Şimdi Ara

E8400 overclock yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • daha önce hiç yapmadım overclock dan hiç anlamam
    e8400 3.0 ghz overclock yapmak istiyorum
    sistemim
    asus p5q se ip45 lga775 ddr2
    ram 2gb ram adata 1066mhz
    psu highpower 650w
    işlemciye ekstra bir soğutucu takılı değil

    nasıl yaparım nereye girerim hiç bir fikrim yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertugur -- 15 Şubat 2011; 4:06:42 >



  • Anakartınız'ın BIOS'unda Ai Tweaker adlı menüden overclock işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Anakartınız Overclock'a duyarlı. Soğutucunuzdan yana herhangi bir sıkıntı çıkmazsa çok iyi değerlerde kullanabilirsiniz.
    Sisteminizi çalıştırıp CPU-Z programının SS'sini alıp konuya eklerseniz yardımcı olmaya çalışırım.
  •  E8400 overclock yardım



    bilgisayardan anlarım sadece bu overclock işine hiç girmedim işlemciyi yakarım falan diye..madem bu işlemciler ramler ekran kartları overclock oluyor niye fabrika çıkışı yüksek değerlerde olmuyor onu anlamış değilim neyse bios a falan girdimde bişey anlamadım
  • İşlemcinize birazcık yük bindirip CPU-Z SS'sini tekrardan koyabilirmisiniz rica etsem. C1E açık, Sistem boştayken güç tüketimini azaltmak için çarpanı düşürüyor.
  •  E8400 overclock yardım
  • İlk önce CPU Configuration Menüsünden C1E'yi Disabled yapın. Sonrasında Ai Tweaker'a girin. AI Overclock Tuner'ı Manuel'e çevirin. FSB'yi 350, voltajı 1,22 yapın. Sistem büyük bir ihtimalle o voltajda açılacaktır ama eğer açılmazsa 1,23 veya duruma göre 1,24 verirsin. DRAM Frequenzy'yi Default değerine yakın bir değere alın. Sonrasında F10 ile kaydedip BIOS'dan çıkın. Windows'u çalıştırıp sıcaklık vs. durumlarına bakın ve konuya SS'lerini ekleyin. Şimdilik ufak adımlarla başlayalım, duruma göre bu adımlara biraz daha arttırırız.
  • fsb hangisini dediğini anlamadım biri voltaj biri frequance 2 sini birden değiştirdim bide voltaj 2 tane var biri cpu biri fsb ondada 2sini değiştirdim 1 tanesi elbet yanlış .. :D dram freq in default değerini bilmediğim için dokumadım ss aldım bir bak belki yanlış yapmışımdır

     E8400 overclock yardım


     E8400 overclock yardım


     E8400 overclock yardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertugur -- 23 Şubat 2011; 16:12:35 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Furkán

    İlk önce CPU Configuration Menüsünden C1E'yi Disabled yapın. Sonrasında Ai Tweaker'a girin. AI Overclock Tuner'ı Manuel'e çevirin. FSB Frequenzy'yi 350, CPU voltajını 1,22 yapın. Sistem büyük bir ihtimalle o voltajda açılacaktır ama eğer açılmazsa 1,23 veya duruma göre 1,24 verirsin. DRAM Frequenzy'yi Default değerine yakın bir değere alın. Sonrasında F10 ile kaydedip BIOS'dan çıkın. Windows'u çalıştırıp sıcaklık vs. durumlarına bakın ve konuya SS'lerini ekleyin. Şimdilik ufak adımlarla başlayalım, duruma göre bu adımlara biraz daha arttırırız.

    Yazımı sorularınıza göre yeniden düzenledim. Kusura bakmayın belirtmemişim. Sistem sorunsuz bir şekilde çalışmış anladığım kadarıyla. Şimdi vereceğim değerleri uygulayıp sonucu bana bildirin.
    FSB Frequenzy: 370
    CPU Voltaj: 1,28
    DRAM Frequenzy: Default değerine yakın bir değer seçin
    Ayrıca şimdilik CPU Voltajı dışındaki hiçbir voltajı el ile verme. Sadece CPU Voltajı ve Ram voltajını el ile ver. Birde işlemci voltajlarını azıcık fazla söylüyorum. Sistemin stabil çalışabileceği değeri bulduktan sonra makul olan cpu voltajını belirleriz ve onu kullanırsın.




  • ben 467 fsb ile e8400 e0 revizyonlu işlemcimi 4.2 ghz de kullanıyorum. Fakat benim anakartta bu voltaj değerlerine girmeme gerek kalmıyor. Otomatik seçiyorum kendi ayarlıyo bişeyler. Yoksa bende anlamıyorum bu voltaj değerlerinden pek. Asusta otomatik seçme varsa birde öyle dene derim. bu e0 revizyonlu e8400ler tam bir oc canavarı. Gerçi unuttum benim fan özel stok fanla bu değerlere stabil olarak çıkılmaz sanırım.
  • Arkadaşlar forumdan bir arkadaşımızın yardımıyla bende bu işe soyundum ilk defa bendede e8500 var 3.8ghz çıkım ama sabit kalmıyor düşüyor
    downclock deniyormuş bu olaya sanırsam bunun üstesinden nasıl gelcez
    stok fan kullanıyorum sıcaklıklar bu şekilde
    http://img708.imageshack.us/i/resim1xu.jpg/


    asus p5k SE anakart var 2gb ram var
    ayrıca işlemciye fan alcam sağlam soğudan ve ultra sessiz olan önerilerinizi alabilirmiyim
    XIGMATEK HDT-D1284 INTEL LGA775 & AMD AM2/754/939/940 İŞLEMCİ SOĞUTUCU bunu tavsiye ettiler iyimidir yoksa daha iyi birşey alınmalımı
  • GA-G31M-ES2L anakart ve e8400 işlemcim var anakartım overclock için uygunmudur teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.