Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (125. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.819
Cevap
60
Favori
600.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arcelik k 2720 ile profilo pbm1000 arasında karşılaştırma yapabilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2008 yılından beri Sinbo 4705 modelini kullanıyorum. Verdiği tek arıza -bir hafta önce- rezistansın yanması oldu. Servisinden 20 liraya aldığım yeni rezistansı kendim takarak problemi hallettim.

    Ekmek yapmak uzun süren bir tecrübe işi. Evvela ilgili makina klavuzuna uymadan çeşitli denemeler yaparak tecrübe kazanmak gerek. Benim uzun tecrübelerden sonra standart hale getirdiğim tarifim şu;

    700 gr ekmek için

    1 ölçek su
    1 küçük ölçek tuz
    1 büyük ölçek şeker
    1 büyük ölçek sıvıyağ
    2 ölçek beyaz un
    1 ölçek tam buğday unu
    1 ölçek instant maya
    1 adet yumruk büyüklüğünde rendelenmiş haşlanmış patates.
    Yarım çay kaşığı mahlep

    900 gr ekmek için su 1,5 ölçek beyaz un ise 3 ölçek olacak [beyaz un 2,5 tam buğday 1,5 da olabilir]. Diğerleri aynı kalacak.


    Dikkat ettiğim hususlar şunlar;

    -Mayayı 100 grlık paket halide değil 10 grlık paket halinde alın ki tazeliğini korusun.
    -Eğer tam buğday unu kullanacaksanız muhakkak haşlanmış patates ilave edin ki ekmek yumuşak ve kırıntısız olsun ve taze tutsun.
    -Tam buğday unlarını marketlerde satılan markalı ve kutulu olarak alacağınıza zahirecilerden taze, katkısız tam buğday unu alın.
    -Eğer tam buğday unu kullanılmayacak ve tamamen beyaz un ile yapılacak ise su ve maya bir miktar azaltın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cglynfrk

    2008 yılından beri Sinbo 4705 modelini kullanıyorum. Verdiği tek arıza -bir hafta önce- rezistansın yanması oldu. Servisinden 20 liraya aldığım yeni rezistansı kendim takarak problemi hallettim.

    Ekmek yapmak uzun süren bir tecrübe işi. Evvela ilgili makina klavuzuna uymadan çeşitli denemeler yaparak tecrübe kazanmak gerek. Benim uzun tecrübelerden sonra standart hale getirdiğim tarifim şu;

    700 gr ekmek için

    1 ölçek su
    1 küçük ölçek tuz
    1 büyük ölçek şeker
    1 büyük ölçek sıvıyağ
    2 ölçek beyaz un
    1 ölçek tam buğday unu
    1 ölçek instant maya
    1 adet yumruk büyüklüğünde rendelenmiş haşlanmış patates.
    Yarım çay kaşığı mahlep

    900 gr ekmek için su 1,5 ölçek beyaz un ise 3 ölçek olacak [beyaz un 2,5 tam buğday 1,5 da olabilir]. Diğerleri aynı kalacak.


    Dikkat ettiğim hususlar şunlar;

    -Mayayı 100 grlık paket halide değil 10 grlık paket halinde alın ki tazeliğini korusun.
    -Eğer tam buğday unu kullanacaksanız muhakkak haşlanmış patates ilave edin ki ekmek yumuşak ve kırıntısız olsun ve taze tutsun.
    -Tam buğday unlarını marketlerde satılan markalı ve kutulu olarak alacağınıza zahirecilerden taze, katkısız tam buğday unu alın.
    -Eğer tam buğday unu kullanılmayacak ve tamamen beyaz un ile yapılacak ise su ve maya bir miktar azaltın.


    Yalnız makinelerin bardak şeklindeki ölçü kaplarının büyüklüğü standart olmadığından,
    bu tarifi uygulamaya kalkanlar, hüsran yaşayabilirler.
    Sendeki ölçü kabı kaç ml, onu açıkça yazarsan bu tarifi uygulamak isteyenler de
    ona göre kendi ölçüsünü ayarlar.
    230 ml.lik kap da gördüm ben 300 ml.lik kap da gördüm.
    Standardı 240 ml'dir. Ama bunu her makinede bu şekilde bulamayabiliyorsunuz.




  • Haklısınız.

    Benim makina Sinbo marka. Muhtemelen 240 ml.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cglynfrk

    Haklısınız.

    Benim makina Sinbo marka. Muhtemelen 240 ml.

    Kesin bilgiyse, yayalım.
  • Dr Oetker, hazır toz maya şeklinde ekşi maya çıkarmış. Kullandım. Ekmeği berbat etti. Üzerinde makinenizin kılavuzundaki tarifte belirtildiği kadar kullanın diyorlar ama paket üzerinde kendi verdikleri tarifte 500 gramlık hamura bütün paketi koymamızı söylüyorlar. Ne dedikleri net değil. O nedenle, emeğinizin boşa gitmemesi için almayın, kullanmayın.
    Firmayla iletişime geçtim. İnceleyip döneceğiz dediler ama Dr Oetker bu konuda çok tırt çıktı. Kaç gündür ses yok. Lütfedip bir cevap veremediler.
  • Arkadaşlar bende kendi ekmeğini kendi yapanlar kervanına katilma arefesindeyim

    Çift hazne olayı nedir bilen kullanan var mı

    Su modeller arasında kaldım
    Sinbo 4715
    Profilo PBM1000W
    Arçelik 4720


    Hangisini almalıyım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: highgen

    Arkadaşlar bende kendi ekmeğini kendi yapanlar kervanına katilma arefesindeyim

    Çift hazne olayı nedir bilen kullanan var mı

    Su modeller arasında kaldım
    Sinbo 4715
    Profilo PBM1000W
    Arçelik 4720


    Hangisini almalıyım

    bende aynı durumdayım bakalım ne cevap verecekler :)
  • Bende Arçelik 2720 Alma arefesindeyim daha az enerji ve daha hızlı yapıyormuş tasarımıda şık Baget ekmekte yapiyor internette araştırdım olumsuz yorum yok. Olumlu yorumda yok Arçeligin önceki modelinin iyi olduğunu baz alarak alacağız artik modeli kullanan varsa yorum yapsin lutfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • highgen kullanıcısına yanıt
    Cift hazne ister iki kucuk ister bir büyük ekmek yapma olanağı sağlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Hayatımda hiç ekmek yapma makinası kullanmamış biri olarak tavsiyelerinize ihtiyacım var. Bu makinalar pratik midir ?

    Market evimize biraz uzak olduğu için hafta sonraları sırf ekmek almak için gitmek zor oluyor. Zaten iki kişiyiz çok az ekmek yiyoruz ama h.sonu bari taze yiyelim istiyoruz.

    Marketten dondurulmuş ekmek alıyorum bazen ama 2-3 adet minik bagetler için koca fırını çalıştırmak israf gibime geliyor. Bu yüzden ekmek yapma makinasına yöneldim. Ne dersiniz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: floperx

    Merhaba arkadaşlar. Hayatımda hiç ekmek yapma makinası kullanmamış biri olarak tavsiyelerinize ihtiyacım var. Bu makinalar pratik midir ?

    Market evimize biraz uzak olduğu için hafta sonraları sırf ekmek almak için gitmek zor oluyor. Zaten iki kişiyiz çok az ekmek yiyoruz ama h.sonu bari taze yiyelim istiyoruz.

    Marketten dondurulmuş ekmek alıyorum bazen ama 2-3 adet minik bagetler için koca fırını çalıştırmak israf gibime geliyor. Bu yüzden ekmek yapma makinasına yöneldim. Ne dersiniz ?

    Elbette pratik ve ayrıca eğlencelidir.
    Evde mis gibi ekmek kokusunu duyduğunuzda illaki yüzünüze bir tebessüm, içinize bir huzur doğar.
    Almanızı tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: webche

    Bende Arçelik 2720 Alma arefesindeyim daha az enerji ve daha hızlı yapıyormuş tasarımıda şık Baget ekmekte yapiyor internette araştırdım olumsuz yorum yok. Olumlu yorumda yok Arçeligin önceki modelinin iyi olduğunu baz alarak alacağız artik modeli kullanan varsa yorum yapsin lutfen

    2720'yi aldın mı arkadaşım? Ben bir süredir kullanıyorum ve tasarımsal bir sorunu olduğunu saptadım. Bunu Arçelik'e de bildirdim, cevap bekliyorum.
    Makinenin boyu çok alçak. Ekmek kabarmaya başladığında, hemen üstteki cam kapağa yapışıyor. 350 gram unla uyguladığım tariflerde bile kapağa yapışma sorunu yaşıyorum.




  • Arçelik 2720 model ekmek yapma makinesini satın almayın. 500 gramdan büyük ekmek yapamıyor. Arçelik, tanıtımlarında belirttiği kapasitenin yarısı kapasitede bir modeli piyasaya sürmüş maalesef. 500 gramlık ekmek size yetiyorsa tercih sizin. Ama bu makineyle, hamur kapağa yapışmadan, tanıtımlarda belirtilen 900 gramlık ekmeği yapamazsınız.

    Ben 350 gram un ve 200 gram suyla yaptığım tarifte bile kapağa yapışma durumu yaşadım. 2720 modeli ekmek yaparken sizi çok zorlar.

    Benden uyarması arkadaşlar.
  • Aldım maalesef :) Ekmek pisirmesinde sıkıntı yok ama dediğin gibi küçük pişiriyor. Ne yapmayı planlıyorsunuz? Arçelik çözüm üretiyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada küçük ekmek yeterli diyenler almaktan korkmasın mesala ben hep taze yemeyi sevdiğim için küçük boyu seçiyorum. Bir kaç dip not vereyim:
    Cihaz önceki modelden daha iyi pişiriyor, daha iyi mayaliyor ( küçük ekmek cama kadar kabarıyor, 2 kaşık yerine 1 kaşık mayayla ekmeği kabartiyorum full tam buğday unu ile ( beyaz un katmadan) ekmeği kabarta biliyorum ki bu hiç kolay değil. Enerji sarfiyat olcerim var ve gerçekten az yakiyor. Ama 1 kiloluk ekmek yada 900 gramlık ekmek yapmak imkansız ki bu yuzden az yakiyor. (hazne kucuk 've govde yalıtımı cok iyi) Kalabalik aileler bu cihazi almayi düşünmesin. Kisacası Ben memnunum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: webche

    Aldım maalesef :) Ekmek pisirmesinde sıkıntı yok ama dediğin gibi küçük pişiriyor. Ne yapmayı planlıyorsunuz? Arçelik çözüm üretiyor mu?

    Pişirmesine laf yok, sessizliğine laf yok. Derli toplu, düzgün bir ürün ancak kocaman bir tasarım hatasıyla üretildiği için sıkıntı çıkarıyor. Arçelik, "Ürünü bir de servisimize getirin, orada bakalım" dedi. Kendilerine usta bir ekmekçi olduğumu, basit uygulama hataları nedeniyle sorun yaşamadığımı hatırlattım. Cumartesi, tam takım taklavat halinde kolisine koyup götüreceğim. Bakalım ne olacak?

    Makinenin üst tarafının en az üç santimetre daha yüksek olması gerekirdi. Bunu nasıl görmezler, anlamıyorum ki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: webche

    Aldım maalesef :) Ekmek pisirmesinde sıkıntı yok ama dediğin gibi küçük pişiriyor. Ne yapmayı planlıyorsunuz? Arçelik çözüm üretiyor mu?

    Küçük ekmek yaparken "KÜÇÜK EKMEK", büyük ekmek yaparken "BÜYÜK EKMEK" ayarını kullanmak işe yarayabilir mi diye düşündüm. Küçük ekmek yaptım. 350 gramlık. Ağırlık ayarını da KÜÇÜK EKMEK olarak yaptım. Ekmek aşırı kabarmak yerine makul bir kabarma sergiledi. Büyük ekmek tarifiyle de denemek lazım. Sen de bir dene istersen.
  • Senin gazına geldim bende yapmaz onayı verdim ama ilk büyük ekmek denemem %100 başarılı. Bu makine cidden bir harika Bence hiç servise falan verme makine kusursuz. Bu testten sonra gönül rahatlığı ile herkese Arçelik K-2720 yi önerebiliriz Ekmek mükemmel kabardı cama 1 parmak kala durdu ve güzel kızardı. Cam, üstünün kızarması nı hiç engellemedi. Buyrun üzümlü sütlü ekmek volume 1.0
     Ekmek Yapma Makinası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam bu arada sana birşey sorayım, Bu makineler Hamur karma ayarında ne kadar karabilir çünkü kılavuzda bu konuyla ilgili bir bilgi yok.@lektem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webche -- 3 Ocak 2016; 2:14:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.