniz.

    Aslında belkide en güzeli organize olup, bildiğimiz yerden ve bildiğimiz buğdaydan, unu yakmadan, Ruşeymini atmadan katkısız Tam buğday unu çektirmek olacak. Belki bu konuda talep olursa ben girişimde bulunabilirim.
  • Ekmekte son nokta...En yeni ürün...İnşaallah, ekmek gurmemiz Sayın Soberman test edip onaylar.Tarif bir önceki mesajdaki ile aynı ve renk ayarı orta olmak üzere böyle bir netice aldık.Selamlar...

     Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hassan01 -- 18 Haziran 2008; 12:11:16 >




  • Ekmek makinalarındaki tavalarda ve karıştırıcıda bulunan teflon, hamurun yoğurulma esnasında aşırı sürtünmeden dolayı aşınarak hamura karışmaktadır. Günde 1 ekmek yapıldığı zaman 6 ayda teflonun aşındığı ve yer yer tavanın ve karıştırıcının dibinin görünmeye başladığı izlenmiştir.
    Benim kullandığım Sinbo marka ekmek makinasında bu durumu gözledim. Ancak, teflon malzemenin yapısından mı yoksa kalitesiz oluşundanmı kaynaklandığını bilemiyorum. Aşınacağını bilerek satışa sundukları için bu tavalar firma tarafından garanti kapsamı dışında tutulmuştur.
    Kanserojen olan teflon maddesine maruz kalmamak için ekmek makinası kullanılmaması ya da ekmek makinası yerine mixer kullanılması ya da elle yoğurulması gerektiğini düşünüyorum.
  • @imagestore ,dediğiniz gibi tavalar garanti dahilinde değil.
    ben 5 aydır kullanıyorum,fakat teflonda bir problem yok.yani bence kaliteye bağlı bir durum...
  • Bazı arkadaşların şikayet ettiği teflonun dökülme olayından başka, kullanım sıklığına bağlı olarak hamurun sürtünmesinden dolayı teflonda doğal bir aşınma olmaktadır. Bu çok yavaş seyrettiğinden ne kadar inceldiği gözle belli olmamakta ancak aşınan teflon hamura karışarak vücuda girmektedir.
    Haftada bir kere ekmek yapan bir kişi teflonun aşındığının bir kaç yıl farkına varmıyacaktır. Tavanın dibi göründüğünde tavada kaplı olan teflon tabakası olduğu gibi ekmek yiyen kişilerin vücuduna girmiş olacaktır.
    3 yıldan beri ekmek makinası kullanan bir kişi olarak tecrübe ve görüşlerimi buraya yazmak istedim. Zor olacak ama artık ekmeği mixerde yoğurup fırında pişireceğim.
  • bir önceki mesajınızda;

    quote:

    6 ayda teflonun aşındığı ve yer yer tavanın ve karıştırıcının dibinin görünmeye başladığı izlenmiştir.


    yazdığınız için ,böyle aşınma yok demiştim ben,hergün de ekmek yapıyoruz ...

    Bu aşınma ile teflonun hamura geçtiği ile ilgili bir kaynak var mı acaba? yada bir çalışma ?
    Eğer gerçekten böyle ise pek hoş bir durum değil.EYM kullanmamızdaki %99 amamç sağlıklı beslenmek için çünkü ...
  • 1.5 yıldır kullanıyoruz en ufak bir aşınma yok nasıl 6 ayda aşınma olur ? Kullandığımızın markası premier standart ucuz modellerden ama aşınma falan söz konusu değil,

    Tencere tava cinsi teflon kaplı kaplar çok daha tehlikeli bence direkt ateş üzerine konuyor teflonun uzun vadede yanması ve yemeklere karışması çok daha kolay, soğük durumda hamur karıştırmanın ve yavaş bir ekmek pişirmenin teflon tehlikesi abartıldığı kadar olmamalı.

    Doğal olmayan her madde tehlikelidir ama teflonun bir kanserojen olduğu kesin değil, eğer böyle bir tehlike varsa teflon tencere tavalar çoktan yasaklanmalıydı

    quote:

    Orjinalden alıntı: tyll

    bir önceki mesajınızda;

    quote:

    6 ayda teflonun aşındığı ve yer yer tavanın ve karıştırıcının dibinin görünmeye başladığı izlenmiştir.


    yazdığınız için ,böyle aşınma yok demiştim ben,hergün de ekmek yapıyoruz ...

    Bu aşınma ile teflonun hamura geçtiği ile ilgili bir kaynak var mı acaba? yada bir çalışma ?
    Eğer gerçekten böyle ise pek hoş bir durum değil.EYM kullanmamızdaki %99 amamç sağlıklı beslenmek için çünkü ...





  • Bu, makinayı ne sıklıkta kullandığınıza bağlı... Ben günde 1 ekmek yapıyordum ve yaklaşık her 6 ayda bir (teflon kullanılmaz hale gelene kadar aşınınca) tavayı değiştiriyordum. Makinayı alıpta ayda bir ekmek yaparsanız aşınmayı görmeden yıllarca kullanırsınız. Hatta kullanmazsanız hiç aşınma olmaz :)) Teflon tabakası kullandıkça incelir en sonunda tavanın dibi görünür. Ama bu vücudunuza teflon girmiyor demek değildir. Sadece her gün ekmek yapan bir kişiye kıyasla daha az girer. Aşınan teflon direkt hamura karışır ve oradan da vücuda girer !
    Tavalarda sürtünme ve aşınma olmadığından vücuda giren teflon miktarı çok daha az olmaktadır.
    Tercih sizin... son pişmanlık fayda etmez !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imagestore -- 18 Haziran 2008; 17:57:15 >
  • Türkiye'de tesadüfen yaşıyoruz. Neyin araştırması yapılmış ki ? İlaçlı sebzeleri alıp arsenikli suda yıkıyoruz kimin umurunda ? Ne yasaklanmış bu güne kadar ? Ölümlerden ölüm beğen... 40 katırmı 40 satırmı derler eskiler buna !
  • @hassan01,

    net ve kesin bir yorum için ekmeğin dış görünüşünün yanında kesitine ve tadına da bakmak lazım. Ancak, sizleri bir "Ekmek Dostu" olarak kutluyorum. Ekmeğiniz nefis görünüyor, biraz daha derin "Maya Sönüm Yırtığı" olması durumunda mükemmel olacak. Resimlerin devamında bunuda göreceğimizi biliyorum.

    EYM'lerin teflon kazanı konusu daha önce de gündeme geldi. Genel kanı teflonun kendisi zehir gibi anlaşılıyor, sanki çizildiği anda zehir akmaya başlıyor.

    Oysa çizilmez ve yapışmaz kaplamalar için; ısınınca yaydığı gaz ve imalat esnasında kullanılan PFOA kimyasalında sıkıntı var. Detaylı bilgi için lütfen:

    EYM Ekmek Kazanında mevcut Teflon kaplama zararlı mıdır?

    adresine bakınız.

    Fikrimi sonunda yazdım, ancak tartışabiliriz.




  • arkadaşlar kenwood bm210 makineyle yaptığımız ekmekler bir türlü kabarık halde çıkmıyor nedendir?
  • Arkadaşlar merhaba.
    Anneme Sinbo 4705 modelinde EYM almıştım.
    Ekmeğin yanında çeşitli kekler de yapıyor ancak ben daha çok tuzlu hamurişlerini seviyorum.
    Bu makinede tatlı değil de tuzlu herhangi bir tarif verebilecek olanınız var mı?
    Saygılar...
  • ESSENSO Marka EYM satın aldım. İlk ekmek denememizde üst kısmı kabarmadı içine göçtü. Akşamdan ayarlamıştım makineyi sabaha ekmek kokusuyla uyanayım diye. Koku güzeldi ama şekil beni hayal kırıklığına uğrattı. Dr. Oetker instant maya kullandım. Bir paketi komple boşalttım. Acaba maya mı çok geldi bilmiyorum. Tadı fena değil ama şekil olarak ilk deneme fiyasko yani anlayacağınız. Birde ekmeğin içindeki yoğurma bıçağını çıkarırken teflonunu zedeledim. Biraz teflonlu kısmı zarar gördü. Bu ara forumda teflonun zararları konusu çok geçtiği için yoğurma bıçağını o şekilde kullanma konusunda içim rahat değil doğrusu. Firmayı aradım yenisi kaça diye 15 milyon civarı dediler. Gerçekten yedek parça çok pahalı. Her modelin yoğurma bıçağı farklımıdır yoksa birbiriyle aynı olanlar varmı. Mesela bir arkadaş sinbonun pişirme kabıyla esse' ninki aynı demişti. Eğer bıçaklarda aynıysa Sinbonunki daha uygun fiyattır diye tahmin ediyorum.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: afpturk

    ESSENSO Marka EYM satın aldım. İlk ekmek denememizde üst kısmı kabarmadı içine göçtü. Akşamdan ayarlamıştım makineyi sabaha ekmek kokusuyla uyanayım diye. Koku güzeldi ama şekil beni hayal kırıklığına uğrattı. Dr. Oetker instant maya kullandım. Bir paketi komple boşalttım. Acaba maya mı çok geldi bilmiyorum. Tadı fena değil ama şekil olarak ilk deneme fiyasko yani anlayacağınız. Birde ekmeğin içindeki yoğurma bıçağını çıkarırken teflonunu zedeledim. Biraz teflonlu kısmı zarar gördü. Bu ara forumda teflonun zararları konusu çok geçtiği için yoğurma bıçağını o şekilde kullanma konusunda içim rahat değil doğrusu. Firmayı aradım yenisi kaça diye 15 milyon civarı dediler. Gerçekten yedek parça çok pahalı. Her modelin yoğurma bıçağı farklımıdır yoksa birbiriyle aynı olanlar varmı. Mesela bir arkadaş sinbonun pişirme kabıyla esse' ninki aynı demişti. Eğer bıçaklarda aynıysa Sinbonunki daha uygun fiyattır diye tahmin ediyorum.


    Biz Simbo 4705 kullanıyoruz. Esse'de Essenso'lara baktım geçende, dışı farklı ama teflon kabı bizimkinin tıpatıp aynısı.
    Simbo servislerine bir sor istersen belki daha ucuza bulabilirsin.

    Ekmeğin çökme nedeni de mayanın suyla zamansız teması olabilir.
    Gecikmeli pişirmelerde, önce su, un koymalı, mayayı su ile temas etmeyecek şekilde unun üstüne dökmelisiniz.




  • yaklaşık bir senedir kulandım sinbo mulinex ve premier hepsi nerdeyse aynı kalitede çin malı

    ama pişırme kalitesi olarak premier iyi sinboda ama mulinex iyi pişirmiyor ben xxl moldelini kullandım

    alacak arkadaşlara premier tavsıye ederim fiyatıda uygun
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.