Şimdi Ara

DH - Thievery Corporation Fans

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar Thievery Corporation konusu hiç göremedim forumda nedense. Bu gurubun bir konusu olmalı diye düşünüyorum :) Chillout, downtempo, acid jazz karışımı müziklerden hoşlanıyorsanız bu grubun şarkılarını kesinlikle dinleyin derim. Grubun beğendiğiniz şarkılarını, canlı performanslarını vs bu grup altında paylaşalım.

    THIEVERY CORPORATION


     DH - Thievery Corporation Fans


     DH - Thievery Corporation Fans


    Thievery Corporation, 1995'te Washington, D.C.'de kurulmuş bir müzik grubudur. Grubun iki temel elemanı Rob Garza ve Eric Hilton'dur. Genel müzik stilleri Elektronik üzerine olmakla birlikte acid jazz, downtempo, chillout, reggae, Indian classical, Middle Eastern, bossa nova tarzlarının harmanını kullanmaktadırlar.

    1997 yılında yayınladıkları ilk albümlerinden bu yana acid jazz ve trip hop arenasının en önemli isimlerinin başında geliyor. Elektronik müziğin pekçok farklı formunu müziklerinin alt yapısında kullanan ikili ilk olarak, 1996 yılında kurdukları ELS Records (Eighteen Street Lounge - ki bu aynı zamanda Washington DC’de sahibi oldukları klübün de adı) etikletiyle yayınladıkları 12” ler ve Kruder & Dorfmeister’ın Studio K7 için hazırladığı DJ Kicksserisindeki çalışmalarıyla adını duyurmayı başarmıştı.

    İngiliz plak şirketi 4AD ile anlaşan Garza ve Hilton, 1997 yılında Acid Jazz ve Chill Out’un en iyi örneklerinden birisi sayılan ilk Thievery Corporation albümü ”Sounds From The Thievery Hi-Fi” yı yayınladı. Bu albümle başarılı bir çıkış gerçekleştiren ikili yine aynı yılın Haziran ayında, içerisinde sadece Washington DC’de yaşayan elektronika sanatçılarının olduğu “Dubbed Out In DC” adlı albüme üç parçasıyla katıldı. Kendi şarkılarının yanısıra remix çalışmalarına da devam eden ikili, 1999 yılında içerisinde Stereolab,Gus Gus, David Byrne ve Hooverphonic gibi isimlerin parçalarını Thievery Corporation dokunuşlarıyla tekrar şekillendirdikleri “Abductions and Reconstructions” albümünü piyasaya sürdü.

    2000 yılında yayınlanan ikinci albümleri “The Mirror Conspiracy” ile başarılarının rastlantı olmadığını kanıtlayan Thievery Corporation’ın ünü de gittikçe büyüdü. En büyük caz label’ı Verve’ün kataloğundan seçtikleri parçaların remixlerini içinde barındıran ve “Sounds From The Verve Hi-Fi” adını verdikleri albümleri, yine Verve etiketiyle 2001 yılında yayınlandı. 2002 yılında açılış parçasında ikiliye Emiliana Torrini’nin eşlik ettiği “The Richest Man in Babylon” albümünü piyasaya süren Thievery Corporation, 2004 yılında ise remixlerden oluşan bir diğer albümleri “The Outernational Sound” ile dinleyicisi ile buluştu. Yine aynı yıl Grammy Ödülleri’nde “Best Compilation Soundtrack Album for a Motion Picture” dalında ödül kazanan “Garden State” filminin soundtrack’indeki parçalardan birisi olan “Lebanese Blonde” Thievery Corporation imzasını taşıyordu.

    Jane’s Addiction’dan Perry Farrell, The Flaming Lips’ten Wayne Coyne ve David Byrne gibi önemli isimlerle birlikte çalıştıkları “The Cosmic Game”i 2005 yılında piyasaya süren Thievery Corporation, “Versions” gibi remix projeleriyle ilgili çalıştıkları üç yıllık bir dönemin ardından son albümleri “Radio Relatiation”ı 2008 yılında yayınladı.

    ALBÜMLERİ
    Sounds from the Thievery Hi-Fi
    Abductions Reconstructions
    The Mirror Conspiracy
    The Richest Man in Babylon
    The Outernational Sound
    Babylon Rewound
    The Cosmic Game
    Versions
    Radio Retaliation
    It Takes a Thief
    Culture Of Fear (Son Albümü)

    SINGLE
    2001: A Spliff Odyssey (1996)
    Dub Plate, Vol. 1 (1996)
    The Foundation (1996)
    Lebanese Blonde (1998)
    DC 3000 (1999)
    It Takes a Thief (1999)
    Focus on Sight (2000)
    Bossa Per Due (2001)
    Revolution Solution
    Warning Shots
    The Heart's a Lonely Hunter
    Sol Tapado
    The Richest Man in Babylon
    The Lagos Communique
    Halfway Around the World
    Incident at Gate 7
    Encounter in Bahia
    ESL Dubplate
    Shaolin Satellite
    Chaplin Swankster
    Originality
    Supreme Illusion (2007)


    Thievery Corporation - Resmi Web Sitesi
    Thievery Corporation - Facebook Fan Sayfası
    Thievery Corporation - Twitter

    GRUP İMZASI

    [center][image]https://store.donanimhaber.com/4a/d2/10/4ad210df5cf48e16a902472ec963f8d4.png[/image] 
    [font="Arial"][b][link=http://forum.donanimhaber.com/m_65818234/tm.htm/]DH - Thievery Corporation Fans[/link][/b][/font]
    [/center]


    GRUP ÜYELERİ

    1- perfectchoic3



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perfectchoic3 -- 14 Eylül 2012; 17:34:06 >







  • Amerimacka



    Until The Morning



    Is it Over



    Stargazer (Fifa 12 soundtrack)



    Lebanese Blonde



    Omid (Hope)



    The State Of Union



    Sweet Tides



    Mandala



    Culture Of Fear



    False Flag Dub




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.