Şimdi Ara

Diskimi Tamir Edemiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Şuanda ben 10.10.2 Yosemite kullanıyorum. Diskimde kalan yer yanlış gösteriliyordu vs. Bende bir problem olduğunu anladım.

    Diski doğrulamasını istedim (Disk Utility). Ama doğrularken hata verdi: Recovery HD'den Disk Utility açın diye. Bende bilgisayarı kapattım. Açma düğmesine bastıktan sonra Command+R'ye bastım. Ama beklediğimden farklı birşey çıktı. Internet Recovery diye. Sonra kapattım ve bu sefer açarken alt tuşuna basılı tuttum. Kurtarma Disk'im 10.9... birşey yazıyordu. Ve sistem ingilizce ama Kurtarma Disk'i yazıyor. Ne yapmam lazım?

    Cevaplarınızı bekliyorum...



  • Çözümü buldum. İlk başta App Store'dan Yosemite'yi en baştan indirdim. Sonra Yosemite'yi USB Belleğe yazdım (DiskMaker). Bilgisayarı kapattım ve alt tuşuna basarak başlattım. USB'yi seçip başlattım. Yükleme ekranı çıktıktan sonra yukardan Disk Utility'i seçtim. Diski tamir et dedim ve ettim. Bu kadar!
  • (ek bilgi) farklı ve daha sabit bir yöntem olarak lazım olursa bilgisayar açılırken cmd+s basılı tutup komut satırına fsck -y yazarak ta aynı onarım işlemini birşey indirmeden yapabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.