Şimdi Ara

Dizel Kia Cerato mu yoksa LPG li Honda CR-V mi? Tavise edecek varmı? yada kullanan?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar lütfen karar vermemde yardımcı olun,mükünse size göre neden "o" aracı seçmem lazım belirtirseniz çok sevinirim.

    Önceki arabam 93 model honda civic(yumurta kasa) idi çokda memnundum fakat bir talihsizlik sonucu arabamı satmak zorunda kaldım(Aracı ortadan ikiye ayırdı bir kamyoncu abimiz oldu bende ona sattım vurduğu gün,vurulmamaış gibi).

    Şimdi araba için ayırdığım bütçem max 23.000 TL belki 23.500TL ve iş yerim ile evim arası git-gel yaklaşık 48 KM yani hergün bu yolu yapacağım araç ile dolayısıylada bu fiyatlarda fakat çokda yakmayan (max 28-30kr) bir araba arıyorum yaklaşık 1,5 aydır.

    "Bunun tipi kötü bunun yol tutuşu kötü bu çok yakıyor şu şöyle bu böyle" derken araba seçenklerini son bu ikisine kalacak şekilde eledim.
    Bu iki aracıda kullandım biraz ikisininde kullanımını ve yakıt değerlerini beğendim(tabi yakıt verileri genel konuşulanlar üzerinden)

    Genelde baktığım;

    2006 model 1.5 CRDi dizel Cerato nun; yol tutuşu ve atak oluşu çabuk ivmelenmesi ve iç konforu(10 airbag+abs+asr+edb dijital klime vs) rahatlığı süper ve yakıt olarakta aşağı yukarı 22-23kr yakıyor deniliyor şehiriçi için ve vergisi 523 TL

    2000 model Honda CR-V 2.0 ES(2000 motor) LPG linin; jip olması rahatlığı yol tutuşu+4x4 olması ve havası tabiki süper ayrıcada en önemlisi benzinli olduğundan turbo+pompa enjetör vs gibi dizel sorunları yok + yakıt olarakta LPG de 28-30kr yaktığı birçok kişi tarafından söyleniyor şehiriçi için ve bununda yaşı nedeniyle vergisi 523 TL yine

    1,5 aydır bu arabalara pazarlarda ve sağda-solda bolca baktım tabi,
    Cerato dan 2 tane temiz gibi duran oldu götürdüm servise ekspertiz yaptırdım(140tl) ve birisinin turbosu gidik ve kapıları değişmiş çıktı diğeride enjektörleri kurumlu(değişmesi lazım dediler) çıktı.

    Honda CRV lerde pek birşey çıkmadı, benzinli olduğundan turbo+pompa enjetör vs sorunları yok zaten ki 12 yaşında araba fakat jip olduğundan genelde temiz bakılmış servisli ler fakat benim beğendiğim 2 taneden birisinin bel altı tamamen boyalı ama değişeni kazası yok diğeri ise değişensiz boyasız fakat 200000 de idi.

    Şimdi ben bazen düşününce diyorumki: Benzinli alayım içim rahatça biniyim yani yok tubosu nezaman gider aman yakıt iyi olmazsa kurum yapar çok yüklenme yakıt pompası gider ama çalıştırınca gitmeden 1dk bekle yok kontak kapatmadan 1dk bekle vs....

    Bazende: yahu 6 yaş daha genç araba alayım + daha çok iç konfor var + parçasında ucuz olur jipe göre diyorum...

    Sonuç olarak DH forumunda önerilerini ve tavsiyelerini almak istedim sizce hangi aracı tercih etmeliyim ve neden?

     Dizel Kia Cerato mu yoksa LPG li Honda CR-V mi? Tavise edecek varmı? yada kullanan?

     Dizel Kia Cerato mu yoksa LPG li Honda CR-V mi? Tavise edecek varmı? yada kullanan?







  • dizel cerato çok daha iyidir daha atakdır vede az yakar donanımıda güzel honda almanın bi mantığı yok lpg li araç biraz sıkıntılı oluyor vede avm v.b yerlere giremıyosunuz malesef.
  • İlgilendiğiniz için teşekürler.... Ceratoyu bende beğeniyorum ama CRV de süper :D LPG o açıdan sorun değil çünki CR-V ler yedek lastiği arkalarında taşıdıkları için yedek lastik havuzu boşta kalıyor ve %99 LPG orada oluyor en azından benim baktıklarımın hepsi öyle idi. Doğal olarakta hiç gözükmediği için heryere girip çıkılabiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.