Şimdi Ara

Denon x2800h AVR için hoparlör tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
3
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eve sinema sistemi kurmak üzere çıktığım bu yolda kendimce yaptığım araştırmalar sonucu Denon x2800h AVR amfi aldım. Şimdi sıra hoparlörlere geldi ama bu konu amfiden daha da karışık. Çok fazla marka çok fazla model var. Nerden başlamam gerektiğine karar veremedim. Kendimce kilit noktalar şunlar;


    1-Genel olarak yüksek kaliteli filmler izleyip lossless flac müzikler dinleyeceğim. Sistemi 5.1.2 dolby atmos olarak kurmayı düşünüyorum. Atmostan kesinlikle faydalanmak istiyorum.

    2-Bütün hoparlörleri aynı anda almak yerine para buldukça sisteme ekleyecek şekilde parça parça almayı düşünüyorum. İlk hangi hoparlörlerden başlamam gerekir ? Sadece center hoparlör alsam mesela diğer hoparlörler başta hiç olmasa yine de film izleyebilir miyim ?

    3-Teknik özelliklerine bakarken senin kullanmayı düşündüğün alan için şu özelliği kesinlikle şöyle olması lazım dediğiniz bir kısım var mı ? Atıyorum frekans aralığı illa 3-5 arasında olsun gibi.

    4-Totalde 20-30 bini çok geçmek istemiyorum bütün hoparlörler için. Ama şöyle bir avantajım var, yurtdışından getirebilirim bazı parçaları. O yüzden kaliteli ürünleri belki ucuza alma şansım olabilir. Önerirken buna göre önerebilirsiniz.

    5-Sesin çok yüksek çıkması benim için önemli değil. Apartman dairesinde kullanacağım. Ama detaylı ve hisli olması benim için çok önemli. En ufak ayrıntıları duymak istiyorum.

    6-Şunlardan uzak dur dediğiniz veya şunlardan biri olsun dediğiniz markalar var mı ?

    7-Amfiyi kendimce düzgün seçtiğime inanıyorum. Alacağım hoparlörler amfinin nimetlerinden faydalanmama engel olmasın. Kısacası amfiden geri kalır yanı olmasın istiyorum.


    Tüm bunları dikkate alarak yapacağınız önerilere açığım, şimdiden teşekkürler..


    EDIT: Eğer böyle bir sistemi kalite kaybı yaşamadan ve filmlerde gecikme yaşamayacak şekilde kablosuz kurma şansım varsa kablosuz tercihim olur. Maliyet çok artmamak kaydıyla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MasquraiT -- 26 Nisan 2023; 17:41:0 >







  • MasquraiT kullanıcısına yanıt
    AVR’yi kablosuz olarak kullanma şansınız yok.
    Kabloları saklamak için kablo kanalı kullanabilirsiniz.

    Eğer ilk etapta 5.1 kurmayacaksanız, o zaman mevcut 20 binlik bütçe ile önce ön sağ ve solu alırsınız. Eğer para kalırsa center hoparlör de alıp sistemi ilk etapta 3.0 olarak kullanabilirsiniz.

    Sonrasında sırası ile;
    Sub
    Arkalar (surround)
    Ve en son atmos için tavana hoparlör alabilirsiniz.

    Uzun zamandır fiyatları takip etmiyorum, o yüzden şu marka model vs olarak nokta atışı bir öneri yapamayacağım. Ama o fiyat skalasında Dali, Heco, Monitör Audio, Kef gibi markalardan hoparlörler bulabilirsiniz diye düşünüyorum.


    Fakat burada bir detaya dikkat etmelisiniz.
    Eğer odanız 20-25 m2’den küçükse ve izleme/dinleme mesafeniz 3 mt’den küçükse ön hoparlörleri raf tipi tercih etmeniz daha doğru olur diye düşünüyorum.
    Önceki evimde salon daha küçüktü ve yan duvarlar ön kule hoparlörlerime çok yakındı. Oda da toplamda 22-23 m2 gibiydi. Böyle bir odada ses boğucu ve bir süre sonra yorucu oluyordu.
    Şu anki evde salon 28-30 m2 gibi ve ön hoparlörleri odanın uzun kenarına yerleştirdiğim için yan duvarlar hoparlörlere uzak kalıyor ve ses diğer evdeki gibi boğucu olmuyor.

    Buradan yola çıkarak ön hoparlörlerin kule yada raf tipi olmasına odanın ebadına göre karar vermeniz gerekiyor.
    Eğer önleri nispeten iyi bir model kule alırsanız muhtemelen 20 bin TL ancak yetecektir.

    Ama raf tipi alırsanız muhtemelen para artacaktır. Bu durumda artan bütçe ile basları desteklemek için bir subwoofer almanız daha iyi olur. Yani sistemi ilk etapta 2.1 olarak kurmuş olursunuz.

    Sonrasında center ve diğer hoparlörler olarak devam edebilirsiniz.




  • Merhaba öncelikle hayırlı olsun güzel güncel bir AVR almışsınız . Hoparlör tavsiyesi olarak sizinde belirttiğiniz gibi bir çok marka model ve fiyat mevcut 20-30k bütce biraz düşük kalacaktır ama alımı zamana yayarak daha iyi parçalarla başlayıp gün sonunda iyi bir sistem alabilirsiniz. Sinema sisteminde ilk önceliğiniz 2 Adet main speaker almak olmalı sadece tek center alırsanız hiç birşeye benzemeyecek öncelik ön sağ sol sonrası arka sağ sol daha sonra center , atmos speakerlar ve ihtiyaç olursa Aktif subwoofer olmalı ama alacağınız ilk ön sağ sol hoparlör hem müzik hem sinema ihtiyacınızın karşılanması için olabildiğince iyi bir ürün olmalıdır. Ayrıca Yurt dışından kule hoparlör getirtmek çok zor center ve belki surroundları boyutuna göre getirebilirsiniz ama kule hoparlör işi zordur . iyi bir başlangıç için size iki model önereceğim bunlara bakabilirsiniz.


    Dali OBERON 7


    Polk Audio Signature S-60





  • Merhaba,


    Öncelikle hayırlı olsun. Aldığınız avr hassasiyeti düşük hoparlörleri sürmede zorlanacak giriş seviyesi bir avr o yüzden hassasiyeti yüksek hoparlörler tercih etmenizde fayda var. Ayrıca da bassları kule tipi hoparlörlerden yönetmek yerine kesinlikle iyi bir subwoofer edinmeniz lazım yoksa istediğiniz ambiyansı elde edemeyebilirsiniz ayrıca avrnizi de yormuş olursunuz o yüzden bas kontrolü için iyi bir subwoofer güzel bir tercih olur o da bütçenizi aşabilir. Hoparlörleri sizin yerinizde olsam yurtdışından getirmek yerine TR'den ikinci el edinirdim. İkinci el hoparlörler yanma vs sürelerini tamamladığı için sıfırından bile iyi sonuç verebilir tabiki içi kurcalanmamış olması kaydıyla. Avr için ikinci el riskli olabilirken hoparlörler için bu durum aynı şekilde değildir. Subwoofer belki sıfır düşünülebilinir.


    İkinci elde Infinity Primus veya Beta serilerine bakabilirsiniz. Keza Polk da bulabilirseniz Tsi veya Signature serisi iyi sonuç elde edersiniz. Dali zensor veya oberon da iyi bir eşleşme olur keza Denon-Dali uyumu çok iyidir ama tam randıman için kulelerde zensor 5, oberonda ise 5 tavsiye ederim.


    Subwoofer konusu bambaşka bir konu sıfırda definitive dn12 veya svs sb1000pro almaya çalışın keza makul fiyatlı def supercube de var ama onların da yaşı var riskli olabilir. Amazonda kef kube10 da var onu da alabilirsiniz gayet tatminkar sonuç verir.


    Günün sonunda sıfır düşünürseniz heleki kule tipinde bütçenizi aşarsınız. Raf tipi ile sıfır yapmak isterseniz polk s20e+polk s10e+polk s35e + 10inç subwooferdan bir paket yapabilirsiniz. Polk'un s serisi Denonla gayet uyumlu olur, avr de olsa güzel müzik deneyimi de yaşatır. Kefleri sürmede avrniz zorlanacaktır o yüzden tavsiye edemiyorum.





  • O halde anladığım kadarıyla öncelikle ön 2 hoparlörü almam gerekiyor. Bu kısımla alakalı şunları danışmam lazım;


    Raf tipi mi almak mantıklı olur kule tipi mi ? Şu an televizyon izleme mesafem 3 metre. Apartman dairesindeyim ama birkaç sene sonra müstakil eve geçmeyi planlıyorum. Salonu dikine değil de enine kullanıyorum. Salonun yarısı kadarı kullanımda sadece diğer kısımlardan televizyon izlenmiyor. İzlerken de 2 kişi izliyoruz zaten direkt karşısındaki koltuktan. İleriye dönük olması açısından sanki kule tipi daha mantıklı olacak gibi siz ne düşünüyorsunuz ?


    Eğer kule tipi alırsam yine de subwoofer almama gerek var mı ? Bu kule tiplerinin üzerinde tweeter vs derken 2-3 tane hoparlör oluyor. Bunlardan subwoofer rolünü üstlenenleri olmuyor mu ? Tek seferde hepsini halletmiş olayım bir süreliğine.


    Bu arada ikinci el alabilirim bulursam sıkıntı değil. Söylenen modellere müsait vakitte göz atacağım teşekkürler





  • MasquraiT kullanıcısına yanıt
    Kule de olsa asla subwoofersız olmaz. Kallavi bir kule de alsanız 30hze inebilen, bu avrnin onu o değerlerde hakkıyla sürebilmesi pek mümkün değil. Dediğim gibi giriş seviyesi bir avr. 3 yollu bir kule de 2 woofer bas 1 woofer mid-bas ve bir tweeterda üst frekans için konumlanır. Sisteme dedike bir subwooferın inebildiği frekanslara inemez ayrıca frekans tercihinde full-range seçmeniz gerekir ki bu da avrnizi yorar.

    Önlere Polk S15e veya s20e arkalara da s10e ile güzel bir takım yapabilirsiniz. S20elerin alt frekans başarımı hatrı sayılır derecede güzel, müzikte sizi üzmez özellikle o tweeter ile gayet güzel detay veriyor deneyin göreceksiniz. 30 metrekare alanı gayet iyi doldurur.

    İyi bir bookshelf güzel bir sw ile desteklendiğinde sonuç bambaşka olur. Oberona da bakabilirsiniz, avrniz ile uyum sağlar.


    Hoparlörler her zaman değerlidir. Hiç bir zaman değer kaybetmezler. Şuan ikinci el 1000$ eden bir hoparlör 10 sene sonra da aynı değerde olur veya daha da artmış olur değeri. Avr gibi teknolojisi eskimez yani ama avr de 16klar çıkar değeri düşer vs(gerçi TR’de külüstür cihazlara bile neler istenir hale geldi mevcut durumdan dolayı) Fotoğraf makinalarındaki lens gibidir. İyi hoparlör iyi hoparlördür :)




  • 0sedan 0 kullanıcısına yanıt

    Hocam önerdiğiniz hoparlörlere baktım. Fiyat olarak 30 bin bandındalar biraz bütçemin üstünde kalıyor. Şu anki mevcut durumu düşününce bookshelf hoparlörlerle devam etmeye karar verdim. Belki ilerde kule tipi alırsam bunları sistem içinde farklı konumlarda değerlendiririm. Teşekkürler

  • s20e yi baya övmüşler. onu araştırırken de r200 serisine denk geldim bir üst seri. ilk defa bu ürünün fiyatının dolardan tl ye çevirince bizim ülkemizde daha uyguna denk geldiğini gördüm. yurtdışı için s20e çifti 550 dolar civarına alınabiliyor. r200 için çiftine 1500 dolar fiyat vermişler. normalde 30 bin tl yapar. Türkiyede 17 bine buldum. fiyat farklarını düşününce r200 mantıklı geldi siz ne düşünüyorsunuz ? bir de ankarada almadan önce deneyimleyebileceğim bir yer biliyor musunuz acaba ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MasquraiT

    s20e yi baya övmüşler. onu araştırırken de r200 serisine denk geldim bir üst seri. ilk defa bu ürünün fiyatının dolardan tl ye çevirince bizim ülkemizde daha uyguna denk geldiğini gördüm. yurtdışı için s20e çifti 550 dolar civarına alınabiliyor. r200 için çiftine 1500 dolar fiyat vermişler. normalde 30 bin tl yapar. Türkiyede 17 bine buldum. fiyat farklarını düşününce r200 mantıklı geldi siz ne düşünüyorsunuz ? bir de ankarada almadan önce deneyimleyebileceğim bir yer biliyor musunuz acaba ?

    R serisi güce aç hoparlörler. Elbette daha iyiler ama elinizdeki avr ile signature serisinden daha randıman alırsınız daha kolay sürerler. R200de alsanız subwoofera ihtiyaç duyacağınızdan bütçenizi oraya kaydırırsınız.
    2800h ile S20eden daha iyi performans alırsınız. Polk signature serisi alıp memnun olmayan görmedim. Hassasiyeti de daha yüksek, terylene tweeter gerçekten farklı epey.




  • Hocam 3 mesajdır benim AVR yi baya gömdünüz o kadar mı kötü o kadar mı zayıf bu cihaz  Sözde son çıkan güncel modellerden özellikli bir cihaz seçtik. Daha kullanmadan beni cihazdan soğuttunuz :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MasquraiT

    Hocam 3 mesajdır benim AVR yi baya gömdünüz o kadar mı kötü o kadar mı zayıf bu cihaz  Sözde son çıkan güncel modellerden özellikli bir cihaz seçtik. Daha kullanmadan beni cihazdan soğuttunuz :)

    Kendi sınıfında güzel avr bende de x2400h vardı aynısının 4klı 2017 model olanı power katı aynı ne yapabildiğini biliyorum.
    Herhangi bir gömme yok hocam vw polo alırsanız maximum ne kadar hızla gideceğini bilirsiniz ona göre diğer ekipmanlarını alırsınız. Güncel poloda geri görüş kamerası, çarpma önleyici vs olabilir ama neticede B sınıfı bir otomobildir hocam. Bunu bilerek diğer bileşenleri almak gerekir. Gidipte performans frenleri almazsınız mesela. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Daimos -- 29 Nisan 2023; 13:58:26 >




  • anladım. r200 lerin önerilen amplifikatör gücü 30 - 200W. aslında aralıkta kalıyor ama üst sınıra yakın mı olmam gerekiyor ?

  • MasquraiT kullanıcısına yanıt

    R200lerin bu belirtilen gücü 200watta kadar dayanım sağlarım fazlasında hoparlör yanabilirim diyor watt sizin kafanızı karıştırmasın. Zaten sınırlar içerisindesiniz. ama burada esas önemli husus hassasiyet(sensitivity) r200 86dB, S20e ise 88dB hassasiyette. Yani s20e'ye 1 watt verdiğinizde daha fazla verim yani ses alırsınız. Hassasiyet bu gibi durumlarda size kazanç sağlar.

  • Avr'niz ile ilgili bir tecrubem yok ancak avr'ler de siniflara ayrildigi icin becerileri bu sinirlar icerisinde oluyor.

    Hoparlorlere gelince, ben polk signaturr'yi tam set kullaniyorum. S60e, s30e ve surroundlar s20e. Cok basarili hoparlorler. Polk'un ünü nispeten ucuz hoparlorlerle kaliteli ses verebilmesinden gelir. Ben cok memnunum. Oncesinde jbl studio 290 gibi devasa buyuk kulelerden gecis yaptim. Gecisin iki onemli nedeni hem muzik hem sinema icin ideal bir nokta bulmak. Ikincisi ise jbl'in kulak tirmalayan tizleriydi. S60 serisi daha kucuk olculerle cok daha buyuk isler basariyor.

    S60 serisi ulkemizde rahatlikla set halinde bulunuyor. Butce dahilinde onlere s20e'ler alinip sonrasinda onlar surrounda cevrilip onler s60e ile degisebilir. Onler s50e olup sonrasinda surround olabilir. Hatta onler s15e olup sonradan surrounda alinabilir.

    Polkun zayif yonu isciliktir. Mesrla benim s20e'nin kaplamalarinda hafif kabaran bir nokta var. Goze batmiyor ama ben gorebiliyorum yerini bildigim icin.

    Ben polklari yamaha a2080 ile kullaniyorum. Muzik dinlerken sub kapali full range cok detayli ses ve ipeksi tizlerin oksamasi bircok pahali hoparlorun tanimlamasina girer.

    Bugun polklari degistirrcek olsam kef 950 ve monitor audio silver 500 harici cok hoparlor bakmazdim sanirim. Dali bence cok basarili ama sesi bana hitap etmiyor.

    Saygilarimla.

    Saygilarimla.




  • eiskent E kullanıcısına yanıt
    Herkes aynı konudan şikayetçi olduğu için yanlış anlamadıysam s20e ler yerine artık dış kasa kalitesini iyileştirip es20 modelini üretmeye başlamış firma. Aradaki tek fark dış kasa sanırım. Ama şu an Türkiyede bu yeni model bulunabiliyor mu bilmiyorum. Dediğiniz çok mantıklı ben de dediğiniz gibi başlayıp sonra surround a çevirmeyi düşünüyorum. Bir kullanıcı olarak yorumunuz benim için baya aydınlatıcı oldu, teşekkürler. Ayrıca yorum yapan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum sayenizde kafamda ne yapmam gerektiğini oturttum.

    Son olarak, uygun fiyatla temin edebileceğim güvenilir bir yer biliyor musunuz ? 2. elde bulamadım mecbur sıfır alacağım. Zaten KDV de kullanabildiğim için sıfır almak bana çoğu zaman daha avantajlı oluyor
  • MasquraiT kullanıcısına yanıt

    Antalya'da oldugum icin ben tum alisverislerimi mecburen internetten yapiyorum. Istanbul hi-fi, dikmen muzik, hifilife gibi magazalardan urunleri sorabilirsiniz.

  • Açıklamanız için çok sağolun. Benim bi sorum olacaktı bu avr için oberon 7 5.0 set mi yoksa önler arka dali be polk karışık mı yapılmalı?

  • MasquraiT kullanıcısına yanıt
    Bu arada AVR’yi hangi ülkeden kaç paraya aldınız?

    Önceden yolcu yanında 420 € altı ürünleri herhangi bir ek vergi vermeden geçirebiliyorduk.

    Ben de daha önce bir kaç kez daha yüksek meblağlarda amfiler alıp getirmiştim, ki o zaman havalimanı çıkışında pek bir kontrol yapılmıyordu.

    Ama pandemiden beri yurtdışına çıkmadığım için son durumlar nasıl, kontrol yapılıyor mu bilmiyorum. Açıkçası bu sebeple nereden ne kadara aldığınızı öğrenmek istedim
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Samimi bir arkadaşım Almanyaya gitti ondan istedim. Mediamarkttan 790 euro ya aldı. Global blue üzerinden yaklaşık %10 vergi iadesi de olacak ama net tutarı anca yatırdıkları zaman söyleyebilirim o tutar henüz yatmadı.
  • MasquraiT kullanıcısına yanıt
    Önceden o vergi iadesini havalimanında tax free bankosundan almıştım elden alıyorduk. Demek ki yöntem değişmiş.

    Bu arada o vergi iadesini mümkünse kredi kartına yaptırın. Çünkü banka hesabına havale yaparlarsa döviz olduğundan banka swift masrafı kesebilir.
    O da bankadan bankaya değişiyor.

    Sağ olsun garanti, 2 ayrı ödemeden 80 dolarımı yemişti vakti zamanında.
    Ben de enpara’dan dolar hesabı açmıştım. Onlar da o zaman 1,5 dolar civarı para kesiyorlardı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.