Şimdi Ara

DİJİTALDE SON NOKTA NE?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sizce dijital makineler ne kadar gelişecek. yani bu işin sonunda ne olacak. süper net fotolar, süper optik zoomlar, süper video....... ya sonra? ama bi yere kadar dimi.

    hep düşünürüm atletizmde rekorlar nerde duracak diye! mesela bir insan 100 metreyi 1 saniyede koşamaz. onun için rekorların bir yerde durması lazım. buda o hesap bir dijital makine ne kadar gelişebilir? doğa kanunlarına göre bir yerde gelişimini tamamlaması gerekir. ondan sonra yerini ne alacak acaba?

    sadece merak



  • kusura bakma ama teknolojinin son noktası olmaz. İnsanoğlu düşündükçe daha yenisini daha kabiliyetlisini daha küçüğünü(...) yapacaktır...

    ha sen benim tasavvur ettiğimi sorarsan mesela fotoğraf çekim tekniği iyice değişebilir mesela yeni bir teknik gelişir (karanlık oda olayı tamamen değişir) ve parmağının ucunda zar şeklinde tuttuğun bir alet atıyorum 1 terabayt kapasitesiyle dslr kalitesinde bisürü fotoğraf çeker.

    İnsan ile makineyi karıştırmayalım. Makine insan zekasının ürünüdür. İnsan zekası da sınırları çizilememiş bir şeydir. Eee o zaman yapacağı makinelerin üreteceği teknolojilerin de sınırını çizemeyiz galiba...

    Benim bu konudaki esas merakım türkiye gibi bir ülke ne zaman kendi teknolojisini üretebilir hale gelecek???
    çoook çalışmamız lazım çooookk:)
  • Sonu yok fazla düşünmemek lazım...
    bundan 10 yıl önce cep telefonu çok büyük bir teknoloji gibi geliyordu ama şimdi mp3 player dandikte olsa kamera bulundurur hale geldi bu cihazlar..
    hayal edemeyecegimiz noktaya ulaşmaması için bir sebep yok
  • bu soruyu kendi kendime defalarca sormusumdur....

    algiladigimiz dunya sadece duyularimizla sinirli bu yuzden duyularimizin kapasitesini asacak bir kayit ve bunu tekrar duyu organlarimiza sunacak bir teknoloji digital kameralar icinde son noktadir diye dusunuyorum.ornek verecek olursak digital ses teknolojisinin yarattigi ses artik isitme sinirlarimizin cok uzerindedir. (ama belki kopekler yuksek kbit'li mp3 'lerde bizimle ayni fikirde degildirler.) yakinda bu digital goruntuleme icinde olacak.

    internette kucuk bir arastirmayla bu konuda bazi tahminlere ulasilabiliyor telaffuz edilen rakamlar 30-100 megapiksellerde degisiyor. benim tahminim bu degerlere ulasilmasi icin bir 8-10 yil var. tahminimi bundan 7-8 yil oncesindeki degerlerle yapiyorum.

    isin diger yonu ulasilabilecek sensor hassasiyetiysebu konuda yerinde durmayacak tabi. su anda en iyi dslr maknalar 3200 iso degerlerine cikabiliyorlar ama tabiki burda o makinalar da bile noise problemi olusuyor. bu konuda bence su anda bir sinir cizmek zor. cunku bazilari bu konuda fiziksel sinirlar oldugunu dusunuyor yani bir ccd veya cmos hucresinin uyarilmasi icin gereken foton miktarininda belirli bir siniri oldugunu dahada kuculmeleri ve hassalasmalari halinde artik normal fizik evreninden cikip kuantum etkilerinin gorulmeye baslanacagini soyluyorlar. isin asli bu konuda cok bilgim yok ama. gelisen sensor ve noise indirgeme yontemleriyle bu gunun sensorlerinden cok daha iyi sendorlere birkac sene icinde ulasacagimizi tahmin ediyorum . tamamen kisisel dusuncelerim,ve subjektif tahminlerimle birkac stop daha yukari kabul edilebilir noise degerlerine cikalabilecek olacagi yonunde. yani 12800 iso gibi bir deger bana imkansiz gelmiyor.

    sira optiklere gelirse, bu konuda cok buyuk gelismeler beklememek lazim cunku son elli yildan beri optik konusunda cok devrimsel , objektif malzemelerindeki ufak degisimler ve zoom onjektifler disinda cok buyuk gelismeler olmadi. bu konuda yapilacak en buyuk gelisimler dahada gelisecek elektronik sayesinde cok hizli af ve cok etkili vibrasyon kontrolu olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polaris -- 19 Eylül 2005, 11:13:51 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.