Şimdi Ara

Dizüstü Bilgisayarlar hakkında Bilgi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ben kısa bir zaman önce linkteki dizüstü bilgisayarı aldım.
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-x550jx-core-i7-4720hq-26ghz-8gb-ram-1tb-hdd-2gb-156w81-notebook.html

    Makineden memnunum ama ilk defa diz üstü bilgisayar kullanıyorum bu yüzden merak ettiğim bir kaç şey var yardım edebilirseniz sevinirim ?

    1) Makinede GTX 950m ekran kartı var Yeni çıkan oyunları high ayarda oynayabiliyorum ve Cryengine - unreal engine gibi proğramları açabiliyorum ama şunu fark ettim. Mesela GTA 5 Makine Şarj'da değilkene 30 FPS veriyor.Ama aynı ayarlarda şarj'a takınca Birden 60 FPS'ye çıkıyor.

    Bu Assassin's creed unity içinde geçerli. Oyunu açıp oynayabiliyorum normal olarak 25+30 fps arası ama sarja takınca 30+55 arası bir FPS veriyor.
    Sorum ise şu : Batarya nasıl oluyorda performansı etkiliyor ? Bataryaya takılı değilken de o performansı almak mümkün mü ? Yoksa makine aldığım günden güç arızalı mıdır ?


    2) İkinci ama gülünç sorum; öğrenmek amaçlı soruyorum. Makinedeki şu göstergeler ne anlama geliyor ? Bilmiyorum ama öğrenmenin faydası vardır, oturup Türk toplumunca yapmayacağımız bir şeyi yapıp kullanma kılavuzunu bile okudum ama yazmıyordu.

    http://www.directupload.net/file/d/4047/8fpy3t46_jpg.htm][simage]http://fs2.directupload.net/images/150713/temp/8fpy3t46.jpg


    Sorularım gülünç gelebilir ama Masaüstü bilgisaya rdan dizüstüne geçince acemi kaldım . Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.
     Dizüstü Bilgisayarlar hakkında Bilgi?







  • 1 sorunu bilmiyorum. 2. sorun için;
    Yeşil çerçeveli işaret -> Güç Göstergesi: Güç göstergesi Dizüstü PC AÇIK konuma getirildiğinde yanar ve de Dizüstü PC RAM Beklemede (Standby) modunda iken yavaş bir şekilde yanıp söner. Dizüstü PC KAPALI konuma getirildiğinde ya da Disk Beklemede (Kış Uykusu) modunda iken, bu gösterge KAPALIDIR.
    Sarı çerçeveli işaret -> Sürücü Aktivite Göstergesi: Dizüstü PC’nin hard disk gibi bir ya da daha fazla depolama cihazına/cihazlarına erişmekte olduğunu işaret eder. Erişim zamanına göre ışık orantısal olarak yanıp söner.
    Mavi çerçeveli işaret -> Numara Kilit Göstergesi: Bu gösterge yandığında numara kilidinin [NumLock] aktif hale getirildiğine işaret eder. Numlock klavye'nin sağında bulunan nümerik tuş takımının sayı ile yön tuşları arasında geçiş yapılmasını sağlayan kilittir. Eğer numlock aktifse Klavyenin sağ tarafındaki nümerik tuş takımı ile sayılar yazmamıza eğer aktif değilse bu tuş takımını yön tuşları ile kullanmamıza imkan verir.
    Kırmızı çerçeveli işaret -> Büyük Harf Kilit Göstergesi: Bu gösterge yandığında büyük harf kilidinin [Caps Lock] aktif hale getirildiğine işaret eder. Büyük harf kilidi bazı klavye harflerinin büyük harfler (örn. A, B, C) şeklinde kullanılmasına imkan verir. Büyük harf kilit ışığı KAPALI durumda iken, yazılan harfler daha küçük formlarında (örn. a, b, c) olacaktır.




  • zeus128 Z kullanıcısına yanıt
    Nvidia user experience mı neydi adı programın, oraya gidersen bir sekmede pil ile kullanırken oyunların maks kaç fpsde çalışacağını gösteren bir ayar var. Onu 60 yaparsan daha çok performans alırsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim. Öğrenmiş oldum sayenizde.
  • 1.soru her laptopta öyledir.şarja takılı değilken güç seçeneklerinden(denetimmasasında) yüksek performansa bilr alsan şarjaydayken daha iyi performans sunar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.