Şimdi Ara

DEDEMDEN KALMA PULLAR SATILIKTIR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
5.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Sandıktan dedeme ait pullar çıktı. Kendim bu işlerden çok anlamıyorum ama her halde birileri için değerleri vardır. Bir kaçının fotoğrafını aşağıda koyuyorum. 1000'den fazla yerli yabancı Osmanlı ve T.C. pulları var. Sizce bunlar ne kadar eder? Ne yapmam gerekir ki iyi fiyata satabileyim? Bazı yerlerde okudum ekspertiz yaptırmak, defter tutmak ve kategorize etmek daha değer kazandırırmış. Sizlerin de bilginize ihtiyacım var. Uğraşmaya değer mi?

    http://www.exezer.com/HAFIZA/O1.JPG
    http://www.exezer.com/HAFIZA/O2.JPG
    http://www.exezer.com/HAFIZA/O3.JPG
    http://www.exezer.com/HAFIZA/O4.JPG
    http://www.exezer.com/HAFIZA/O5.JPG
    http://www.exezer.com/HAFIZA/D1.JPG
    http://www.exezer.com/HAFIZA/D2.JPG
    http://www.exezer.com/HAFIZA/D3.JPG
    http://www.exezer.com/HAFIZA/Y1.JPG
    http://www.exezer.com/HAFIZA/Y2.JPG

    Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.

    Orhan
    0539 610 88 30
    oisayev@gmail.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oisayev -- 29 Ekim 2012; 22:52:56 >







  • Aralarında çok pahalı olanları olabilir mesela 1914 edirne köprülü pullar 350 tl idi internette biraz araştır. Çok meraklısı var bunların.
  • çok güzeller :)
  • Aynen arkadaslar. Sezonlukmus ztn donemini beklemek gerekirmis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dedeniz size bir miras bırakmış hocam..
  • Nerede bizde böyle dedeler
  • Pullarınıza baktım. Maalesef maddi değeri yüksek anlamda pullarınız mevcut değil. Hatıra olarak saklayabilirsiniz yada gg gibi bir sitede 1 liradan açık arttırma yapabilirsiniz. Fiskal pulu biriktirenlerin ilgisini çekebilir.
  • Benim hiç bilgim yok ama hocam bu pullar değerli değilse hangileri değerli..

    Muhakkak bu işten anlayan birileri ile görüşün. Bunlar tarih kokuyor..

    Umarım değerini bulurlar.
  • 1920-1921 arasındaki birçok pul oldukça kıymetli olmakla birlikte bazı seriler diğerlerine göre oldukça kıymetlidir. Örneklemek için;
    1921 Yılına ait Osmanlı Defter-i Hakani fiskal pulu üzerine "1337 Osmanlı Postası" elbasması sürsarjı olan damgasız ve şarniyersiz pulun katalog değeri 21.000 TL dir. Alt tarafı tek puldur. Elinde bu pulun 4 tanesi bir arada bulunan varsa oturur güzel bir araba alabilir. Veya 1924 Lozan Sulh serisinin damgasız şarniyersiz serisinin fiyatı 2800 Liradır. Alt tarafı 8 tane puldur ama temiz olduğu zaman 2800 Lira olan katalog değerinde olmasa bile 1000-1500 Lira arasında alıcı bulabilir.
    (Şarniyer: eskiden pul defteri yerine pulların arkasına şarniyer denilen minik bantlarla defterlere tutturulurmuş, bildiğimiz para bandının daha ufak pul için özel yapılmış bir şeklidir. Bu tür pullar arkalarına şarniyer takılmamış olanlara oranla fiyatları oldukça düşer)
    Pulda sararma, yırtık,dantel kopukluğu olağandır ama bu pullar sadece tarihi olarak kalırlar. Pul ne kadar temiz kaldıysa değeri o kadar artar. Ben bugüne kadar hafifçe sararma belirtisi olan bir pulu çok az rastlanan pul bile olsa diğer pullarla aynı yere koymam. Zira pullarda sarı leke hastalığı vardır ve deftere yerleştiği zaman diğer tüm pullara bulaşıp koleksiyonunuzu yok eder.

    Pulların arasında fiskaller görüyorum, maalesef onların kataloğu bende mevcut değil. Fakat İstanbul da yaşıyorsanız yolunuz düştüğü zaman Anadolu yakasında Kadıköy filateli derneğine (Pazar öğlen saatleri) yada Avrupa yakasında Nişantaşında İsfila Binasında İstanbul filateli derneğinde (Salı öğleden sonra) gösterebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeravalar -- 18 Şubat 2013; 1:07:04 >




  • bence satmayın hocam. böyle bir koleksiyonu bir daha elde edemezsiniz büyük paralar dökmeden.
  • paran varsa satma hocam 100 senelilk pul gordum orda yanlımıyorsam. satıcaksanda forumdan satma yani iyice araştır , 100 senelik çöp satsan bı dunya para
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fifaboy

    paran varsa satma hocam 100 senelilk pul gordum orda yanlımıyorsam. satıcaksanda forumdan satma yani iyice araştır , 100 senelik çöp satsan bı dunya para

    100 senelik pul bende yüzlerce var. Ama önemli olan serinin kıymetli olması ve serideki yüksek değerdeki pul olması. Genel olarak yüksek değerdeki pullar az basıldığı için daha kıymetli. Ben resimlerde o anlamda pul görmedim. Fakat daha önce de dediğim gibi fiskal olarak tabir edilen (tapu pulu, vergi pulu gibi) pullara ait ayrı kataloglar var. O katalog bende mevcut değil. Bu nedenle filateli derneklerinden biri yaşadığınız şehirde varsa gidip kendinizde kütüphanelerinde fiskal kataloğunda karşılaştırma yapabilir veya değer tahmini için ricada bulunabilirsiniz.




  • Ben de çocukluğumda pul biriktirmiştim. Çocukluk bilgilerime göre pulların değer kazanabilmesinin çok çeşitli unsurları olmasına rağmen, önemli bir faktörd de, yırtıksız ve kenarlarındaki tırtırların (dantel) oldukça hasarsız olması arzulanır. Pullarınızın filatelik değerini hiç bilmiyorum ama çok özensiz ve vahşice muhafaza edildikleri görülüyor. Dolayısı ile eşi itina ile saklanmış bir pulunuzun belki değeri 1.000.- TL ediyor olsa bile, sizinkinin belki bu hali ile değeri 30-40 lirayı geçmez diye düşünüyor ve inşallah yanılıyorumdur.
  • omeravalar kullanıcısına yanıt
    Selamlar elimizde yabancı ve yerli karışık bir pul koleksiyonu var pul defterinde iyi korunmuş haldeler. Bir alıcı hepsi için toptan bir ücret ödemek istiyor ancak biz elimizdekilerin gerçek değerini bilmiyoruz ve nasıl güvenle satabileceğimiz konusunda da fikrimiz yok sözünü ettiğiniz kuruluş bu konularda yardımcı oluyor mu ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.