Şimdi Ara

Dünya’da 3.6 milyar insanın internet erişimi yok

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • BM’nin raporuna göre, bazı ülkelerde kadınların sadece% 2’sinde akıllı telefon var.

    Dünyada 3,6 milyar insan henüz uygun fiyatlarla İnternet’e erişemiyor. İnternetin kalkınmayı gerçekten etkileyebileceği en az 47 ülkede, nüfusun% 80‘inden fazlasının hala internet erişimi yok. Bu dijital uçurum, aynı zamanda teknik bilgi ve becerilerin dengesiz dağılımı ile daha da artmaktadır.

    Bu veri, Berlin’in yönetişim forumunda konuşan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafından açıklandı.

    Kadınların internete erişimi daha az
    BM başkanı, artmaya devam eden ve bağlantıdaki kalıcı cinsiyet farkına da dikkat çekti. Latin Amerika ve Karayipler‘deki ve aynı zamanda Doğu Asya ve Pasifik‘teki kadınların sadece% 2’si İnternet erişimli bir cep telefonuna sahip.

    Dünyada bir akıllı telefona sahip olan ve internet numarasına erişen erkeklerden yaklaşık 327 milyon daha az kadın; bilgi ve iletişim teknolojilerinde, liderlikte ve teknoloji sektöründeki akademik kariyerlerde de yeterince az temsil edilmektedirler.

    “1450’de matbaayı bulan Alman Gutenberg’in icadı, insanlığın yarısına ulaşmak için beş yüzyıl sürdü. İnternet’in dünyanın yarısına ulaşması sadece 25 yıl sürdü”.

    Hedef, 2030 yılına kadar dünyanın tüm halklarını birbirine bağlamakta kalmaya devam ediyor ve bunun da, “yalnızca sürdürülebilir kalkınma için değil, toplumsal cinsiyet eşitliği için de” ortak öncelik olması gerektiğini de sözlerine ekledi. Bunun için ağın kullanımına dikkat etmek gerekiyor, Guterres, “iyi için güçlü bir güç olabilen, ancak zararlı amaçlar için kolayca kullanılabilecek” bir araç.

    Berlin Duvarı’nın yıkılmasından otuz yıl sonra, Soğuk Savaş’ın bir sembolü ve dünyanın iki blok halinde bölünmesi, Guterres’e göre internet, insanları ayırabilen sanal duvarlar oluşturmaya yardımcı olabilir. Aslında, dijital teknolojilerin kullanımlarına bağlı olarak sosyal boşlukların genişletilmesinde veya azaltılmasında bir faktör olabileceğini de sözlerine ekledi.

    Kaynak:https://www.teknopolis.net/dunyada-3-6-milyar-insanin-internet-erisimi-yok-h4750.html







  • 3.6 milyar mutlu insan..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.