Şimdi Ara

Egzoz emisyon ölçümünden kaldım. Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 1995 model c180 aracım var ve 1 yıldır yeni araba aldığım için pek kullanmıyorum. Ara sıra çalıştırıp tur atıyordum. Araç muayene zamanı geldiği için tüvtürke gittim ve egzoz emisyondan kaldım. Bugün egzozcuya gittim ve katalitik konvertörü değiştirmek gerektiğini ve 600 tl olduğunu söylediler. Bunu uygun şekilde nasıl çözebilirim. 1 ay çalışmamış arabayı götürmem nedeniyle olmuş olabilir mi? . Dışardaki egzoz muayenesi yapan yerlerden geçebilir miyim? Yardımcı olursanız sevinirim.



  • Sasmazda halletmistik, tamirci sozde hava akismetresini temizledi 50 verdik, olcen yer enjektor katkisi satti 40 liraya. Fazladan 90 liraya halletmis olduk
  • Enjektör temizleyici koyup, bir süre yüksek devirde (4000-5000 devir)kullanın aracı sanayide girin egzoz muayenesne, gecmezse biraz daha kullanın tekrar deneyin. Çeyrek depoya koyun fazla benzin olmasın.
  • 600 ise iyi bence değiştirmen gerekli muayeneden geçip satarsın
  • 600 ise iyi bence değiştirmen gerekli muayeneden geçip satarsın
  • Hiçbir şey yapmadan sanayıde yaptırsan ölçümü çok büyük ihtimalle geçer.

    Ama yağ değişimi, yağ katkısı ve yakıt katkısı yaptırsan fena da olmaz.
  • Würth, Berner, liqui moly gibi bir katkı al, ölçüsüne uygun olarak kat, yarım depo yarım kutu gibi. Boş depoya koyma ki depodaki pisliği çözüp enjektörleri tıkamasın. Önce benzin al, sonra katkı koy. Biraz şehir içi-dışı yol yap, arada yüksek devir kullan ve egzoz ölçümüne egzoz sıcakken gir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 8 Ekim 2019; 14:42:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alphace

    Würth, Berner, liqui moly gibi bir katkı al, ölçüsüne uygun olarak kat, yarım depo yarım kutu gibi. Boş depoya koyma ki depodaki pisliği çözüp enjektörleri tıkamasın. Önce benzin al, sonra katkı koy. Biraz şehir içi-dışı yol yap, arada yüksek devir kullan ve egzoz ölçümüne egzoz sıcakken gir.
    Aynen katılıyorum. Marka olarak berner i tavsiye ederim daha önce kullandım benim de çekiş sorunum vardı çok faydasını gördüm
  • Araca binecekseniz sorunların üzerini örtmek yerine çözüm yoluna gidin derim.
    Aynı şekilde tüvtürk muaynesinden kaldım oksijen sensörü bujiler ve sağlam kelebek map temizliği yaparak geçtim ayrıca araç nefes aldı. Katalizör de bu soruna sebep olabilir araç yattığı için katkı kullanarak fayda da görebilirsiniz emin olmak için biraz deneme yanılma gerek.
  • Bende geçen sene dışarıda egzost yaptırdım ve kaldım. Katalizör yerine susturucu takmış önceki sahibi. 700 lira verip üniversal katalizör taktırdım ve geçtim.
    Katalizör taktırmadan önce seyir halinde cam açınca direkt egzos tan çıkan çiğ kokusunu alıyordum. Değiştikten sonra içeri dolan çiğ egzost kokusu gitti. Artık rahat rahat cam açık dolaşıyorum. Ucuza halletmek yerine doğru şekilde halletmenizi tavsiye ederim. Aracın çekişide değişecek bu sayede.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.