< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat23070 -- 25 Eylül 2023; 15:32:40 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
DİGİTÜRK SagemPlusIQ 4K Cihaz (97. sayfa)
-
-
Hocam Tv' nin 100 Hz olmasi iyi bir sey, kotu degil ama 2.1 baglantiyla alakasi yok..
2.1 Oyunlar icin cikartilmis bir sey simdilik..Yani 2.1 Olmasa sizin tv den Ayni performansi alacaksiniz anlatmak istedigim bu..Sizin Tv iyi cunku..Hem upscale, hem goruntu kalitesi, motion, 100 hz..
Ama bunlarin 2.1 cikisla alakasi yok..
2.1 cikista ki Bant genisligini almaniz icin Media player lazim..2.1 cikis saglayan Ps5 ve Xbox var oyun icin..Baska yok..Vrr ozelligi var oyunlar da..
Demistiniz ya 2.1 Hdmi cikisli Tv alin Yayin daha iyi ; Yanlisiniz burada..
Mac ve Filmler icin Tv'nin iyi olmasi lazim, ; 100 Hz , Motion , renk gami, islemci, upscale yetenegi hepsi bilesendir...
Ama ileriye donuk 2.1 gunumuz de sart artik ayri konu..Oyunlar, filmler 2.1 cikisli media playerler ile daha genis bant ile seyir zevki artacaktir..Ileriye donuk bir yatirim 2.1 cikis..Ama simdilik Cok kisitli..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
MERHABA. BU KUTU ORTAK ANTENİN OLDUĞU, OTURDUĞUM BİNADA ÇALIŞIR MI ; YOKSA HD KUTUYLA MI YAYIN ALABİLİRİM ???
-
Yeni tip lnb takıldıysa ortak anten kullanan binada bu kutuyu kullanabilirsiniz.quote:
Orijinalden alıntı: gokhankakizMERHABA. BU KUTU ORTAK ANTENİN OLDUĞU, OTURDUĞUM BİNADA ÇALIŞIR MI ; YOKSA HD KUTUYLA MI YAYIN ALABİLİRİM ???
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Eski tip lnb sanırım. HD kutuyla değiştirdik mecburen. Ama beinsports 1 başta olmak üzere birçok kanalda mozaiklenme kırılma donma var. Hatta son taramadan sonra -sinyal zayıf olduğu için- beinsports 1-2-3-4 kanallarını listemde göremedim!!! Sebebi ne olabilir acaba???
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
degerli arkadaslar ben bunun harddiskini cok ses cikariyor ve bir ise yaramiyor diye cikarmistim. harddiski bulamiyorum. simdi digiturku kapaticam ama bu harddisk olmamasi sorun olacak. benim bu cihazin orijinal harddiskini satin alabilecegim bir yer konusunda bilgisi olan var mi?
8$'a satiliyor yurtdisi forumda. digiturk 2500 tl istiyor eksik harddiske.
tesekkur ederim.
Merhaba DT-5103 HD kullanıyorum şu an geçtiğimiz hafta eşimin abisinin evinde ve ailesinin evinde farklı bir cihaz gördüm görüntü kalitesi ve menu kalitesi farklı geldiğinden değişitirmek istedim. Az önce öğrendim ayrıca 4k kutu olduğunu. Bu 4k kutunun yayın kalitesinde de farkı var mı yoksa sadece kayıt vs için mi tercih ediliyor bu kutu?
-
Konu sadece 4K olayı değil. Bu sagaemPlus cihazın aynı anda 4 adet kanalı kayıt ederken başka kanallarda gezebilirsin.
-
işte benim kayıtla hiçbir işim yok :D sadece daha kaliteli görüntü alabilmek istiyorum. Tatmin edebileceğinden emin olmadığımdan servisten talep etmedim henüz
-
4k ya geçiş için mhyi aradım,900tl lnb parası dendi.Bu parayı ödememek için ne yapmam gerekiyor?
Birkaç yıl önce 4k kutu kullanmıştım o dönem mdu 5 lnb takılmıştı. O çanak hala eutelsat a dönük. Şu an kendi turksat çanağımı kullanıyorum.
Soru şu; eutelsat çanağını turksat a çevirtsem mdu5 lnb ile 4k kullanabiliyor muyum? Yoksa turksat ta 4k izlemek için farklı bir lnb mi gerekiyor? Eğer öyleyse zamanında taktırdığım lnb çöp olmuş diyebilir miyiz?
Türksat üzerinden yayın alabilmeniz için Yeni Tip MDU LNB 2 gerekli MDU 5 ler Türksat üzerinde geçersiz
-
çok teşekkür ederim, lnb çöp olmuş:)
-
Uzun süredir Sagemcom 4K Cihaz kullanıyorum, Uydu değişikliğinden sonra bu Cihazlarda sadece Kurulum için Eutelsat opsiyonu olduğu için Türksat'ta çalışmaz vs diye duyumlar almıştık ama sonra Aralık ayında DT Servis randevu istedi ve gelip LNB'yi değiştirdi ve dedi ki bir yolunu bulduk Cihazı kandırdık dedi ve Türksat üzerinden kurulumu yaptı ve yayınları 4K olanlar dahil izliyorum. Ama benim sorunum yeni aldığım Samsung neo Qled N85 TV ile ilgili.
Ne yaptıysam yapayım TV'yi açtığımda TV Digiturk kutuyu görmüyor. Tek çözüm olarak Fişi çekip tekrar takmak ile buldum ama hergün bunu yapmak çok sinir bozucu.
Problem şurada ; Akşam cihaz uyku moduna geçiyor ve ertesi gün açtığımda hiç bir şekilde Digikutuyu görmüyor ( Sinyal bulunmadı yazıyor) bu arada sorun acaba hdmi kablo olabilir mi diye denemediğim Marka kalmadı hdmi 2.1 olan 3-4 farklı kablo ile denedim ama bir şey fark etmedi.
Digiturk Servis geldi Kutuyu yenisi ile değiştirdi ( Önceki Kutu yazılımı eski diye ) ama yine bir şey fark etmedi. Samsung Servis geldi baktılar ettiler ama onlarda çözemedi.
hdmi kablo ile bağlı diğer cihazlar ( Apple TV 4K -PS5 vs ) sorunsuz çalışıyor.
Gün boyu TV açık olduğu sürece hdmi geçişlerde Digiturk görüyor ama ne zaman ki akşam oluyor ve cihaz kendiliğinden kapanıyor ve Uyku Moduna geçiyor, ertesi gün ne yaparsan yap Cihazı görmüyor ??
Aynı Digiturk Kutudan bir arkadaşımda var onun TV'si 2022 Model Samsung Neo Qled N90 serisi ve onda hiç bir problem yok ama benim TV 2023 Model Samsung New Qled N85C serisi ve bu sorunu yaşıyorum.
Samsung'a Şikayet mektubu attım belki Yazılım ile hallolur diye bekliyorum ama aylar geçti sorun devam ediyor.
Bu konuda benzer sorun yaşayan var mı ? yoksa koca Ülkede bir tek benim TV'mde mi bir sorun var diye DH'ye yazayım dedim. 60+ küsür yaşındayım elimden bir çok Cihaz ve TV geçti biraz anlarım bu işlerden ama böyle saçma sorun karşısında denemediğim şey kalmadı ve çaresiz kaldım.
-
Üstadım kutuyu TV’ye Digiturk olarak kaydediyorsanız bunu yapmayın. Yani TV’nin kendi kumandasından kanal değişimi, ses kısma-açma gibi şeyleri aktifleştiren ayarı yapmayın. Bendeki TV sizinki ile aynı değil fakat bende de benzer bir problem olmuştu. Sorunu şöyle çözdüm : digiturk cihazın menü ekranında iken kumandadan 221207 tuşlayın, ardından factory reset ayarı çıkacak, bunu kullanarak cihazı fabrika ayarlarına sıfırlayın. Ardından kolay kurulumla kanal tarama işleminizi tamamlayın. Görüntü (yani yayın) geldiğinde TV’yi de yeniden başlatın, eğer bu noktaya kadar bir yerde TV size digiturk cihazı tanımlayıp kurulumunu yaptırmak isterse reddedin. Yani kısacası, digiturk cihazı TV’ye tanımlamadan, sadece HDMI X (1-2-3 vs) olarak kaynaktan seçerek kullanın. Dilerseniz kaynağı ana ekrana kısayolla sabitleyebilirsiniz.
Teşekkürler...aslında o aklıma geldi....Çünkü TV'.yi aldığımda Samsung Servis kurulumu yaparken Kumandaları eşleştirmişti ve dediğin gibi Ses / Kanal +/- Samsung TV kumandadan yapılıyor. Daha sonra bunu iptal ettim ve Kutuyu herhangibir Uydu cihazı gibi tamıttım o zaman çalıştı. Ama diğer dediğiniz RESET olayını denememiştim onu da bir ara denerim. Sağol tekrar
-
Bu sene 4k yayınla ilgili gelişme varmı yeni kamera vs yoksa yine aynı hd yayını full hd bile olmayan 4k upscale edip yayınlanacak mıymış
-
-
Arkadaslar, belki kafanizi karistirdim ama. Reset factory yaptim sonra yeniden kanal aradim ve kendiliginden oldu kanal. Ama bein sportsa gore trt spor rezalet yayin veriyor ayip be
Ben artık cihazı hiç kullanmıyorum. Uygulama kullanıyorum sadece. Sanırım sözleşme sonunda da tamamen bırakırım digitürkü. Doğru düzgün izlediğim yok. Cihaz olayı bitti artık bence.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X