Şimdi Ara

Cruise Control taktırmak...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
5.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, Aracım Corsa D 1.2 Essentia +Konfor Paketi + Park Plot + Gümüş Gri. Şimdi Cruise Control taktırmak istiyorum. İnternetten araştırdım, bazıları takılamayacağını, bazılarıda tesisatın kontrol edildikten sonra olup olmayacağının belli olacağını belirtiyorlar. Cruise Control nasıl taktırabilirim, hangi şartlarda, ya da takılması imkansızmıdır ? bana bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.
    şimdiden çok teşekkür ederim...



  • Garantinin iptal olmaması için mutlaka yetkili bir serviste, 90ytl-160ytl civarında birşey tutar.Kısa sürede uygulanır kullanım konforuna ve yakıt tüketimine oldukça olulu katkısı vardır.
  • Bizim Corsa severler topicinde geriye doğru bir tarama yaparsanız gerekli bütün bilgileri elde edebilirsiniz ama ben aklımda kalanları size aktarıyım hemen. Bahsettiğiniz tesisatı kontrol etme işlemi sadece "sis farın var mı?" sorusunda yatıyor bildiğim kadarıyla. Yani sis farı olan arabalar cc taktırmaya müsait alt yapıya sahipler. Bu araçlarda Njoy+spor paket ve üstü donanıma sahip araçlar oluyor. Sizin Corsanız bu araçların içine girmiyor ama yinede taktırmanın imkansız olduğunu söylemek mümkün değil. Gerekli donanımın Essentialarda olmadığına dair kesin birşey duymadım bu güne kadar. En kötü ihtimalle yine takılır ama maliyeti biraz artar diye tahmin ediyorum. Tabi benim söylediklerimin hepsi yetkili servislerle yapılan görüşmelerden ve yetkili servislerde uygulanan işlemlerden çıkan sonuçlar




  • Bu arada yanlış hatırlamıyorsam taktıranların söylediği fiyat 117 YTL idi.
  • Tesisatsız araçlar için fahiş fiyatlar sunuluyor. Bence en iyisi hiç bulaşmaman bu işe.
  • Tesisat, yani hazırlık yoksa araçta bence hiç bulaşma. Fabrika çıkışı kadar kaliteli olmayacak. Binlerce araç üreten fabrikalarda bile onca tecrübeye rağmen problemler çıkıyorsa, ayda yılda bir tesisatsız araca montaj yapan serviste kimbilir neler çıkar.

    Ayrıca cc her zaman yakıt sarfiyatı sağlamaz. Hafif yokuşu gördüğün zaman gaza daha az basıp hızı düşürme şansın varken araç ccye bağlı iken otomatikman hızı korumak için gaza yüklenir araç böylece sarfiyat artar. Ya da yokuş aşağı zaten ayağını gazdan çekersen yakmaz araba. Böylece kendin ayarlarsan daha çok yakıt tasarufu yapmış olursun. Ama konfor konusunda tabi ki rahatlık. Ama bir yerden kazanırken diğerinden kaybedeceksin bu doğanın kanunu zaten.
  • Essentiada tesisat hazır değil diye biliyorum.

    Uygulama daha pahalı ve zor olabilir
  • hazır değilse 750 ytl civarı varsa servisten servise değişir 120 150 ytl arası
  • evet 750 civarı..

    ama tesısat varsa 30 dk da takılıyor
  • ne gerek var yaa cruise control'e... Daya ayağını sağa, biraz uyuşur ama olsun. O parayla nereler gezilir...

    Olmadı gaz pedalına uzun yolda tuğla koy
  • KESİNLİKLE TAKTIR, TRAFİKTE YOLA TAHAMMÜLSÜZLÜK, YORULMA NEDENİ İLE AŞIRI HIZ YAPMA İSTEĞİ VE AYAK UYUŞMASINDAN KURTULURSUN...
    CRUISE ALINCA SOHBET EDECEK BİR YIĞIN VAKTİN OLUYOR, YOLCULUK ÇOK İLGİNÇ BİR HAL ALIYOR....
  • 110-120 km hızda sabitledim mi 100 kmde 4.5 litreden az yakıyor arabam daha ne isterim. şehir içi tem karışık tüketimde 4.5 yaktıına göre cc açıkken 4 litre civarında falan yakıyordur tahminen.
  • Aynı şey değil kardeş, cruise control gazı sabitlemiyor hızı sabitliyor. Yoksa traktörlerdeki el gazına cruise control derlerdi değilmi.
    quote:

    Orjinalden alıntı: muratp87

    ne gerek var yaa cruise control'e... Daya ayağını sağa, biraz uyuşur ama olsun. O parayla nereler gezilir...

    Olmadı gaz pedalına uzun yolda tuğla koy
  • yokuş aşağı inişlerde hızı sabitliyemiyor yokuş çıkarkende hızda düşme olabiliyor aracın vites ve devrine göre. ama +-10 km flan oynuyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bekapa

    Bizim Corsa severler topicinde geriye doğru bir tarama yaparsanız gerekli bütün bilgileri elde edebilirsiniz ama ben aklımda kalanları size aktarıyım hemen. Bahsettiğiniz tesisatı kontrol etme işlemi sadece "sis farın var mı?" sorusunda yatıyor bildiğim kadarıyla. Yani sis farı olan arabalar cc taktırmaya müsait alt yapıya sahipler. Bu araçlarda Njoy+spor paket ve üstü donanıma sahip araçlar oluyor. Sizin Corsanız bu araçların içine girmiyor ama yinede taktırmanın imkansız olduğunu söylemek mümkün değil. Gerekli donanımın Essentialarda olmadığına dair kesin birşey duymadım bu güne kadar. En kötü ihtimalle yine takılır ama maliyeti biraz artar diye tahmin ediyorum. Tabi benim söylediklerimin hepsi yetkili servislerle yapılan görüşmelerden ve yetkili servislerde uygulanan işlemlerden çıkan sonuçlar

    ne alaka :D




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.