Şimdi Ara

Davlumbaz baca sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Davlumbaz baca sorunu


    Davlumbaz baca sorunu


    Merhabalar geçen sene davlumbaz çıkış bacasının önünden doğalgaz burusu geçirildi, bu şekilde önünü kapatmış halde. Davlumbaz borusunu da buruşturup tekrar içine tıkıp gitmişler. Çok fazla koku geliyor koku önleyici valf koymak istiyorum ama buraya herhangi bir boru takılacak gibi değil. Doğalgaz borusunu klipslerinden çıkartıp aşağıya almak da tehlikeli geliyor. Nasıl bir çözüm uygulayabilirim?








  • Boru ile duvar arasinda yeterli boşluk varsa şu tarz bir adaptör den 2 tane kullanarak zigzag şeklinde dönüş yaparak çözülebilir.

    Davlumbaz baca sorunu

    Ki o kadar boşluk yok gibi gözüküyor. En kesin çözüm olarak Kırıcı delici veya karot makinesi ile şu şekilde veya dolap içerisinden yeniden baca deliği açılabilir
    Davlumbaz baca sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 21 Kasım 2023; 21:37:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Davlumbaz baca sorunu

    Bu şekilde aparatlar da var fakat kesmeden sac baca borusuna geçirmek mümkün değil gibi duruyor yeterli mesafe yok. Kesildiği zaman da sızdırmazlığı sağlamak büyük sorun oluyor bant çekmek için el girmiyor malesef.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KarbonK K kullanıcısına yanıt

    Bu tarz bir parça aspiratörün kapasitesini ciddi anlamda düşürür. Aspiratör çalıştırmanızın bir anlamı kalmaz hatta. Yapacağınız uygulama, aspiratörün baca çıkışının kesit alanını azaltmamalıdır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar olmasa da bizim baca da dolaptan dolayı engelli. Taşınırken baya uğraşmıştım o boruyu mümkün olduğunca az büzerek takmaya. Sonuç olarak aspiratör çalışmazken bile çatıda iş yaparken yemeğin kokusunu alabiliyorum.


    Ben olsam baca borusunu hiç büzmeden, boruya denk gelen kısmı kesip taktıktan sonra da etrafını alüminyum banta kapatmayı denerdim. Çekmezse ve imkanın varsa baca gülü müydü adı neydi, o dönen şeyden takmayı da düşünebilirsin. (Bu arada bizim bacada ondan yok)

  • Baca gülü binada var sanırım. Bant çekebilmek için el de girmiyor bütün dolapları sökmek gerekebilir onun için. Ben aşırı kullanmıyorum fakat hergün başkalarının kokusu geliyor onlar çalıştırdığı zaman ben de çalıştırıyorum koku gelmesin diye. Bacayı iptal edip karbon filtre takmak daha olası bi durum gibi mümkün mü sonradan takmak acaba.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.