Şimdi Ara

Dövüş Sanatı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 14 yasında 176 boyunda 54 kiloyum.6 senedir alt yapıda futbol oynuyorum.gayet çevik ve hızlıyım.Dövüş sanatı ögrenmeyi müsabakalara turnuvalara katılmak için değilde savunma amaçlı yani biri dalaştıgında güvenebildigim bi sey olması için gidicem kısa sürede ögrenilicek iyi bir dövüş sanatı öneriniz varmı????



  • quote:

    Orijinalden alıntı: mitobekoneas

    14 yasında 176 boyunda 54 kiloyum.6 senedir alt yapıda futbol oynuyorum.gayet çevik ve hızlıyım.Dövüş sanatı ögrenmeyi müsabakalara turnuvalara katılmak için değilde savunma amaçlı yani biri dalaştıgında güvenebildigim bi sey olması için gidicem kısa sürede ögrenilicek iyi bir dövüş sanatı öneriniz varmı????

    savaş sanatlarının hiçbirisi kısa sürede öğrenilmez. kaç senelik sporcular hala teknik geliştirmek için antremanlara geliyor, yeni başlamış gibi çalışıyor. savaş sanatları iki yumruk, bir tekme öğrenip '' hadi tamam ben hazırım ve uygulamaya geçeyim '' gibisinden birşey değil. teknik kadar önem arz eden çok çalışmak, zihnin ve ruhun teknik ve reflexlerle bütünleşmesi, zihin ve ruhun yapılan savaş sanatını kabullenmesidir. bir savaş sanatları öğrencisinin teknikleri öğrenmesi zaman alır. öğrendiklerini de kullanabilmesi ayrı bir zaman alır. ben muay thai yapıyorum. en az 2 saat antreman yapıyoruz. kondisyon, lapa, gölge boksu, sparring gibisinden. klasik boks dahi sadece yumruk atmak değildir. ve şunu da unutma ki spor kadar sporcu da önemlidir. öncelikle bu alanda gelişmek istiyorsan futbolu bırakmalısın. çünkü ayak sakatlıkları savaş sanatlarında kötü sonuçlar doğurur ki bizim hocamız da bize asla futbol oynamamamız gerektiğini her antremanda söyler. eğer bunları düşünüp başlayayım dersen sana şunları söyleyeyim ; sakın sana '' şu zamanda şöyle olursun böyle olursun '' diyen hocalarla çalışma. çünkü her zihin, her beden ve psikoloji aynı değildir. ki herkesin öğrenim şekli, öğrenim zamanı farklıdır. diğer sporlara çamur atan antrenörlerden uzak dur. çünkü onların sana tek verebileceği tatminsiz bir egodur. her lüks salonlara sakın kanma. öğreneceğin yeri seçerken düzgün, ahlaklı ve temiz hocaları, dürüst hocaları seç. ki bu tip insanların öğrencileri de, salonları da düzgün olur. (kendi hocamdan biliyorum. birkaç kişiyi salondan attı çünkü. ve attıklarından birisi kendi öz kardeşiydi)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.