Şimdi Ara

DAC'lar ile ilgili bilmek istedikleriniz, öneri ve yorum (Başka konu açmadan buradan devam edelim.) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
4
Favori
11.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Maximum 7168 oluyordu ve son limitteydi, onu 6144 yaptım.

    Albümlerim harici hdd de duracak evet, nas server üzerinden işlenecek. Airportu kapatıp kablo ile bağlayayım o vakit.
    Hdd alma işini belki gündemimden çıkarabilirim. (gerçi benim sağım solum belli olmaz ama :))

    Yanma süresi tamamlandıkça daha iyi olacaktır, dediğiniz gibi. Şimdiden böyle ise sonraki safhaları merak ediyorum doğrusu.

    96 dan 192 ye geçme ve detayda bir çıkarım olmaması ve hissedilememesi görüşünüzü başka yerlerde birkaç yorumda okumuştum sanırım. ama insan yine de merak ediyor.

    Benchmark hiç kullanmadım en azından sesini duymak veyahut denemek isterim doğrusu ama rDAC'ın kalitesi beni çok şaşırttı, en azından chordette'den daha iyi olduğu kesin.



    Orijinalden alıntı: kdundar

    Maximum memory allocated for tracks pre-load ksımında sizde 1024 yazıyor olması lazım onu 6gige karşılık gelen değeri yazın 6144 gibi.

    eğer albümleriniz harici hdd duracaksa bu kadar büyük ssd almanıza gerek yok 40 gb rahatlıkla yeterli olur boşuna fazla para vermeyin.

    güle güle iyi günlerde kullanın memnun olmanıza sevindim bundan sonra yanma ilerledikçe çok daha güzel şeyler duyacaksınız emin olun.

    bir daha ki adımınız usb 24/192 iyi bir dac olur artık. yalnız 16 bitten 24 bite geçince olan detay artışı 96 dan 192 geçince hissedilmiyor. hatta bazen hiç hissedilmiyor :)

    benchmark daclar oldukça güzeldir, oldukça lineerdir tabi fiyatına göre bence oldukça iyiler. ancak rdacta fiyatına göre bence oldukça iyi sizde takdir edersiniz ki :)






  • Biraz önce sistemi yanlamasına olan uzun duvara taşıdım, eski mesafe sisteme çok uzak kaldığından kendimi müziğin yeterince içinde hissedemiyordum.
    Şimdi sisteme olan mesafem yaklaşık 2-2,5 metreye indi. Böylelikle artık detayları daha iyi yakalayabiliyorum. Oh be dünya varmış, daha önce neden yapmadıysam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: by@li

    Biraz önce sistemi yanlamasına olan uzun duvara taşıdım, eski mesafe sisteme çok uzak kaldığından kendimi müziğin yeterince içinde hissedemiyordum.
    Şimdi sisteme olan mesafem yaklaşık 2-2,5 metreye indi. Böylelikle artık detayları daha iyi yakalayabiliyorum. Oh be dünya varmış, daha önce neden yapmadıysam

    Bu macmini + dac cozumlerde anlamaya calisiyorum;

    - Ayri bir laptop veya monitor/klavyeye ihtiyac yok, elinizde bir iphone/ipad oldugu surece kontrol edilebiliyor
    - peki o zaman muzik dosyalari nasil mac mini ye aktarilacak?
    - yeni nesil mac minilerde cd drive yok, cd ler nasil riplenip mac mini ye atilacak
    - flac dosyalari kullanmanin bir yolu var mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

    Genelde soruları cevapsız bırakmam ben ama çalışmadığım yerden sormuşsunuz herhalde Ali bey

    Neden Naim ?

    Tüm komponentleri kendileri üretmeye çalıştıkları için;
    Askeri düzeyde kasa dizaynı yaptıkları için;
    Referans kabul edilen CD ve DAC (555) ürettikleri için;
    Güç iletimi konusunda uzman olup DAC için bile kocaman Toroid trafolar kullandıkları için;
    Bu da yetmez diyerek external power supply upgrade sundukları için;
    RCA ve XLR bağlantı yerine daha kaliteli ve özel bir DIN bağlantı kullandıkları için;
    Analog Devices 32bit floating point SHARC DSP 'ler kullanıp tüm ayarlarını kendileri yapabilecek source code 'lara sahip oldukları için;
    Ve hiçbir ingilize benzemeyen hatta diğer üreticilerin hiçbirine benzemeyen bir sound yakaladıkları için;


    Diyorlar diyorlar da hakikaten heralde doğru söylüyorlar. Bazen ben hikakaten kendi kendime kaşınıyorum. Dayanamadım. Gene karışmadan edemiyeceğim. Kötü bir niyetim yok hee. Sadece fikrimi paylaşmak istiyorum. Genele yazıyorum. HI-DEF-MAN sadece sana değil, ama ilk önce senin yazına yorum yapmak istiyorum. İnan tüm iyi niyetimle ve samimice.

    Tüm komponentleri kendileri üretmeye çalıştıkları için; Demişsin!

    Tüm komponentleri kendileri üretmeye çalışıyor mantığıyla bir ürünü tercih etmenin başarılı olma kıstası nedir? Her işi ustası yapacak. Ustası... En iyi kondansatörü yapan firma kondansatörü yapacak. En iyi trafoyu saran firma trafoyu yapacak. En iyi pcb'yi yapan firma pcb'yi yapacak. Arkadaş bunda anormal olan ne? Birine 10 tane ayrı ayrı işi mi? Yaptırırsan başarılı olur. Yoksa 1 tane işi mi?

    Askeri düzeyde kasa dizaynı yaptıkları için; Demişsin!

    Askeri düzey de kasa yapıyor da ne demek? Yahu bu tür abuk subuk yorumlar da heralde bir tek Hi-Fi camiasında moda. Bir de tıbbi cihaz yapıyorlar terimi meşhurdur mesela. Ulan iyi savaşan bir asker, iyi sevişecek diye bir kural mı? Var.

    Referans kabul edilen CD ve DAC (555) ürettikleri için; Demişsin!

    Bu arada kim neyi? Referans kabul etmiş ve öyleyse neden? Kimsenin haberi yok!

    Bu da yetmez diyerek external power supply upgrade sundukları için; Demişsin!

    Zaten en iyi power Supply'i ürettiğini düşünce, external çıkış koymazdı. Ayrıca madem çok iyi askeri kasa üretiyorsa, neden? Cihaz içi dac üniteleri ve besleme katını ayrı bölmelere almadı.

    RCA ve XLR bağlantı yerine daha kaliteli ve özel bir DIN bağlantı kullandıkları için; Demişsin!

    RCA ve XLR uluslararası bir bağlantı standardı türü. DIN Alman normlarında bağlantı. İstediği tür de bağlantı kullanabilir. Ama bu, aaa kesin iyi diye bir şey yok. O sinyalleri doğru ve sorunsuz taşıyan kablo türü de önemli.

    Analog Devices 32bit floating point SHARC DSP 'ler kullanıp tüm ayarlarını kendileri yapabilecek source code 'lara sahip oldukları için; Demişsin!

    Allah aşkına bunu nasanın 51. bölge gizli kodlarıymış gibi vurgulamak niye! Her frma zaten source kodları bilir. Bilmese zaten cihazı tasarlayamaz.

    Ve hiçbir ingilize benzemeyen hatta diğer üreticilerin hiçbirine benzemeyen bir sound yakaladıkları için; Demişsin!

    Bu senin kişisel fikrii yorumun. Ona karışmam.



    Şimdi... Sn. Kdundar.

    Wolfson 8740 - 8741 en önemli ve gelişmiş Dac chiplerindendir. Daha bir kaç yıl öncesine kadar 10.000 doların üzerindeki playerler de kullanılan bu ürünler şimdiler de piyasa da zaten bolca yaygınlaştı. Ultra Audiophile tabiriyle satıla sunulan bu ürünler nasıl? Orta sınıf oluyor Allah aşkına. Bilmeniz gerekir ki sadece Dac chipleri değil, PCB üzerinde duran 0.0001 centlik bir direncin bile sese zaten farklı etkileri var. Bir yandan dünyaca ünlü ve Ultra Audiophile tabiriyle satışa sunulan bir Dac Chip'ini sıradan orta kalite bir ürün diye böyle absült bir yorum yaparken, bir yandan da nasıl? yapısı hakkında hiç bir fikriniz olmayan standart piyasa ürünü olan bir Ataba swichmode beslemeyi översiniz.

    Devam edecek! Heralde....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknika -- 12 Kasım 2011; 10:43:16 >




  • Audio Note Kondo
    dunyada ki en iyi amplilerden birini kendi üretiyor. ve tum parcalarını direnç dışında kendi uretiyor @Teknika.
    sadece aklıma geldi diye yazıyorum.
    ama naim ovator hop.ün nakliye kutusunu falan gordum. military box gibiymiş düşündüm de şimdi.
  • Ben en son creative audigy ses kartlarında kalmışım. Meğerse Digital formatlar çıkınca harici cihazlar bir anda piyasada kendine yer bulmuş. Ben düne kadar WD ile başlayan media network playerler ile bu iş yapılıyor diye düşünüyordum. Asus bile çıkarmış. cahilliğime verin, stereo amfi veya receiverlar ile DAC olarak satılan cihazları nasıl bağlıyoruz. USB-DAC-Amfi ANALOG giriş olarak mı? Bilgisayardan bağlantıda ses kartının bir işlemi oluyor mu bu sırada baypass mı geçiliyor? İyi bir kaynağı belirtirseniz okuyayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    Audio Note Kondo
    dunyada ki en iyi amplilerden birini kendi üretiyor. ve tum parcalarını direnç dışında kendi uretiyor @Teknika.
    sadece aklıma geldi diye yazıyorum.
    ama naim ovator hop.ün nakliye kutusunu falan gordum. military box gibiymiş düşündüm de şimdi.

    Hatta en iyisi bile diyebiliriz. Ama o bile bir sürü şeyi dışarıya yaptırıyor. Konusuda en iyilerine!




  • ne gibi şeyleri dışarıda yaptırıyor? merak ettim de.

    def. tec. de ole yapıyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bwhiteshark

    Ben en son creative audigy ses kartlarında kalmışım. Meğerse Digital formatlar çıkınca harici cihazlar bir anda piyasada kendine yer bulmuş. Ben düne kadar WD ile başlayan media network playerler ile bu iş yapılıyor diye düşünüyordum. Asus bile çıkarmış. cahilliğime verin, stereo amfi veya receiverlar ile DAC olarak satılan cihazları nasıl bağlıyoruz. USB-DAC-Amfi ANALOG giriş olarak mı? Bilgisayardan bağlantıda ses kartının bir işlemi oluyor mu bu sırada baypass mı geçiliyor? İyi bir kaynağı belirtirseniz okuyayım.

    genel olarak şöyle açıklamaya çalışayım,

    kaynak cihazda hangi çıkışlar mevcut, amplinizde hangi girişler mevcut ona bakılması gerekir. elinizdeki kaynak cihazda analog ve dijital girişler birlikte bulunuyor ise amplinizin hangi girişleri olduğuna bakmanız gerekir. yeni nesil bazı stereo ampliler hariç çoğunda dijital giriş bulunmaz. (AVR leri söylemiyorum). analog giriş bulunur. mantık şu şekilde kaynak cihazdaki analog çıkışı kullanıyorsanız dijital analog çevrim bu cihazda yapılıyor denemektir. Yok dijital bir bağlantı yani coaxial spdif, optical spdif, eas/ebu, usb, firewire v.b. kullanıyorsanız kaynak cihazda dijital analog dönüşüm yapılmaz iletilen cihazda örnek olarak amplinizde dijital bir giriş var ise onun üzerinde yapılır. bu tür dijital giriş içeren amplilerde mutlaka d/a çevrim yapan bir bölüm bulunuyor diye genelleyebiliriz.

    bilgisayarda usb veya firewire ile bağlantı yaparsanız ses kartı devrede olmaz. üzerinde yer alan ses kartının herhangi bir dijital çıkışından çıkış alıyorsanız elbette ses kartı devrede oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdundar -- 12 Kasım 2011; 18:33:06 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    ne gibi şeyleri dışarıda yaptırıyor? merak ettim de.

    def. tec. de ole yapıyor mu?

    Mesela personeli sandviç ve tavuk kızartmayı dışarıda yaptırıyorlarmış. Biz mutfakta tam kararını tutturamıyoruz diyorlar.

    Konuşturacan şimdi beni gene Cantan. Neyse sinirlerimi aldırdım zaten senin de anladığın üzere. Bir kaç Kondo amfi fotoğrafını incele zaten göreceksin neleri dışarı yaptırdığını. Ama Kondo hakikaten dünya otoritelerince de en iyilerin en üstünde görülen bir amfi. Bu zaten bir gerçek. Üstelik herşeyi kendisi üretmediği halde.




  • valla konuşmanı tercih ediom. sen bilin.
    onu bunu bilmem. Hiroyasu Kondo ne diyordu-demişti direnç dışında tüm malzemelerimi kendimiiz üretiyoruz.ne malum direnç üretme hedefleri vardır belki de başladılar.
    On-Gaku en iyisi...

    tabi ki hammade başka olur. sanat, minimalist ve zen felsefesi mi neyse sardıkları çıkış trafosunda kullandıkları gümüş tel italyan malıymış. okuduğum makaleye göre... A-N KONDO japan uretsin bizde bakalım bole.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    valla konuşmanı tercih ediom. sen bilin.
    onu bunu bilmem. Hiroyasu Kondo ne diyordu-demişti direnç dışında tüm malzemelerimi kendimiiz üretiyoruz.ne malum direnç üretme hedefleri vardır belki de başladılar.
    On-Gaku en iyisi...

    tabi ki hammade başka olur. sanat, minimalist ve zen felsefesi mi neyse sardıkları çıkış trafosunda kullandıkları gümüş tel italyan malıymış. okuduğum makaleye göre... A-N KONDO japan uretsin bizde bakalım bole.

    Yok yok. Şimdiler de besleme trafosunu bile özel siparişle dışarı yaptırıyorlar diye biliyorum. Ama Audio trafolar da halen sihirli parmakları var. Ayrıca sadece direnç de değil, mercimek kondansatörleri, diyot ve bazı kondansatörleri ve hatta kabloları da öze siparişle yaptırıyorlar diye biliyorum. Üstelik konu o da değil zaten Cantan benşm yukarıda arkadaşlara anlatmak isteğim şey,her şeyi kendi üreten bir firma başarılı olacak diye bir kuralın olmadığını ve böyle bir takıntının olmaması gerektiğini söylüyorum. Haksız mıyım?




  • Haklısın!
    ama boyle bir gayretde guzeldir.
    mesela National.
    national ın vacuum triode lambaları var bende.
    bugun national panasonic plazma panelinden tut içinde ki ıvır zıvır malzemeye kadar kendi uretiyor. manyak kalitelide. panasonic bugun dehşet firma.
    iyi mi kotu mu? bence harika... ama tabi ki kaliteyi her turlu uretim şeklinde bulmak mumkun. ister sipariş ister ister kendileri
    yapsın iki turlu ve cok farklı yontem, gayretde de kaliteyi bulmak mumkun.

    Audio Note Kondo nun daha alınabilir sınırlar içinde urun gamı için çalışması vardı. bunun için yaptığı bir duzenleme olabilir.
    Teknika bir direncin bile ses etkisi olduğunu diyorsun. bende sinyal hattından bir kuplaj kondasatorunun ust seviye modifiye edilmesi bin dolarlık bir kablo alımından kat kat daha
    yararlı olacağını dediğimde hiö anlamıyordun. anlamak istemedin sanırım. bu nasıl oluyo hacı?




  • Yoo böyle bir yorum yaptığımı hatırlamıyorum. Ancak, şunu demiş olabilirim. Herkes cihazın içini açıp kondansatör denemeleri yapacak değil ya gibi bir yorum yapmışımdır. Yoksa kondansatör'ün sese çok ciddi şekilde etki ettiğini ve crossover'sız bir kolonda bile tweater'i bir kondansatörle istendiği gibi kontrol altına alınabileceğini zaten biliyorum ve hatta ortaokul yıllarında da Selanik pasajından alarak yaptığım 40 Watt'lık mono mono amfilere kolon oturtmak için çook kondansatör denemelerim olmuştu. Tahminimce yanlış anlaşılma veya yanlış hatırlanan bir konu var.
  • şimdi ben çıkacağım. sonra meşveret yaparız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknika

    quote:

    Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

    Genelde soruları cevapsız bırakmam ben ama çalışmadığım yerden sormuşsunuz herhalde Ali bey

    Neden Naim ?

    Tüm komponentleri kendileri üretmeye çalıştıkları için;
    Askeri düzeyde kasa dizaynı yaptıkları için;
    Referans kabul edilen CD ve DAC (555) ürettikleri için;
    Güç iletimi konusunda uzman olup DAC için bile kocaman Toroid trafolar kullandıkları için;
    Bu da yetmez diyerek external power supply upgrade sundukları için;
    RCA ve XLR bağlantı yerine daha kaliteli ve özel bir DIN bağlantı kullandıkları için;
    Analog Devices 32bit floating point SHARC DSP 'ler kullanıp tüm ayarlarını kendileri yapabilecek source code 'lara sahip oldukları için;
    Ve hiçbir ingilize benzemeyen hatta diğer üreticilerin hiçbirine benzemeyen bir sound yakaladıkları için;


    Diyorlar diyorlar da hakikaten heralde doğru söylüyorlar. Bazen ben hikakaten kendi kendime kaşınıyorum. Dayanamadım. Gene karışmadan edemiyeceğim. Kötü bir niyetim yok hee. Sadece fikrimi paylaşmak istiyorum. Genele yazıyorum. HI-DEF-MAN sadece sana değil, ama ilk önce senin yazına yorum yapmak istiyorum. İnan tüm iyi niyetimle ve samimice.

    Tüm komponentleri kendileri üretmeye çalıştıkları için; Demişsin!

    Tüm komponentleri kendileri üretmeye çalışıyor mantığıyla bir ürünü tercih etmenin başarılı olma kıstası nedir? Her işi ustası yapacak. Ustası... En iyi kondansatörü yapan firma kondansatörü yapacak. En iyi trafoyu saran firma trafoyu yapacak. En iyi pcb'yi yapan firma pcb'yi yapacak. Arkadaş bunda anormal olan ne? Birine 10 tane ayrı ayrı işi mi? Yaptırırsan başarılı olur. Yoksa 1 tane işi mi?

    Askeri düzeyde kasa dizaynı yaptıkları için; Demişsin!

    Askeri düzey de kasa yapıyor da ne demek? Yahu bu tür abuk subuk yorumlar da heralde bir tek Hi-Fi camiasında moda. Bir de tıbbi cihaz yapıyorlar terimi meşhurdur mesela. Ulan iyi savaşan bir asker, iyi sevişecek diye bir kural mı? Var.

    Referans kabul edilen CD ve DAC (555) ürettikleri için; Demişsin!

    Bu arada kim neyi? Referans kabul etmiş ve öyleyse neden? Kimsenin haberi yok!

    Bu da yetmez diyerek external power supply upgrade sundukları için; Demişsin!

    Zaten en iyi power Supply'i ürettiğini düşünce, external çıkış koymazdı. Ayrıca madem çok iyi askeri kasa üretiyorsa, neden? Cihaz içi dac üniteleri ve besleme katını ayrı bölmelere almadı.

    RCA ve XLR bağlantı yerine daha kaliteli ve özel bir DIN bağlantı kullandıkları için; Demişsin!

    RCA ve XLR uluslararası bir bağlantı standardı türü. DIN Alman normlarında bağlantı. İstediği tür de bağlantı kullanabilir. Ama bu, aaa kesin iyi diye bir şey yok. O sinyalleri doğru ve sorunsuz taşıyan kablo türü de önemli.

    Analog Devices 32bit floating point SHARC DSP 'ler kullanıp tüm ayarlarını kendileri yapabilecek source code 'lara sahip oldukları için; Demişsin!

    Allah aşkına bunu nasanın 51. bölge gizli kodlarıymış gibi vurgulamak niye! Her frma zaten source kodları bilir. Bilmese zaten cihazı tasarlayamaz.

    Ve hiçbir ingilize benzemeyen hatta diğer üreticilerin hiçbirine benzemeyen bir sound yakaladıkları için; Demişsin!

    Bu senin kişisel fikrii yorumun. Ona karışmam.



    Şimdi... Sn. Kdundar.

    Wolfson 8740 - 8741 en önemli ve gelişmiş Dac chiplerindendir. Daha bir kaç yıl öncesine kadar 10.000 doların üzerindeki playerler de kullanılan bu ürünler şimdiler de piyasa da zaten bolca yaygınlaştı. Ultra Audiophile tabiriyle satıla sunulan bu ürünler nasıl? Orta sınıf oluyor Allah aşkına. Bilmeniz gerekir ki sadece Dac chipleri değil, PCB üzerinde duran 0.0001 centlik bir direncin bile sese zaten farklı etkileri var. Bir yandan dünyaca ünlü ve Ultra Audiophile tabiriyle satışa sunulan bir Dac Chip'ini sıradan orta kalite bir ürün diye böyle absült bir yorum yaparken, bir yandan da nasıl? yapısı hakkında hiç bir fikriniz olmayan standart piyasa ürünü olan bir Ataba swichmode beslemeyi översiniz.

    Devam edecek! Heralde....






    +1




  • Ben de dün itibariyle, aranıza CA Dac Magic alarak katılmış bulunuyorum.

    Digital transport temelde HTPC. Dün akşam bağlantıları hızlıca USB ve (anakart üzerindeki) S/PDIF çıkışı üzerinden yaptım. Çok doğal olarak, anakartın kendi ses çıkışına göre çok bariz iyileşme sağladı. Şimdiye kadar ne dinlemişim dedim kendi kendime

    Tabii USB bağlantının (özellikle jitter açısından) ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır. Artık her iki çıkışı da deneyerek kulaklarım karar versin diyorum.

    Hatırlatmak gerekirse, diğer komponentler CA 640A v2 ve Wharfedale 8.3.

    Tabii 8.3'leri Evo 2'ler ile değiştirme kaşıntısı da var, ama şimdilik bastırmaya çalışıyorum




  • Hayırlı olsun iyi dinletiler sn. cfiliz.
  • Bende ki dacmagic de Marantz na7004 aldığımdan beri çekmecede duruyor, Türkiye'de olmadığım için satmak da zor oluyor, kullanacak yer de bulamıyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asukrumercan

    Bende ki dacmagic de Marantz na7004 aldığımdan beri çekmecede duruyor, Türkiye'de olmadığım için satmak da zor oluyor, kullanacak yer de bulamıyorum...

    Gönder hocam, satarız ve her türlü yardımcı oluruz.

    Marantz Dac'tan daha mı iyi performans sağlıyor? Neden kullanmıyorsunuz?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.