Şimdi Ara

Dengesiz CPU Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar dün sabah masaüstü bilgisayarıma çok bilinen bir torrent sitesinden bir oyun indirip yükledim ve oyunda 15 dakika zaman geçirdikten sonra ilk sinematiğinde donma oldu ve düzelmedi. Bilgisayarı restart ettim ve tekrar denedim ancak bu sefer oyunun ortasında donma oldu. Bende oyunu silip Microsoft Securtiy Essentials ile tam tarama yaptım. Birşey çıkmadı ve programı silip Kaspersky Anti-Virus 2012 ile tam tarama yaptım. 2-3 virüs buldu ama onları silince birşey değişmedi.
    Bilgisayarın genel sorunu ise şu: Açıldığı andan itibaren bir süre %100 cpu kullanımı oluyor ardından biraz düşüyor ve normale dönüyor. Ancak sürekli sabit kalmıyor %1 %5 %51 %30 gibi dengesiz artışlar ve azalışlar baş gösteriyor ve 15-20 dk sonunda pc %100 cpu kullanıyor ve öyle kalıyor (oyun açık olmaszsa sadece bir süre kasıyor.) Kasanın içini kontrol ettim kırık fan vb. birşey yok tozunu aldım değişen birşey olmadı. İşlemcim Intel Core 2 Duo E7400 yardımlarınızı bekliyorum.







  • valla evelki gün başıma geldi.işlemcim boşta sürekli %25 işlemci yiyordu.
    görev yöneticisinden sürekli takip ediyordum ve %25 işlemciyi yiyen şey tanımadığım bi dosyaydı.işlemi sonlandırdım ama hemen ardından farklı bir isimle dosya türüyor ve yine %25 yemeye başlıyordu.onuda sonlandırdım derken başka bişe geldi.onada aynısını yap yap derken 10-15 farklı şeyi sonlandırdım.ama hep farklı isimlerle %25 boşta bişe yiyor.virüs anlıyacağın yani.bi format attım hemen.ama geçmedi
    şerefsiz virüs depomada klonlıyor kendini ve 2 hdd de format istiyormuş meğer.biraz dosyamı silmek zorunda kaldım ( muzik-program felan ) ama önemli değil hemen geri bulabileceğim dosyalardı

    sistem ve depom olan diğer hdd temiz bir format cektim.şimdi uçuyor sistem.64 bitide kurdum miss
  • Çalıştır>msconfig

    Başlatma programlarını kapatıp yeniden başlatın.Arka planda çalışan uygulama vardır.
  • Teşekkür ederim arkadaşlar msconfigden zaten programları kapattım ama yine de bir miktar cpu yemeye devam etti. Oyunlarda donma sorunuysa artık yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.