Şimdi Ara

Dizel VS Benzin VS Lpg Hangisi Kârlı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, uzun süredir araştırmama rağmen, detaylı şekilde tartışılmış bir konu bulamadım.

    Hep birlikte aşağıdaki sorulara cevap niteliğinde konuyu tartışalım.

    Dizel bir aracın enjektörleri kaç km de değiştirilmesi gerekir ? masraflarıyla benzin li araç kullansaydım dedirtir mi ?

    Lpg nin güvenlik riski ne derecede sizce ? patlaması, kaza anında, yanma riski vb. ?

    Benzin li araç kullanmak hepsinden avantajlımıdır ? değilse neden ?



  • 25.000km'dir dizel araç kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım. Eğer bakımlı ve devrini normal bir şekilde zorlamadan kullanırsan bir sorun yaşamazsın bence. Dizel günümüzde mecburi tercih sebebi ama mazot fiyatı nerdeyse benzine yaklaştı. Ama yine de menzil olarak mazotun üstünlüğü var. Demem o ki kısa mesafelerde kullanıyorsan bence dizel farkı ödemene gerek yok. Ama ben bir kere alırım uzun ömürlü kullanırım diyorsan o farkı öde ve dizel al derim. Ancak performans düşkünü biriysen dizel seni tatmin etmeyecektir. O zaman 318d veya leon fr tarzına yönelmen gerekir. Lpg konusuna değinemiyorum, kullanmadım. Ancak alişveriş merkezlerine girerken bile almıyorlar lpg'li araç.
  • Benzinli alacaksın çok yakacak. Zaten benzin fiyatları nerelerde. Yakıttan dolayı canını sıkacak. LPG taktıracaksın bi sorun cıktıgında acaba lpg denmi başka yerdenmi kaynaklı diyeceksin. lpg ayar yaptırmayla uğraşaksın. Dizel belki bakımı biraz daha pahalıdır diğerlerine göre ama az yaktığı için şikayetçi olmayacaksın. Eskiden lpg li araç kullanıyoduk yazdıklarım aynen oldu. Bu yüzden dizel araca biniyoruz. İmzamdaki araç.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.