Şimdi Ara

Dominion Shaco Build

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlar selam, size dominion için tasarladığım Shaco buildini tanıtanacağım. Özgün bir build mi bilmiyorum ama çok nadir kullanıldığına eminim. Şimdi gelelim stratejimizi tanıtmaya :

    Öncelikle Dominion bana göre diğer haritalardan daha farklı. Yani temel amaç rakibe üstünlük kurmak değil, ele geçirdiğiniz noktaları mümkün olduğunca koruyabilmek. Örneğin bir Rammus, kendi noktasını korurken belki rakip oyuncuları öldüremez ama noktayı uzun süre müdafa edebilir. İşte benim Shaco ile tasarladığım build rakibin oyununu bozmak, kendi takımınıza mümkün olduğunca zaman kazandırmak ve karşı takım oyuncularını sinir etmek üzerine kurulu :)

    Tüm item ve mastery tree movement speed, cooldown reduction üzerine şekillendiriyoruz. Ayrıntılı yazmıyorum, söylediğim şekilde düşünün. Ben 9 - 0 - 21 olarak tasarladım. Rune page ise ability power, healt ve magic resistence gidiyorum. Summoner spell olarak Flash ve Ghost alıyorum. Şimdi gelelim itemlara.

    İtemlar tamamen movement speed üzerine kurulu. Çünkü gerçekten çok hızlı olmalıyız. Öyle ki rakip oyuncular sizi kovalarken hiç beklemedikleri bir noktayı ele geçirmeye başlamış olmak gerek. Bu yüzden
    Boots of Mobility ilk tercih. Sonrasında %10 movement ve cooldown reduction verdiği için, ayrıca ability power ve rakibe hasar veren bir aktif özelliği olduğu için Blackfire Torch alıyoruz. Zaten yegane ofansif item bu. Geriye kalan sürede Talisman of Ascension, ardından Yomuu Ghostblade ile alışverişi bitirebilirsiniz. Arada botunuzu +15'e yükseltmenizi öneririm. Rakibe hasar verdiğinizde %12 movement speed veren bot da bir alternatif ama rakibe saldırmayacağımızı düşündüğümden çok efektif olmayacağı kanaatindeyim. Bu yüzden +15 iyidir diyip uğraşmıyorum. Ama Flash ve Ghost'un cooldown süresini azaltan bot da düşünülebilir. Galiba %25 oranında düşürüyordu ki bence önemli bir değer.

    İtemları değerlendirirsek mid game öncesinde hiçbir item aktivasyonu ve summoner spell kullanmadan 505 movement speed oluyor ki haritada hareket ederkenki çabukluğunuza şaşırabilirsiniz. Ayrıca haritadaki hız noktalarına daha çok ulaşacağınızdan çok çabuk yer değiştiriyorsunuz. Gerektiğinde item aktivasyonlarını kullanırsanız rakiplerinizden rahatlıkla 2 kat süratli oluyorsunuz.
    İtem hız cooldown süreleri : Talisman = 60 saniye / %40 movement speed
    Yomuu = 45 saniye / %25 movement speed
    Ghost = 190 saniye

    Böylece düzenli olarak yüksek hıza sahipsiniz.

    Şimdi oyun yöntemlerimi anlatıyorum :

    Dediğim gibi rakibin oyununu bozmak ve sinir etmek üzerine kurulu. Dolayısıyla biri size saldırmaya başladığı zaman anında kaçıyoruz. Eğer deneyimli bir oyuncu yoksa karşınızda sizi kovalamaya başlayacaktır, görünmez olup oyalayabilirsiniz. Burada önemli olan sizi kovalayan rakiplerin etrafında önemli noktalarda box olup olmaması, flash summoner spellin hazır olması gibi faktörler var. Tam bir kedi - fare oyununa çevirebilmeniz lazım. Jokeri kovalayan Batman'i gözünüzde canlandırın :)

    Bu kovalamacanın sonunda ne olacak ? Rakip sizi yakalayamamış olmalı çünkü yakalanırsanız %70 ölürsünüz. 2. olarak rakibinizi veya rakiplerinizin zamanını çalmış onları meşgul etmiş oluyorsunuz ve takım arkadaşlarınıza zaman kazandırıyorsunuz. Dominion haritası bu tarz kaçma, kovalama oyunları için çok uygun olduğundan iş biraz da sizin yeteneğinize kalıyor.

    2. odaklanmamız gereken şey ise şu, rakiplerin noktalarını onlardan almak ve mümkünse ele geçirmek. Kendinizi savunmak için rakip takım oyuncularının haritada olup olmadığna çok dikkat etmelisiniz. Yakalanmamak ilk hedef. Bir noktayı ele geçirmeden önce size geleceklerini düşündüğünüz noktaya box koymayı kesinlikle unutmayın. Ana savunma silahınız onlar. Size tehlikeli derecede yaklaşırlarsa anında görünmez olup kaçın. Eğer bir noktayı ele geçirdiyseniz, rakip tekrar geri alana kadar savunmayı düşünebilirsiniz ama oynadığım sürede %20'den fazla savunmaya vakit ayırmadığımı gördüm. Rakibe hasar vererek ele geçirmesini engelleyebilirsiniz ama fazla zorlamayın. Hemen en uygun olduğunu düşündüğünüz noktaya doğru koşun ve onu ele geçirmeye başlayın. İşte hız burada öne çıkıyor. Unutmayın, siz haritanın her yerine çok hızlı sürede gidebiliyorsunuz.

    Son olarak box kullanımı konusunda tavsiyelerimi aktarmak istiyorum :

    1. Boxları spamlamayın. Yani bir noktaya 3-5 tane koyup rakibi öldürmek için uğraşmayın çünkü zaten box cooldown süresi en iyi şartlarda bile 9 saniyedir. Vakit kaybedersiniz. Bu builde tamamiyle aykırı bir yol izlemiş olursunuz. Oyunu kontrolüme aldığım zamanda bile bir noktaya 2 taneden fazla box koyduğumu hatırlamıyorum.

    2. Boxları koyduğunuz nokta çok önemli. Rakibinizin kesinlikle etkileneceği noktalara koymalısınız. Eğer yanından geçip gidebiliyorlarsa yanlış yapmışsınız demektir.
    3. Bir noktayı ele geçirirken savunma amaçlı olarak 1 tane koymaya önem gösterin. Hem size zaman kazandırır, daha da önemlisi rakibinizin sinirini bozar.
    4. Hız noktalarına box koyarken tam üzerine değil, rakibinizin hız buff'ı kazandıktan 1 adım sonrasına koyun. Böylece rakibinizin hızı azalacaktır.
    5. Rakibinizi peşinize takarken stratejik noktalarda box olmasına önem gösterin.

    Tavsiyelerim bunlardır, oyunu kaybetseniz bile kesinlikle çok eğlenceli geçen bir oyun oluyor. Rakip takımdan övgüler ve çok sinir bozucu olduğunuza dair sözler işitebilirsiniz : )

    Son olarak "Now you see me, now you don't !"

    İyi eğlenceler.







  • Biraz görselde katsaydın keşke, teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.