Şimdi Ara

Cross Kablo İle Dial Up bağlantı paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iki makineyi cross kablo ile birbirine bağladım. 1. bilgisayar usb adsl modem in dial up bağlantısı ile internete bağlı. IP ayarlarım aşağıdaki gibi

    1. Bilgisayar (Nete Bağlı Olan)
    IP Adresi--------------------10.0.0.5
    Alt Ağ Maskesi------------255.0.0.0
    Varsayılan Ağ Geçidi-------10.0.0.5

    Yeğlenen DNS Sunucusu---10.0.0.5

    2. Bilgisayar (Nete Bağlanmak İstediğim)
    IP Adresi--------------------10.0.0.6
    Alt Ağ Maskesi------------255.0.0.0
    Varsayılan Ağ Geçidi-------10.0.0.5

    Yeğlenen DNS Sunucusu---10.0.0.5


    1. bilgisayarın ağ bağlantılarından ADSL USB MODEM DIAL-UP bağlantısının gelişmiş özelliklerinden Ağımdaki diğer bilgisayarlar bu bağlantıyı kullanır vs. şeklindeki ayarı işaretledim.

    2. bilgisayardan ağ bağlantılarıma girdiğimde Internet Ağ Geçidi olarak "PC1 üzerinde ADSL USB MODEM DIAL-UP" bağlantısı gözüküyor. Bu bağlantıyı kesip tekrar da bağlayabiliyorum.

    Bilgisayarların ikisi de birbirine ping atabiliyor. Ağ bağlantılarımda birbirini görüyor ve dosya paylaşımı yapabiliyor.

    Denemek için iki bilgisayarın da güvenlik duvarını kapattım.

    Fakat tüm bunları yapmama rağmen 2. bilgisayar internete çıkamıyor. Yani netle ilgili faaliyetlerin hiçbiri olmuyor. Nerede hata yapmış olabilirim yada sorun nerede olabilir?







  • Adsl modemle dialup nasıl bağlanıyorsun? Dialup paylaşımı için xp ağ kurulum sihirbazı ile yapabilirsin. Oradan bir bilgisayara doğrudan internete bağlanır de. Diğeri diğer pc üzerinden bağlanır de. Sonra disket takıp tamam de. Diskete attığı dosyayı ana bilgisayarda çalıştır. Artık diğer bilgisayarda bağlanacaktır internete.
  • onu da denedim ama 2. bilgisayarda disket sürücü yok o yüzden ayrı ayrı çalıştırdım ikisinde de sihirbazı güya ayarları yaptı ama sonuç değişmedi malesef
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.