Şimdi Ara

Diz hastalıklarından anlayanlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar ,

    Ben 1-2 yıl önce saçmasapan bir diz hastalığına kapıldım . Hastalık diyorum çünkü durum o kadar vahim ki yırtılma vs. ne olduğunu bile bilmiyorum . Doktora 2-3 kere gittim - ayrı doktorlar - biri 5 dk.'da tanıyı koydu ve aceleyle yolladı beni . Bana söylediği tek şey çok fazla spor yapan ergenlik çağındaki bireylerde oluşan bir hastalık , ilaç yok , top oynama ,koşma . E o zaman önemli bir şey değil dedim hayır , 18 yaşına kadar düzelmezse ameliyat gerekebilir dedi . Neyse 1 yıl aradan sonra başka bir doktora gittim . O daha çok ilgilendi dizime sıkmam için bir ilaç yazdı , sürtündüğünde ağrı yapıyorsa çok fazla zorlama , koşma dedi . Ama ben spor yapmayı seven birisiyim ayrıca bir takımın altyapısında oynuyordum onu da bıraktım . Moralim bozuk . Dizimde anormal bir şişlik var ve yarım saat koştuktan sonra bile ağrımaya başlıyor . ağrılar son zamanlarda azaldı , ilacı bırakmama ve çok koşmama rağmen . bahsettiğim şişlik normal bir şişlik değil , sanki kemiğim çıkmış ve öyle kalmış gibi.
    İnternette araştırdım biraz ve bunları buldum ;

    Osgood-Schlatter Hastalığı

    Daha çok büyüme çağında olan ve sporla ilgilenen gençleri etkileyen, ağrılı bir şikayettir. Dinlenme sırasında dizde hafif bir ağrı hissedilir. Diz hareket ettirildiğinde ise ağrı keskinleşir. Zaten durumun kendisi de, dizin aşırı kullanımından kaynaklanır. Diz kapağı altındaki bölgede hassaslık ve şişlik görülür.

    hastalığım kesiinlikle bu diyebileceğim derecede birbirine benziyor . Belki de budur . Yardımınıza çok ihtiyacım var , gerekirse dizimin resmini çekip atarım .
    Bu hastalıktan ameliyat olmadan nasıl kurtulabilirim ? ki zaten ameliyat için 18imde olmam lazım . 15 yaşındayım .
    ayrıca Ameliyat ne kadar riskli ?







  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.