Şimdi Ara

Doğalgazda Merkezi Sistem mi Kombi mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
72.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merkezi sistemde de olay değişmiş galiba.herkes yaktığı kadar ödüyor ? doğru değil mi arkadaşlar.yanlış bilgilendirilmedim inşallah.Belli bir süre evde olmayacaksan istersen vanayı kapatırsın aylık 9 lira gibi bi ücret ödersin dendi bana.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pasha10

    Merkezi sistemde de olay değişmiş galiba.herkes yaktığı kadar ödüyor ? doğru değil mi arkadaşlar.yanlış bilgilendirilmedim inşallah.Belli bir süre evde olmayacaksan istersen vanayı kapatırsın aylık 9 lira gibi bi ücret ödersin dendi bana.

    eskisi gibi değil şu an merkeziler

    kapıda sayaç var ona göre ödüyorsunuz

    zaten 2013 de yasa değişti..yeni binalarda zorunlu bu sistem ve çok daha karlı olduğu ispatlanmış

    bir de yalıtım varsa blokta 100-110 geliyor 3+1 daireye aylık
  • Bizimki merkezi sistem. Bir anda çok para adama koyar diye bütün yıl topluyorlar para, her ay 100 lira felan sanırım. Yalnız hiç memnun değiliz, hava buz gibi olup yanmadığıda oluyor, hava günlük gülüstanlık dışarda kısakolluyla gezilcek hava olduğu halde yaktıkları ve bizi pişirdikleride oluyor.
  • Konuyu hortlatmış olacağım ama bu aralar dertliyim. Oturduğumuz bina 9 kat 40 daire. Kömür kazanıyla ısınıyoruz. Ben sekizinci kattayım ev 140 m2 ve geçen kış çok güzel ısındım. Ama 6 ay boyunca ayda 200 lira kömür parası ödedim. Bu kış ise 8 ay boyunca ayda 250 lira ödememiz gerektiğini söyledi apartman sahibi. Bu arada 40 dairenin hepsi kiracı apartman sahibi tek kişi. 20 yıllık bir bina.

    Geçenlerde apartman sahibi kazanı doğalgaza çevirtmeyi düşündüğünü söylemiş. Bu durumda ne olur? Daha fazla mı yoksa daha az mı öderiz merak ediyorum. Pencereler eski ahşap pvc falan değil ama binada mantolama var.
  • merkezi yapmayın.
  • kalori pay ölçer oldumu hiç bir sorun olmaz. Ancak bu kalori pay ölçeri hesaplayacak kişinin matematik bilgisi çok iyi olmalı. Bugün iş yerinde mühendisimiz bile saat hesabı yapmayı beceremiyor (kpss de 90 ı geçen adam bide) (6-7 dakika süre verilmesine rağmen gerçek çıkması gereken değerden (+-)18 saat gibi farklar çıkarıyor)

    yani yukarıda, kalori metre kullanıyoruz 500 TL ödüyoruz olayları olmaz.

    (kalori metrelerin etrafına mühür koymayı ununtmayın)
  • kömür merkezi kaloriferden kombiye yeni geçmiş bu arada yakınları merkezi doğalgaz sisteminde oturan biri olarak merkezi sistem.Nerede oturuyorsun?En az 5-10 dairelik apartman yada sitede ise tabiiki merkezi sistem.kardeşim hem merkezi toplu yerde yaşamak istiyorsun hemde bireysel takılmak.Bizde bazılarının bireysel ısrarları üzerine bireysele geçildi.Bireysel isteyen alt üst ve yan dairem şu ana kadar kombiyi hiç yakmadı.sadece benim yakmam ile apartmanın durumunu düşünün.Isınmak ihtiyacı hisseden merkeziden yana olmalı.Parayı amaç edinenler bireyseli savunuyor.Ve hemen hemen kombiyi hiç açamayarak müthiş(!) tasrruf yapıyor.Zaten ısınmak isteyen için merkezi daha ekonomik.Ayrıca az yakıyorsan pay ölçer ile kendi faturanı ödersin.Ama komple kapatamazsın.Çünkü merkezi yerde yaşayanın buna hakkı yok...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tapdk

    söylenecekler söylenmiş aslında...
    ilk veya son kat değilsen, evde küçük çocuk veya ihtiyar insan yoksa, sürekli evde kalmıyorsan kesinlikle kombi. aksi durumda da kesinlikle merkezi. 1. durumda başkasının yaktığını sen ödersin, 2. durumda senin yaktığını başkası.
    bir de merkezi sistemlerde sıcak olan dairelerde pencere açılmasına sinir oluyorum (tamam evi havalandırırsın ondan bahsetmiyorum) kapat vanayı kardeşim çok sıcaklıyorsan...

    +1

    Merkezi sistemde gereksiz bir yere ciddi derecede enerji israf ediliyor.Kişisel olarak tasarruf zor.İsi,pisi,kokarı ayrı dert (şimdi ki teknolojiler nasıl bilmiyorum ama ).

    Al evine kombini oh mis.Şuan ki merkezi sistemlerde hâlen kömürle çalışıyorsa (apartmanlarındakinden bahsediyorum) doğal gaz.Kombiden çıkan duman sigaradan daha az zararlı




  • şu anda ayda 400 lira doğalgaz faturası ödüyorum ama ısınamıyorum...

    merkezi sistem bir ev almadığıma pişmanım...
  • Arkadaşlar siz nerede oturuyorsunuz anlamıyorum?

    Bulunduğum apartmanda aylık 150 lira aidat veriyoruz. Ekimden nisana kadar veriyoruz. Kapıcımız yok ama temizlik, doğalgaz, vs. vs. her şey içinde ödüyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Toygarabi

    bizimde yan yana 2 bina birinde 10 diğerinde 5 daire var, bina yeni yani yaş, evler 180 metre kare.

    Bina yeniyse yalitim vardir kanka yalitim zorunlu en azindan dis cephe

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evde çok durulmuyorsa kombi, ama çocuk falan olan evde merkezi sistem daha iyi.
  • Bi kişide çıkıp dememiş "ya birader 6 yıl öncesine niye cevap veriyorsunuz" diye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Toygarabi

    Ben kiracıyken kışın kombi faturası artı tüp artı şofpen içinde kışın ortalama 120 yazında 30 40 lira geliyordu. Merkezi sistemde bizim iş yeri 40 dairelik bir binaya eş değer ve ayda 16000 lira geliyordu. yani ev başına 400 lira gibi birşey. Bizim daire 15 evlik olduğundan tahminim yarısı gelir. 200 e kapatırız ama tüp ve sohpen hariç.

    yani kombi her halükarda karlı. Ama kombi içinde 1000 lira tesisat 1000 lira kombi paraası gerekiyor.

    ee sonuç ne oldu




  • Aradan 9 yıl geçmiş ama neticeyi yazayım. Biraz hort oldu ama neyse.

    Apartmana kombi döşendi. iyi de yapıldı. Çünkü evlerde yalıtım yok, hala tahta pencere filan. Apartmanda yalıtım yok, evler çok büyük. Ayrıca katlardan biri 5 yıldır boş. Eğer Merkezi sistem alsalar idi şimdiye batmışlardı.

    Benim şuan kiracısı olduğum ev merkezi sistem. Evler kutu gibi küçük, apartman büyük tadilat gördü, dış yalıtım yapıldı, bitişik nizam, güneş alan yerde. En fazla bize 180 geliyor daire başı. Ve sürekli yanıyor, hiç sönmüyor. Dezavantajı sıcak su için ayrıca doğalgaz şofbeni var. oraya da doğalgaz geliyor ve şofben hemen hemen her yıl arızalanıyor.

    kısacası, bu kararı vermeden önce çok iyi analiz gerekir. Eğer kombi uygunsa kombi, merkezi sistem iyi oalcaksa merkezi sistem iyi olur. Merkezi sistemde bir risk de bazı kişilerin ödememesi. Mesela benim apartmanda bir sene yöneticilik yaptım, nutkum sıyrıldı. Para toplamak cidden zor.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.