Şimdi Ara

Düzgün konuşmaya çaba göstermek önemli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konuşurken kullandığım kelimelere ve telaffuzlara çok dikkat ediyorum.Bi açıklama yaparken ya da karşımdaki yetişkinle konuşurken.Kendi yaşıtımdaki arkadaşlarım itici konuşmasına rağmen gayet doğal duruyor.Kendimi bu yüzden samimi bulmuyorum.Gerçi sadece yeni tanıştığım kişilere karşı böyle davranıyorum.Samimileştikçe daha samimi konuşuyorum.Acaba normal mi bu?



  • Bende tanımadığım insanlara karşı resmi bir dil kullanıyorum.Fazla samimi olamıyorum.Samimilik derecesi arkadaşlığa bağlı.

    Ama bana soracak olursan böyle davranmak istemezdim.Tanımadığım insanlara da samimi davranmak daha iyidir bence.Çünkü bir çok insan samimiliği sever.
  • Düzgün konuşmak derken neyden bahsettiğinin önemi var. Konuşurken özel kelimeleri seçmek önemlidir, karşındakini etkilemek için, aynı kelimelerin tekrarı kulağa hoş gelmediği için vs. ama bu sende alışkanlık değilse bunu samimi olmadığın insanlarla konuşurken yap çünkü arkadaşlarınla konuşurken hoş olmaz, kendini konuşurken zorluyormuş gibi durursun, yapmacık durur. Eğer zaten senin bir parçan olduysa istemesen de kelimeler öyle akacaktır bu yüzden arkadaşlarınla konuşurken de bir fark hissedilmez. Üsluptan bahsediyorsak tabi ki yeni tanıdığın, samimi olmadığın insanlarla konuşurken daha resmi konuşacaksın bunu arkadaşlarınla konuşurken yapmana ne gerek var ki? Yanlış anlaşılma olmuyor, bir şey olmuyor. Onun dışında genel olarak "düzgün konuşma" dersek arkadaş veya tanımadığın insan farketmez daima düzgün konuşmaya özen göstermek önemli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suddenly30

    Düzgün konuşmak derken neyden bahsettiğinin önemi var. Konuşurken özel kelimeleri seçmek önemlidir, karşındakini etkilemek için, aynı kelimelerin tekrarı kulağa hoş gelmediği için vs. ama bu sende alışkanlık değilse bunu samimi olmadığın insanlarla konuşurken yap çünkü arkadaşlarınla konuşurken hoş olmaz, kendini konuşurken zorluyormuş gibi durursun, yapmacık durur. Eğer zaten senin bir parçan olduysa istemesen de kelimeler öyle akacaktır bu yüzden arkadaşlarınla konuşurken de bir fark hissedilmez. Üsluptan bahsediyorsak tabi ki yeni tanıdığın, samimi olmadığın insanlarla konuşurken daha resmi konuşacaksın bunu arkadaşlarınla konuşurken yapmana ne gerek var ki? Yanlış anlaşılma olmuyor, bir şey olmuyor. Onun dışında genel olarak "düzgün konuşma" dersek arkadaş veya tanımadığın insan farketmez daima düzgün konuşmaya özen göstermek önemli.

    Tanımadığım insanlara karşı genelde resmi dil konuşuyorum fakat samimi de olmaya çalışıyorum mimik ve jestlerle.Herhangi biri çevremden tanıdığım yapmıyor böyle, onlar daha samimi gözküyor haliyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.