Şimdi Ara

Dijital TV Kartı ve dijital yayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar uydu ve dijital yayın olayına yabancıyım.forumu araştırdım ama tam olarak sağlıklı bilgi elde edemedim.dijital yayın izlemek için dijital tv kartı almayı düşünüyorum ama pek bilgim yok.bunun için sanırım çanak anten , dijital tv kartı ve sanırım lnb denen bir aparat gerekiyor.ama kurulum ve detayları bilmiyorum.kısada olsa kullanan arkadaşlar biraz anlatabilirse bu olaya girişecem.şimdiden teşekkürler...



  • Uydu anteni, LNB ve kablo gerekiyor arkadaşım, bunları aldıktan sonra bilgisayarda uydu yayınlarını izlemek için gerekli olan PC kartı il bu yayınları zleyeceksin, piyasada çok çeşitli ürünler var bu konuda, daha önce anten sistemi hakkında fiyat vs bilgisi vereyim.

    İzlemek istediğin yayınlar neler önce buna karar vermen gerekiyor, yabancı yayın mı izleyeceksin, yerli türksat uydusundaki kanallar mı ilgini çekiyor, yoksa her ikisini de mi izlemek istiyorsun.

    Anten fiyatları da farklılıklar gösterse de yerli kaliteli antenler 90 cmlik 20 dolar civarında piyasada 10-15 'e de bulursun ama bunlar hem paslanır hem de iyi verim vermez, ÖAS ve bilsat antenleri öneriyorum Türksat için yeter de artar. Yabancı kanalları izlemek istiyorsan tavsiyem 120 cm lik anten veya avrupa 90 cm de işini görür aynı performansı veriyor yerliyle, eğer izlemek istediğin yayınlar ingilizce ispanyolca ve portekizce ağırlıklıysa Hispasat uydusuna, çeşitli diller almanca, fransızca, italyanca istiyorsan Hotbird uydusuna bir anten koyacaksın, 120 cm ÖAS, Bilsat anten 30-35 dolar civarında olması lazım, olması avrupa 90 lık takarsın o da aynı fiyat, dikkat Hispasat uydusuna anten takabilmen için batı yönünde apartman veya tepe gibi bir engel olmaması gerekiyor eğer böyle bir durum varsa yabancı yayınlar için Hotbird'ten başka sseçeneğin yok demektir.

    LNB, uydu anteninin alıcısıdır ve önemli bir parçadır, sharp, phillips ve maximum LNB lerden hangisini bulursan alabilirsin hepsi de çok kaliteli markalar. Kablo da önemli kalitesiz bir kablo yukarıda saydığım kaliteli ekipmanlardan verim almanı engeller.

    aynı zamanda birden çok anten de kullanabilirsin 4 adede kadar, diseqc denilen bir anahtarlama sistemi sayesinde oluyor bunlar, ucuzları 3-4 dolar pahalı olanlar 10 - 15 dolara kadar çıkıyor, kablo mesafesi fazla olduğunda PC kartları genelde kaliteli diseqc anahtarı istiyorlar yoksa uydu geçiş komutlarını tam uygulayamıyorlar.

    özetliyorum: bir veya daha çok anten kullanabilirsin, bir anten kullanıp ileride bunu 2-3-4 şeklinde eklemelerle arttırabilirsin. yukarıdaki fiyatları baz alarak bunlara bir de montaj ücreti eklemek gerekiyor, montajcıya göre değişiyor 20-25-50 YTL önce fiyat konuş sonra yaptırt ve montaj yapacak elemanda spektrum cihazı bulunsun yoksa doğru düzgün ayarlayamaz antenleri.

    PC kartı olayında piyasada birçok marka var, bunlardan en çok tanınanı skystar2 kaliteli samsung tuneri var görüntü kalitesi iyi 120-125 YTL çok fazla program desteği var ama kısa devre durumlarında kart yanıyor ve garanti dışı kalıyor biraz da bilgisayarı kasıyor, bunun dışında twinhan ürünleri var visionplus, inca, skyvizyon vs, bunlar daha sağlam ama program desteği, tuneri ve görüntü kalitesi biraz daha az skystar2 ye göre, fiyatı 110-115 YTL arasında değişiyor bu kartların, bunun dışında sigma digital tv var, sharp tunere sahip, görüntü kalitesi çok yüksek ve oldukça sağlam bir kart CD'sinde her türlü Türkçe yardımcı dokümanlar var fiyatı diğerlerine göre çok ucuz 75-80 YTL arasında, ben kullanıyorum memnunum, tek eksiği program desteğinin diğerlerine göre az olması diyebilirim, mevcut olanlar bana yetiyor. bunun dışında silikon tunerli kartlar var (bunlarda bildiğimiz tipte büyük demir koruma içinde olan tuner değil de sadece çip tuner var ki türksat uydusuna anten koymayı düşünüyorsan bu kartlardan uzak dur derim.




  • arkadaşım çok sağol üşenmeyip ayrıntılı cevap yazdığın için.cevabın çok yararlı oldu.lnb denen alıcıdan dijital tv kartına kablo çekilecek sanırım.yani 200 ytl gibi bir fiyat demek bu...
  • aşağı yukarı 90 lık tek anten 80 YTL kurulum dahil malolur.
  • peki arkadaşım benim ev doğuya bakıyor.bu antenler bildiğim kadarıyla batıya bakması gerekiyor.ama düşündümde doğu tarafına bakan evlerde oturanlar uydu izlemiyormu.bu arada ev 4. katta ve apartman 15 katlı.
  • Önemli uydular alınmaz. Ama çatıya koyma imkanınız varsa sorun yok.
  • Uydular ekvatorda 36000 Km dünyadan uzakta bulunuyorlar, evinizin güney tarafı açık olmak zorunda doğudan batıya doğru uydular sıralanıyor, kaçıncı katta olursanız olun o kadar önemli değil önemli olan bulunduğunuz yerde güney yönünde 45 dereceyi aşan yükseklikte bir engel bulunmamasıdır.
  • türksat güneydoğu, hotbird güneyin biraz doğusu
  • arkadaşlar cevaplar için sağolun.yalnız merak ettiğim bir nokta şu ki anteni balkona taktıracam ama bu antenler rüzgar , yağmur ve kar dan nasıl korununuyor.bunun için bir önlem gerekir mi.ayrıca bu monte ve çanak anten ayarlama işini çanağı aldım yere mi yaptırmak lazım yoksa bu işi başkaları mı yapar.
  • koruma sadece lnb nin soket girişlerine uylanır. Slikon, çekomastik, cam mağcunu yada kendinden eriyen bant olabilir.
    çanakları aldığın yere monte ettirmen fiyat açısından yararına olabilir. Bu nedenle monte edebilecek bir yerden almanda fayda var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.