Şimdi Ara

DGS, kararsızlık ve zaman sıkıntısı , 1 yıl sonra mı hazırlanayım :( ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar 2yıllık bilgisayar programcılıgı bölümü okuyorum derslerim şuanda çok zor , son sınıftayım ve aynı zamanda 15 temmuz da dgs ye gireceğim , dgs konularının çoğunu bitirdim fakat bir ara fire verdim ve suan calısamıyorum çok boşladım o konuda kendimi, derse sarılmak adına yardımcı olur diye dershaneye yazıldım TASARI'nın nisan ayı grubuna.

    Okul dersleri onların sıkıntısı eğer dgs ye çok önem verirsem kalma ihtimalimde olabilir, ve zamanın darlığı beni baya strese sokuyor dershaneyi dondurup acaba önümüzeki sene için mi gitsem diye düşünüyorum daha başlamadı çünkü dersler, bu sene kazanamazsam bir daha dershaneye yazıldıgımda yine benden çıkacak parası, babamın dershaneye yazıldıgımdan haberi yok, olsa ayda yılda bir yol parası diye verdiği 20 lirayı da kesecektir şuan herşeyimi kendi cebimden ödüyorum zaten dershaneyede 10 aylık senetleri de ben imzaladım, bir yardımcı olun DH kafam stresten birşeye el vermiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opeth -- 20 Nisan 2012; 18:15:36 >







  • Bence ikisi bir arada zorlanıyorsan derslerine asıl çünkü kalırsan yaz okulu ya da uzattığın yıl için harç parası falanda vereceksin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Einheitsfront

    Bence ikisi bir arada zorlanıyorsan derslerine asıl çünkü kalırsan yaz okulu ya da uzattığın yıl için harç parası falanda vereceksin.

    Başlığı değiştirdim, demek istediğim dershaneyi şuan için dondurup önümüzdeki sene yani mezun olduktan sonra mı hazırlansam bilemedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opeth -- 20 Nisan 2012; 18:17:59 >
  • Ne kadar erken kazanırsan o kadar iyi.Kazandıktan sonra çilen bitmiyor.1. sınıftan mı başlatacaklar yoksa 2'den mi hazırlık mı okuyacaksın birkaç sene kaybedeceksin.
  • bilgisayarcıların işi zor , mühendislikte 80 de 70 net istiyor en az, ben ortalama 45 falan yapıyorum 2.5 ay da 25 net koyabilir miyim bunca dersin projenin arasında bilmiyorum, 1. sınıftan başlamıyorsun ortalama 3 sene daha okuyorsun biraz karışık. İşte dgs ye asılsam okul derslerine önem göstermemem gerekicek sonrasında kalmakta istemiyorum %100 bursluyum kalırsam bu 1 sene daha demek, harç parası 8.100tl mümkün değil ödeyemem babam da beni keser.
  • 1.sınıftan başlatmak okulun elinde.Ben hazırlıktan başladım seneye 2 veya 3'teyim.Başka bir arkadaşım kocaelinde 3'ten başladı ve seneye bitiriyor hatta 3. sınıftan birçok dersten muaf oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Indigo

    1.sınıftan başlatmak okulun elinde.Ben hazırlıktan başladım seneye 2 veya 3'teyim.Başka bir arkadaşım kocaelinde 3'ten başladı ve seneye bitiriyor hatta 3. sınıftan birçok dersten muaf oldu.

    Yani gerekiyorsa uykundan böl birşeyler yap sene kaybı yapmadan kazanmaya bak mı diyorsun dostum? O zaman dershaneye devam edeyim artık bir şekilde yürütmeye calısıcaz Allah yardımcımız olsun.
  • dostum sana tek tavsiyem kesinlikle Fırat Bilg. Müh. yazma
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Opeth

    quote:

    Orijinalden alıntı: Indigo

    1.sınıftan başlatmak okulun elinde.Ben hazırlıktan başladım seneye 2 veya 3'teyim.Başka bir arkadaşım kocaelinde 3'ten başladı ve seneye bitiriyor hatta 3. sınıftan birçok dersten muaf oldu.

    Yani gerekiyorsa uykundan böl birşeyler yap sene kaybı yapmadan kazanmaya bak mı diyorsun dostum? O zaman dershaneye devam edeyim artık bir şekilde yürütmeye calısıcaz Allah yardımcımız olsun.

    Dgs'yi ortadan kaldırma çalışmaları var.3 sene önce ben 2 yıllığa girerken birçok üniversite kontenjan vermiyordu.Yök'en uyarı geldi kontenjan vermek zorunda kaldılar.Mesela benim şu an girdiğim bölüm bir önceki sene hiç kimseyi almadı geçen sene 6 kişi aldı ben öyle girdim.Ağustos sonunda bir yönetmelik çıkardılar ve kaçıncı sınıftan başlayacağımız üniversitelerin insafına bırakıldı.1-2 sene sonra herkes 1.sınftan başlayacak deniyor bunu da sınıfımdaki dgs ile geçen diğer arkadaş söyledi.
    Bir an önce girersen sen avantajlı olursun sene kaybı da çok önemli.Mesela ben askerlik sebebiyle okulu bırakacağım.Zaten o kadar da güzel bir yer çıkmadı.




  • Dgs ye giriş sınırlaması var mı ?
  • Eskiden 5 defa girme hakkı vardı.Şuanda sınırsız diye biliyorum ama yine 5 defa giripte kazanamamak olmaz heralde :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mentol

    Eskiden 5 defa girme hakkı vardı.Şuanda sınırsız diye biliyorum ama yine 5 defa giripte kazanamamak olmaz heralde :)

    Bende sınırsız diye biliyorum ama emin olamadım Teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.