Şimdi Ara

Doktor Kullanılacak İlacı Bizden İstiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hocam bizi haberdar et kesinlikle
  • Sağlık bakanlığına şikayet edin soru sormak için aramayın.

  • Türkçe olarak baktığınız zaman görmemeniz normal.


    mitomycin c laser eye surgery olarak google araması yaptığınızda ameliyat sonrası bulanıklığı daha çabuk gidermesi için kullanıldığı yada yine bir göz rahatsızlığı olan glokom ameliyatlarında tercih edildiği yazıyor. Yine bir araştırmada tehlikeli sonuçlara da yol açabileceği yazıyor.


    Örnek bir çalışmanın linki https://www.aaojournal.org/article/S0161-6420(15)00089-5/fulltext


    @Sirinle Beni Sirin Baba




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi espial -- 29 Kasım 2020; 20:21:1 >
  • İlaca dair bilgim yok ama SGK karşılamıyor ise sizden talep edilebilir bunda yanlışlık ya da suç yok

  • Belki endikasyon dışıdır ama faydası vardır ilaç ne reçeteyi atın bakalım merak ettim.
    Fizik tedaviciler otları karıştırıp kendi kremini yapıp satıyorlar ancak bunun öyle oldugunu sanmam.
    Bir de şunu söyleyeyim. Kalp damarda hoca ile konuşuyorduk kapak var 2000 lira kapak var 3000 lira diyor. Ben hastaya 3000 Lik daha faydalı olacak biliyorum diyor ama onu almak isterse ya başhekim onayı ile hastanenin döner sermayesinden kesilecek yani olayla alakası olmayan cildiye doktorunun da cebinden çıkıyor ki bashekimler bunu istemiyor diğer doktorları da savunmak zorunda ya da 2000 liralık olanı takacak devletin karşıladığı ya da hasta yakını aradaki fiyat farkını vezneye ödeyecek diğeri takılacak.
    Sağlık da eğitim de ücretsiz değil, bedavadan biraz pahalı ulkede( ilaç fiyatları da hasraneye gittiğinizde de sigortasız bile olsanız) iyi düşünün ihtiyaç varsa 50 paket sigara parası bir tane gereral mobile tel parasi.
    İshal ivin enterogermona vs var.ishslin ilacı kanlı değilse çıkanı yerine koymak.simdi ben hastaya bunu yaziyorum durumu olana 50-60 lira bir şey ödemiyor. Garibana da köy yoğurdu patates kefir ye tuzlu karbonatlı şekerli su tatifi var onu söylüyorum. Gerekliyse lütfen kaçmayın. Şikayet filan edecekseniz de önce doktor ile konuşun insanlar öyle şeyleri şikayet ediyor ki meslek yapma isteğini yiyor insanın. Başhekim getirdi kağıt bir rane doktor bey böyle böyle yazılmış diye bir de gorsen yok sayın devlet buyuklerim sayın büyükler baskanlarimlar dilekçede,( çalıştığım bölge yüzde 75 kaçak elektrik vardı ambulans şoförü bile kaçak elektrik savunuyordu) neyse, başhekim dedi bu kadar aptal şey olmaz dedi haberiniz olsun diye getirdim size dedi kapandı konu...
    İşin aslını öğrenmeden biri size sovmediyse telefondan gömmeyin hocam.
    Ölümle tehtit etti beni inşallah bur şey olur seni gebertirim diyor alerjisi varmış olabilir nereden bilelim söylemezsem kardeşim. O da bilmiyor. Neyse beyaz kod filan veremedim biliyor musun tutanağı korkutma. Bu cingen mahallesinden geliyor hasta bekler ta çıkışta bir bıçağa bakıyor arabamı çizer bilmem ne diye.. sonra gene geldi aynı hasta covid olmuş bu ilaçları tutarsan bişi olur mu diyor(bu sırada acilde geziyor) bilmiyorum dedim istiyorsan covid kısmında otur yut bekle dedim. Bu adam annesi ceza alsa garanti bıçakları beni orada...
    Çok yazdım basibizi agrittim. Şu an hastanede yatıyorum ben de covidim. Git hocayla konuş hicam. SS arayim ben de hastanede olfuguma dair. Reçeteyi de at nerak ettik
    Doktor Kullanılacak İlacı Bizden İstiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihburak95 -- 29 Kasım 2020; 20:30:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • @september2 Ederim hocam tabiki


    @coolfighter hocam yarın gidip konuşacağım bakalım ne diyecek ondan sonra gerekirse şikayet edeceğim


    @espial hocam Misintu'nun etkin maddesi sizinde dediğiniz mitomycin c olarak geçiyor ama benim dediğim ilacın göze değmesi zararlı olarak geçiyor. Sizin dediğiniz ilaç 89tl fiyata sahip benim dediğim 350tl glokomum falanda yok. Benden daha yüksek göz derecesi olup aynı hastanede ameliyat olanlardan böyle bir şey istenmemiş.

    Kadın bana açıkça ameliyatta kullanacağız dedi. İlk muayenede ise gözlerin çok uygun olabilirsin demişti.

    https://www.titck.gov.tr/duyuru/ilac-geri-cekme-07012020170646

    Dediğiniz ilaca aynı zamanda geri çekme uygulanmış. İnternette mitomisin diye aratınca kullanıldığı doğru ancak bu çok büyük derecelerde kullanılıyormuş benim derecek o kadar büyük değil ki.


    @Kara Komite Evet hocam sgkyı aradım onlarda öyle dedi.


    @fatihburak95 Geçmiş olsun hocam öncelikle ama bana reçete verilmedi işte sadece kağıda ilaç ismi yazılıp bunu almalısın ameliyatta kullacağız dediler. İlacın adı MİSİNTU bunu bu şekilde aratınca internette bilgi çıkmıyor ama yukarıda arkadaşın dediği gibi aratınca mitomisin araması yapınca kullanıldığı yazıyor ama glokomu ve çok yüksek derecesi olanlarda yazıyor.

    3-4 derece miyop ve astigmatı olan kişilerde bile bu istenmemiş aynı hastanede ben bunu anlamadım ve yarın gidip doktora soracağım.





  • Merhaba hocam mitomycin bazi goz operasyonlarinda kullanilabiliyor, doktorunuzun ilaci yanlis yazdigini dusunmuyorum. Ilac SUT a gore bedeli odenmez kategorisinde yani recete yazsa da odemez sgk parasini, cebinizden verirsiniz (esdegeri olan mitomycin c sadece yatan hastada uygun rapor cikartilarak odeniyor). Normalde hastane temin eder ilaci ve parasini da sizden alir ancak devlette is biraz farkli ilerliyor ilac ellerinde yok muhtemelen o sebeple size soylemislerdir. Bir de en son 5 6 ay once sorguladigimda ilac bulunamiyordu(mitomycin c olarak yoktu misintu vardi) suanki bulunabilirligini bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ne yaptınız
  • Sirinle Beni Sirin Baba kullanıcısına yanıt

    Özelden bana ulaşabilir misiniz rica etsem


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.