Şimdi Ara

dolandırıcılara sipariş vermek (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
4
Favori
5.079
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Azstek kullanıcısına yanıt
    sağdakinden bana da geldi bugun :)

    bi de hiç alakam yok
    ali haydar diye bi isimden bildirim için izin verilenler listemizdesiniz, çıkmak için şu numaraya ücretsiz mesj atın diye bi mesaj daha geldi. burasının ne olduğunu bile bilmiyorum ki bana sms atın diye onay vereyim.

    hepten keriz bellediler milleti.

    bu arada numaraları ttnet / türk telekom satıyor, bir tek onlarda babamın numarası olarak benim numaram var, babam adına bana gelen sms lerin aramaların haddi hesabı yok
  • msj bugün bana da geldi tekno shop diyor :))) telefon 0212 925 50 88. uğraşıcak olan varsa buyrun. benim hiç vaktim yok.
  • raziel82 kullanıcısına yanıt
    https://tiss.gtb.gov.tr üzerinden şikayet edin, yaklaşık 5000 lira ceza yiyecekler. İşin dolandırıcılık boyutunun yanında izinsiz ticari iletişim de var. Dalavere ile ürün satışı yapıyorlar.
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    sağol hocam. bu online şikayetten haberim yoktu. hemen ediyorum. yeni başladı herhalde
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    sağ ol kardeş o zaman mahkemede hesap verecek kişileri buldum ..ciddiyim bunları pişman etmeye..çünkü bu sahte hayat sigortası yapan çağrı merkezi 1.5 sene önce aramıştı ozamana kadar binlerce kişiyi dolandırmışlar akla böyle bi soru geliyor demek millet şikayet etmiyor uğraşmıyor ihbar sayısı az olunca belki devlette bunların peşine düşmüyor.
  • atla kullanıcısına yanıt
    helal olsun sana ,yanımda olsan alnından öpmek isterdim :)
    devlet bunlara bir şey yapmadığına göre galiba bizler yapmak zorunda kalacağız
    aslında bu tip dolandırıcılar için grup kurup canlarına okumak gerekiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atla

    Alışverişlerden s6 kazandınız falan diye sms gönderen/arayan dolandırıcılara birkaç aydır Antep,Şırnak,Diyarbakır,Hakkari ptt şubelerine sipariş verdim sahte isimle, mesaj atıp duruyorlar mahkeme vs diye ben de hiç dikkate almadım ama yinede sorayım bunlarla ilgili bana hukuki bir yaptırım hakları var mı
    quote:

    Orijinalden alynty: atla

    Aly?veri?lerden s6 kazandynyz falan diye sms gönderen/arayan dolandyrycylara birkaç aydyr Antep,?yrnak,Diyarbakyr,Hakkari ptt ?ubelerine sipari? verdim sahte isimle, mesaj atyp duruyorlar mahkeme vs diye ben de hiç dikkate almadym ama yinede sorayym bunlarla ilgili bana hukuki bir yaptyrym haklary var my


    Bizi aradyklarynda ya tersliyoruz ya da küfür ediyoruz ...
    Ama senin taktik daha güzelmi? ...
    Ynanmy? gibi saf vatanda? rolü yapmak ve kargoyu en uzaklara göndermek ...
    Aklymda olsun bir daha aradyklarynda senin takti?i uygulayaca?ym ...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Boone

    https://tiss.gtb.gov.tr üzerinden şikayet edin, yaklaşık 5000 lira ceza yiyecekler. İşin dolandırıcılık boyutunun yanında izinsiz ticari iletişim de var. Dalavere ile ürün satışı yapıyorlar.


    Hocam online şikayetten haberim yoktu.
    Şu anda siteyi tıkladım ama T.C falan girmedim.
    Siteye üye olursam, beni rahatsız eden, bana spam sms yollayan kişinin-firmanın cep telini mi yazacağım?
    BTK gibi ilgili bir kuruluş ise, vatandaşın arkasında duruyor ise, firmalar bu durumdan çekinecek ise şikayet etmek isterim.




  • electronica kullanıcısına yanıt
    Siteyi işleten gümrük ve ticaret bakanlığı. 1 mayıs 2015 tarihinde yürürlüğe giren 6563 Sayılı kanun var. Bu kanun gereği izin almadan ticari içerikli mesaj atan firmalara ceza kesiliyor. Imzamdaki konudan detaylara ulaşabilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deneme_007

    quote:

    Orijinalden alıntı: Spoon!

    Kartal'da PTT şubesinde tanık oldugum bir olayı anlatayım.
    Sıra bekliyorum. Bir abi geldi, bana sorulara soruyor telefon aldım onu burdan mı alıcam gibisinden. Anladım dolandırıldıgını hemen. Ne aldınız dedim. Samsung S6 dedi. Neyse sırası geldi bu beyfendinin kargo gorevlisi dedi bunun içinden S6 cıkmaz istersen bir kontrol et, boşuna ödeme yapma eğer istediğin telefon degilse, alıcı teslim almadı diye gireriz sisteme dedi. Uyardı kişiyi sagolsun. Kendisini tebrik ettim.


    PTT Kargo görevlisini tebrikler gerçekten.

    Böyle insanların sayısının artmasını diliyoruz.

    Ben de bir olaya şahit oldum müşteri şüphelenmiş diyor ki ben emin değilim dolandırıldım mı acaba hem bu tahsilatlı kargoda fatura yok diye itiraz ediyor.

    Sürat Kargo görevlisi ise tam tersi ya fatura içindedir fatura olmasa gönderim olmaz sen kabul et diye ısrar ediyor.

    Adam bir bakayım kargo içine diyor kargo görevlisi hayır önce ödeme yapman lazım fatura kesin içinde garantisi benim dedi.

    Müşteri ödemeyi yaptı tabi kargo içinden bambaşka bir ürün çıktı ve tabi ki fatura da yok.

    Dolandırılan kişi Sürat Kargo Müşteri Hizmetlerini aradı durumu anlattı. Not alıyoruz ilgili departman size acil dönüş yapacak dediler.

    1 aydan fazla zaman geçti hala dönüş yapacaklar :-)))

    Bu tarz durumlarda en doğru yol teslim eden şube ile irtibata geçerek mağduriyetinizi belirterek "kargoyu teslim almamış gibi yapabilir miyiz" yöntemini denemek.

    Kargonun Müşteri Hizmetleri, Kargo Genel Müdürlüğü vs işin içine girince örnek olayda olduğu gibi haftalar geçiyor ancak sorun çözmek bir tarafa malesef dönüş yapmaya tenezzül bile etmiyorlar.

    Aynısı bizim müdür yardımcısının başına geldi, hocam alma dedim.. beğenmezsem kabul etmem dedi.
    kargocu parayı almadan kontrol ettirmiyor.ödedi parayı, beyaz renkli çin malı bir telefon çıktı. kargocuya dedi ben kabul etmiyorum tutanak tut. kargocu dedi abi ürünü açtın artık,eğer açmasaydın iade alırdım. vay ş.....siz vay dedim. dövecekti adamı elinden zor aldık, kargo getirmeye artık başka başka adamları gönderiyor..
    BENCE KARGO ŞİRKETLERİNİN DE MENFAATİ VAR KOMİSYON ALIYORLAR, KAPIDA TAHSİLAT SİSTEMİNDEN PAY ALIYOR NAMUSSUZLAR. İADE OLDU MU KOMİSYON ALAMIYOR BİR DE ÜSTÜNE ÜSTELİK İADE GİDİNCE GÖNDERİCİYE, SİGORTALI OLDUĞU İÇİN TAZMİNAT ÖDEMEK ZORUNDA KALIYORLAR..

    HEPSİ ÇAKAL BUNLARIN.. ŞEBEKE HEPSİ.
    HARAM ZIKKIM OLSUN.
    AMA KABAHAT BUNLARDA DEĞİL, 60-70 LİRAYA 2000-3000 LİRALIK TELEFON ALINABİLECEĞİNİ SANAN ŞARK KURNAZLARINDA VE BUNLARIN TELEVİZYONDA BANGIR BANGIR REKLAMINI DEVAM ETTİREN GÖZ YUMAN RTÜK'TE..




  • Benim de başıma geldi önce dediğiniz gibi telefon istedim kargo getirdi almadım aradan 2 ay geçti aramaya başladılar icra var hakkınızda diye sonra arayıp özür dilerim tekrar istiyorum dedim yine kargo getirdiler yine almadım :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drkayzer

    Beni niye hiç arayıp soran olmadı acaba, para olmadığını biliyorlar galiba

    Tespite gel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hghuseyin

    Benim de başıma geldi önce dediğiniz gibi telefon istedim kargo getirdi almadım aradan 2 ay geçti aramaya başladılar icra var hakkınızda diye sonra arayıp özür dilerim tekrar istiyorum dedim yine kargo getirdiler yine almadım :D


    Bu da iyiymiş
  • Haberi okudunuz mu arkadaşlar?

    Emniyet müdüründen dolandırıcılara karşı sıra dışı öneri: "Küfür edip kapatın"

    İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, sonunda adeta patladı. Azalmadığı gibi gitgide artan telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı vatandaşları “Polis hiçbir zaman vatandaşı telefonla aramaz. Böyle bir telefon aldığınızda bildiğiniz en galiz küfrü edin ve kapatın” sözleriyle uyardı ve ekledi: "Yıllarca güzel ülkemde meydana gelen her dolandırılma hikayesini öğrendikçe, yüzlerce bilgilendirme ve uyarı yaptıysak da sonuç pek değişmedi.

    Telefon dolandırıcılığının son zamanlarda sık yaşandığı kentlerden biri olan İzmir'de ise 2015'te meydana gelen 486 olayda 12 milyon 500 bin lira dolandırıldı.

    http://www.hurriyet.com.tr/emniyet-mudurunden-dolandiricilara-karsi-sira-disi-oneri-kufur-edip-kapatin-40047195




  • aynı taktiği bende uyguluyorum hiç sıkıntı kafan rahat olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: robotica

    quote:

    Orijinalden alıntı: IPLT

    quote:

    Orijinalden alıntı: robotica

    Ya bunların dolandırıcı olduğunu biliyoruz ama asıl büyük sorun BUNLAR KİŞİSEL BİLGİLERİMİZE NASIL ULAŞIYORLAR?

    Üstteki arkadaşın yazdığı mesaj bana şu formatta geldi ya!!

    "Sayin X Y Alisverislerinizden dolayi Tanimlanan Samsung Galaxy S-6 Akilli Telefon onaylanmadigi taktirde IPTAL Olacaktir. Bilgi icin:02129999999"

    X Y adımla soyadım, bu adamlar adımı soyadımı ve numaramı NEREDEN buluyorlar?

    hocam malesef bilgilerimiz satılıyor önlem alınmadıkça dolandırıcılar benzeri ve daha gelişmiş yöntemler bulmaya devam edecekler

    Ah kimin sattığını bir bulsam ibret-i alem için sağlam tazminat davaları açacağım en sağlam avukatlarla, gerekirse bana bir servete mal olacağını bilsem bile!!!

    Ya yeminle sıkıldım artık, kaç senelik numaram değiştiremiyorum da, her tarafta o numara ile biliniyorum, değiştirmem gerekse en az 30 kuruma ve 400 kişiye numarayı bildirmem gerekecek, hiç uğraşmak istemiyorum

    internette satanlar var tvye bile kaç kez çıktı, bende gördüm ilanları , zaten tüm avukatlar alıyorlarmış birine dava açarken haber vermek vs. işler için , 78 milyon kişinin tc no + ad soyad + ana baba adı + tel + ev adresi. 600tlye satılıyor. Nete bir şey yazınca ilanlar çıkıyordu da hatırlayamadım .




  • Seccade siparişi verdim. Neden almadınız diye ararsalar din değiştirdim diyecem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuroll -- 30 Ocak 2016; 23:27:27 >
  • Benide azdırıcı damla için aradılar. Hayatık boyunca duymamıştım böyle birşey telefonla arayan bir bayandı ilk önce damlayı size karşı kullandılarmı falan dedim bozulmaya başladı. Muhabbet bir şekilde kapandı aradan bir hafta geçti alkol ortamında bu sefer ben aradım aynı numarayı bu sefer telefonu erkek açtı azamıyorum yardım edin dedim hemen kontrol ediyorum evet isim neydi dediler aklıma gelen ilk ismi söyledim ahmet bey.. ahmet bey s6 kazanmışsınız dedi adam bana. Yav dedim ben azdırıcı damla için aramıştım.. s6 alana azdırıcı damla hediyemiz dedi. Eee dedim s6 hediye değilmiydi ? Hepsi hediye doğru duydunuz diyor. Neyse ben vazgeçtim dedim kapadım o aksam iyi makara çıkmıştı.

    Herifler her hafta sektör değiştiriyor.. aradan 1 ay kadar zaman geçti yine aynı grupla sohbet muhabbet derken aklımıza geldi yine arayalım dedik. Bu sefer arkadaşımdan aradık afrikan mango zayıflama kapsulu türkiye distribütörlüğüne hoşgeldiniz ben cem buyrun diye biri açtı telefonu kapadık yüzüne. Düşünün artık kimlerle muhattap oluyoruz. Canım sıkıldıkça numarayı arıyorum açıkçası çok hoş oluyor numaraları 02129452829 isteyen arayıp şu an hangi meslekteler öğrenebilirler genelde 1 ay içinde 3 farklı sektöre girdiklerini gördüm. Muhtemelen şu sıralar başa dönüp azdırıcı damla satıyorlardır malum kış geldi herkes evinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blgrçoban -- 31 Ocak 2016; 0:42:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blgrçoban

    Benide azdırıcı damla için aradılar. Hayatık boyunca duymamıştım böyle birşey telefonla arayan bir bayandı ilk önce damlayı size karşı kullandılarmı falan dedim bozulmaya başladı. Muhabbet bir şekilde kapandı aradan bir hafta geçti alkol ortamında bu sefer ben aradım aynı numarayı bu sefer telefonu erkek açtı azamıyorum yardım edin dedim hemen kontrol ediyorum evet isim neydi dediler aklıma gelen ilk ismi söyledim ahmet bey.. ahmet bey s6 kazanmışsınız dedi adam bana. Yav dedim ben azdırıcı damla için aramıştım.. s6 alana azdırıcı damla hediyemiz dedi. Eee dedim s6 hediye değilmiydi ? Hepsi hediye doğru duydunuz diyor. Neyse ben vazgeçtim dedim kapadım o aksam iyi makara çıkmıştı.

    Herifler her hafta sektör değiştiriyor.. aradan 1 ay kadar zaman geçti yine aynı grupla sohbet muhabbet derken aklımıza geldi yine arayalım dedik. Bu sefer arkadaşımdan aradık afrikan mango zayıflama kapsulu türkiye distribütörlüğüne hoşgeldiniz ben cem buyrun diye biri açtı telefonu kapadık yüzüne. Düşünün artık kimlerle muhattap oluyoruz. Canım sıkıldıkça numarayı arıyorum açıkçası çok hoş oluyor numaraları 02129452829 isteyen arayıp şu an hangi meslekteler öğrenebilirler genelde 1 ay içinde 3 farklı sektöre girdiklerini gördüm. Muhtemelen şu sıralar başa dönüp azdırıcı damla satıyorlardır malum kış geldi herkes evinde.

    Ben o numaraları her hafta değiştiriyorlar sanıyordum.
    Ne kadar rahat insanları dolandırmak! Ne kadar da rahatlar numara değişmiyormuş bile :/
    Muz cumhuriyetinde yaşıyoruz!




  • fantezimuziginsevilenismi F kullanıcısına yanıt
    Çok basit mantıkla; açmadna nasıl kargonun istediğimiz şey olmadığı ya da kırık vs olduğunu anlayacağız? vahiy mi gelecekmiş? tabii ki kargoyu açıp bakıcaz sonra tutanak tutulacak. o kargo görevlisi de ahlaksızın tekiymiş ya da gerçekten iş bilmeyen bir adammış
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.