Şimdi Ara

Duman Algılaycıları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi akşamlar.

    Bu sene fizik dersinden dönem ödevi aldım. Konusu, başlıkta yazığı gibi, duman algılayıcıları. İnternette bulabileceğimi söyledi fakat Türkçe bir kaynak bulamadım. Bulduğum kaynaklar hep ingilizce.

    Velhasıl, sizlerden, elinde bununla ilgili Türkçe kaynak olanlardan yardım beklemekteyim

    Şimdiden teşekkürler.



  • Pratikte pek çok durumda duman içeriğinde CO² baskındır ve bu gazın sensörü kullanılır diye biliyorum.www.futurlec.com adresinde CO2 diye arattır, gelen sayfada "more info" denilen yere tıkla sensörün kılavuzunu indir bence yararlanabilirsin. Ama görüntüleyebilmek için Çince dil paketi lazım. (Çince tek bir kelime olmamasına rağmen!) Gaz sensörlerinden başka optik çözümler de vardır muhakkak.
  • teşekkürler, ancak dediğim gibi türkçe kaynak lazım bana. İngilizce bir çok kaynak mevcut zaten.
  • normalde kaliteli gaz sensörleri , gazla sensörde daima hareket eden bazı parçacıkların etkileşime girmesiyle çalışırlar. bu parçacıklarda değişiklik meydana geldiğinde alarm verir alet. ama türkiyede böyle konularla uğraşan yada üretim yapan bi şirket yok galiba. o yüzden türkçe kaynak bayaa az .
    bazı dedektörler radyoaktif madde kullanıyolar.bu radyoaktif madde dedektörün bulunduğu yerdeki havayı iyonize ediyor ve bunun yanında odacıkta minik bir gerilim oluşturuluyor, iyonlar bu gerilimle sürükleniyorlar tabi. Alet durmadan oluşan akımı kontrolediyor ve akımda bir değişme olursa alarm veriyor. eğer odacığa duman girerse duman bu iyonlarla birleşiyor ve odacık içinde oluşan ağır moleküller önceden çoğunlukta olan iyonlar kadar sürüklenemiyorlar. bu olay akımda düşüşe yol açıyor böylece alarm verilmiş oluyor.
    mesala bu bir örnek duman dedektörlerine. ama türkçe kaynak pek bilmiyorum. bu konuyu araştırabilirsin belki. bu işlemlerin nasıl olabileceğini falan...




  • bilim ve teknik dergisi eski sayılarından biirisinde gaz sensörleriyle ilgili bilgi vermişti. sitesine girip arama yaparsan bulabilirsin.
  • Aralık 2005'e kadar bunları buldum.

    http://www.mediafire.com/?8ltjpxhxnno
  • Bu muyduhttp://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=20&soru_id=2565
    quote:

    Orjinalden alıntı: dergul

    bilim ve teknik dergisi eski sayılarından biirisinde gaz sensörleriyle ilgili bilgi vermişti. sitesine girip arama yaparsan bulabilirsin.
  • Herkese teşekkürler.
  • Uzun süredir rahatsızlığım sebebiyle foruma giremiyordum. Kaynakları inceleyeceğimi söyledim. Biraz daha geniş bir bilgiye ihtiyacım var. Temp.rar dosyasındaki pdf dosyalarının birinde işime yarar bilgiler var. Elinde olan varsa, daha geniş bir kaynak sunsun lütfen. Şimdiye kadar yardım eden herkese teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.