Şimdi Ara

DIJITAL BASKI vs. OFSET BASKI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • katalog için ürün çekimini dijital slr ile yapıyoruz fakat baskı konusunda şunu merak ediyorum. ofset baskı, dijital makine ile çekilen resimlerin renklerini basarken renkleri değiştiriyormuş. dijital baskıda ise çekilen renkler aynen kalıyormuş (açıkçası tam bilmiyorum, sadece öyle duydum). şimdi, matbaaların çoğu ofset baskı yöntemini kullanıyor, fakat görünüşe göre benim dijital baskı yapan bir matbaa bulmam mı lazım? bu konuda yardım ederseniz çok memnun olurum.



  • arkadaslar matbaa konusundawww.matbaaforum.org nin üzerine site tanımam bir bak, bu tip seyler varmı bilmiyorum ama bir hayli matbaacıyı bir arada bulabilecegin tek Türk sitesi
  • olay çok geniş bi konu olmakla birlikte kısaca şöyle özetleyim. grafikerim ve 7-8 yıldır matbaacılık sektörü içindeyim.
    öncelikle doğru bir kalibrasyon ayarı yapılmamış motitördeki renklerle baskı daki renkler asla birbirini tutmaz. bunun nedeni monitörün üç evrensel renk skalasında görünmesi ki bu RGB olarak adlandırılabilir, baskının ise 4 ana renkten oluşmasıdır bununda ismi CMYK dır. kalilrasyon işlemi doğru rgb renkleri birebir cmyk renklere dönüştüren aletlerdir ve o anda monitörde ne görürsen birebir aynısını baskıdanda alibilirsin. dijital baskı olayında durum biraz daha farklıdır. bir kere dijital baskı ofset baskı kadar doyurucu olmaz, dayananıksızdır. zaman olarak her ne kadar artısı bulunsada asla ofset baskının kalitesini de veremez. kaldıki dijital ofsete geçmiş henüz bir iki matbaa var türkiyede bunlar ağırlıklı olarak tirajı az ve o anda iş görmelik baskı yapıyorlar. dijital baskıdan kastımız tabiki normal bi renkli lazer yazıcısı kadar basit makinalar değildir. yanılmıyosam topu topu iki markada var. xerox ve hp. en son gittiğim matbaacılık fuarında görmüştüm ve hepsi çok ciddi büyük makinalar.
    özetlemek gerekirse arkadaşım. çektiğin fotoğrafları gerçekten birebir yakalamak istiyorsan öncelikle çok iyi bi renk ayrım sürecinden geçmeli fotoğraflar. yani photoshopta çok iyi teknik müdahaleler edilmeli. sonra doğru kalibrasyon ayaraları yapılarak bu tabiki monitör ve aynı zamanda çıkış alıcağın yazıcıyıda bağlayacaktır ona göre çok hassas çalışılmalı. sonucu birebir görmek istersen matbaacılıkda sonucu her ne kadar birebir olmasada &98-99 oranlarında yaklaşan ve kromolin prova diye tabir ettiğimiz prova çıkış yönteminden elde edebilirsin ki bu sonuca çok yaklaşık değerler verir. ancak bu yöntemlerle dijital fotoğrafın bire bir aynısına yaklaşmış olabilirsin. bu konu çok ciddi ve geniş bir konu. fazla teknik terim kullanmamaya çalıştım ama en iyi bu şekilde özetlenebilirdi heralde.
    sevgilerimle...




  • 1-Dijital baskı, bilgisayar ortamında hazırlanan ve hızlı bir şekilde alınan çıkıştır.
    2-Ofset baskı, kalıp kullanılarak daha az maaliyetli olan baskı türüdür.
    3-Dijital baskı, zaman açısından ofset baskıya göre daha avantajlıdır.
    4-Ofset baskı, dijital baskıya göre baskı kalitesi daha verimlidir.


    Baskı makinelerini teknik özellikleri ve fotoğraflarıyla görmek için : https://gegamachinery.com/

    Dijital baskı makineleri ve ofset baskı makinelerini görebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.