Şimdi Ara

Dacia Duster'dan Gelen Kulakları Çınlatan Çok Tiz Islık Sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
6.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    2015 model, 90 hp, 4x2, 1.5 dCi, 22.200km'deki Duster aracımda şu ana kadar 2 kez başıma gelen enteresan olay hakkında yardımlarınızı bekliyorum. Araç çalışır durumdayken (düşük devirde seyir halinde veya boştayken) çok tiz ve aşırı yüksek ıslık sesine benzer bir ses geliyor ve kontağı kapattıktan 1-2 saniye sonra kesiliyor. Sesin kesilme anında sanki bir buzzer'ın susması gibi "klik" sesine benzer bir ses geliyor. Dediğim gibi arabayı alalı bir seneden fazla oldu ve sadece 2 kere yaşadım; iki olay arasında yaklaşık 1,5 ay var. İlk seferinde kontağı kapatıp tekrar çalıştırdığımda ses tekrarlamadı ve üzerinde durmamıştım. Ancak birkaç gün önce aynı ses tekrar geldi ve kontağı kapatıp açtıktan sonra ses tekrar geri geldi. 3-4 denemeden sonra ses tamamen kesildi. Servise gitmeden önce biraz bilgi toplamak istiyorum çünkü oraya gittiğimde muhtemelen ses olmayacak ve çok büyük ihtimalle ses olduğunda geri gelin diyecekler.

    Teşekkürler...







  • 3 sebepten yapar
    1. aracın müzik sistemi arızalı olabilir yüksek polaritede çıkışlar tiz ses verir kontağı kapatınca kondanstörler boşaldığı için ses kesilir.
    2. ihtimal turbo hortumunda ufak bi delik olabilir ordan kaçırırsa o sesi yapar.
    3. en tehlikeli olanı turbonun mil yatakları bozumuştur yada balans yapmaya başlamıştır.
  • pertry kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, umarım son seçenek değildir benim başıma gelen.

    Peki bu sayılanların hepsi de rastgele zamanlarda ses yapmasına sebep olur mu? Yani örneğin turbo deliğinde delik varsa her çalıştırmada mı ses yapar yoksa arada sırada mı?
  • Sanırım sesin kaynağını buldum.

    Biraz tesadüfi oldu ama sesin kaynağını tespit ettim. Şöyle ki; kontak açık ancak araç çalışmıyor, teyp kapalı ve cep telefonu bluetooth açıkken telefondan bir arama yapmaya kalktım ve yine aynı ses başladı. Teybi açtım ve ses anında kesildi. Sonra birkaç defa tekrar ettim denemek için ve yine aynı şey oldu.

    Normalde cep telefonumu bluetooth üzerinden araç teybi vasıtasıyla handsfree olarak kullanıyorum. Yani aracın ve cep telefonunun bluetooth'ları sürekli açık, araca bindiğim ve teybi açtığım anda otomatik olarak ikisi birbiriyle eşleniyor ve gelen/giden aramaları direksiyondaki ahize açma/kapama düğmesini kullanarak yapıyorum. Tabi bazen teybi tamamen kapattığım oluyor ve problem de teyp kapalıyken yaşanıyor.

    Bu durumda sanırım aracın ses sistemini gözden geçirttirmem gerekiyor.

    İlginize teşekkürler...




  • Aracın menüsünden bluetooth sesini kısarsanız büyük ihtimalle bu problemden kurtulursunuz. Telefonun bluetooth sesini yüksek olarak ayarlıyabilirsiniz.
  • Aynı olay benimde başıma geldi .Bendede 2014 duster 4x4 var.Araç bluetoth una eşleşme olduğu zaman oluşan bir olay.müzik sistemi kapalı durumdayken arama gelse veya arama yapsam tiz bir ses çıkıyor ve görüşme yapmamıda engelliyor sadece bağlantıyı kesince görüşme yapabiliyorum .Ama her zaman olmuyor bazen olan bir durum.Müzik sistemi açıkken herhangibir sorun olmuyor sadece kapalıyken .Hatta aracın dışında yakınında bile bu durum oluşabiliyor.Servise gdip söylediğimde telefonumdan(samsung note 4) kaynaklandığını söylediler.Yine servise gidip garanti dahilinde sistemin değişmesini isteyeceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.