Şimdi Ara

Creative T7700 - Asus Xonar U7 - Creative Sound Blaster X4 - Karmaşık bir hikaye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
1.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba forumdaşlar, zahmet edip, zaman ayırıp konuya girdiğiniz için teşekkür ederim.

    Yıllar öncesinden aklımda kalmış, özendiğim ama bir türlü bütçe ve zaman ayarlayamadığım için sürekli ertelediğim ve geç kaldığım bir hayali gerçekleştireyim dedim. Hata etmişim ama malum tecrübeler hatayla kazanılıyor.

    7.1 ses sistemi almaya karar verdim ancak sıradan bir sistem değil, Creative T7700, MSI Z270 Pro Carbon anakart kullanmaktayım. Onboard ses kartım 7.1 destekliyor. Epey uzun bir yazı olacak ama benimle aynı hataya düşmemeniz açısından tecrübelerimi tam olarak aktarmak istiyorum.

    Malum 20 yıl öncesine ait sistemler, letgo, sahibinden.com, gittigidiyor derken bir şekilde ses sistemini buldum ve aldım, vaadedildiğinin aksine düşündüğümden aşınmış, fileleri hasarlı ve ayakları eksik de olsa hoparlörler sağlam geldi. Orijinal kablosu olmadığından bu kabloyu da ikinci el sitelerinden temin edebildim. Hatta bu esnada 2. Bir tane daha satıcı buldum ve riske girmemek için bu kartı da satın alarak kablodan iki tane almış oldum.

    Ses kartım onboard olduğu için ve NZXT H700i marka kasama MSI RTX 2080 Gaming Z Trio marka ve model ekran kartımı dikey olarak takmak adına çok fazla kesme, biçme yapmam nedeniyle PCI slotlarını kullanamıyorum ve kasa içinde boş yerim yok. Bu sebeplerle USB güzel bir de ses kartı alayım dedim ve tertemiz, garantisi devam eden Asus Xonar U7 marka ve model ses kartını da aldım.

    Aldığım 2. el Creative T7700 sistemin kabloları epeyce aşınmış ve soketlerinde temassızlık sorunları olduğu için kaliteli ses kablosu ve soketleri de aldım. Kablolama sorununu hallettim. Hoparlörin kumaş kaplamalarını yenilemek adına file kumaş da sipariş verdim ancak henüz elime geçmedi, prefabrik bir yapıda yaşadığım için duvarlar güven vermediğinden arka hoparlörleri yerleştirebilmek için ayak da satın aldım. Bu ayaklarla ilgili tek sorun biraz kısa kalıyorlar ancak ağırlıkları falan süper. Hoparlörleri gayet sağlam şekilde taşıyorlar. Tavsiye ederim.

    Gelelim soruna ses sistemini anakarta orijinal kablosu ile bağladığımda ki orijinal kablosu Creative firmasının kendine bağımlı kılmak adına olduğunu düşündüğüm bir hamlesi nedeni ile garip bir sisteme sahip, ses sisteminde 4 girişe takılan kablo diğer yani anakarta taktığım kısımda 3 adet çıkış veriyor, bu haliyle anakarta taktığımda yan hoparlörlerden ses alamıyorum. Windows ayarlarında 7.1 testinde ses yan hoparlörlerden gelmiyor ancak film, müzik, tarayıcı ve spotify uygulamasında 2 hoparlör haricinde sorunsuz ses alabiliyorum ama malesef yan iki hoparlör hiçbir şekilde tepki vermiyor. Asus ses kartına taktığımda da benzer bir durum söz konusu, farklı olarak Asus ses kartında ön höparlörler için ayrı bir giriş var, ses sistemine değil buraya ön hoparlörleri taktığımda Windows kontrolünde 7.1 tam olarak çalışıyor, ancak ön iki hoparlör duyulması imkansız şekilde kısık çıkıyor, kulağınızı dayayarak ancak duyabiliyorsunuz. Bunun üzerine 4 tane Philips marka 3 metrelik Aux kablosu aldım bunları haliyle ASUS ses kartına takma durumu ön hoparlörler ile ilgili giriş meselesinden dolayı mümkün olmadığından, ses sisteminden birebir onboard ses kartıma takarak çalıştırdığımda Windows üzerinden testlerde 7 hoparlör de sorunsuz çalışıyor, 7.1 kanallı film açtığımda sorunsuz ses de veriyor ancak Chrome, Opera, Edge tarayıcılarından ve Spotify uygulamasından tüm denemelerime rağmen büyük bir sıkıntı meydana geliyor, hiçbir şekilde ön iki hoparlör ve woofer haricinde ses alamıyorum. Oysa ki orijinal kablosu ile anakarta taktığımda 2 hoparlörün çalışmamasına karşın böyle bir sorun olmuyordu. Bunun üzerine Windows’un bir noktadan sonra bu hususta sorun yarattığını öğrendim, eski sürücüleri bulup denedim. İmza  doğrulamasını devre dışı bırakarak farklı birkaç sürücü denedim. Anakartım üzerinde yer alan Realtek ALC 1220 ile alakalı ne kadar sürücü bulduysam denedim, bazılarında sesi kaybettim tamamen, bazılarında mavi ekran aldım vs ama bir türlü sorunu çözemedim. Microsoft mağazasından Dolby Surround, DTX ve benzeri ses desteğine ilişkin ne varsa satın aldım ama nafile, iş artık inada bindi.

    Ses sisteminin orijinal kablosu ile sorunsuz çalışması beklentisi ile bu duruma uygun “Creative” marka ses kartı ararken ikinci el Creative Sound Blaster X3 ses kartının fiyatını nerdeyse sıfır fiyatına koyduklarını gördüm, tam X3 alacakken daha yeni satışa sunulmuş ve henüz Türkiye’deki mağazalarda bulamadığım Creative Sound Blaster X4 marka ve model ses kartını dün itibarı ile Amazon’dan sipariş verdim. Umuyorum ki sorun çözülür, cidden sinir oldum bu duruma ancak kafama takıldığı için bu sorunu çözmeden huzur bulamayacağımı da biliyorum.

    Paylaşımı yapma sebebim benzer durumdaki arkadaşlara yoldaki engelleri gösterebilmek ve gözden kaçırdığım bir detay yakalayabilmek. Bu hususlarla ilgili bilgi ve tecrübe paylaşımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.


    -Creative T7700 800,00 TL

    -Kablolar 70,00 TL

    -Soketler/jack/konnektörler 48,00 TL

    -Asus Xonar U7 7.1 ses kartı 800,00 TL

    -Hoparlör için file kumaş 121,08 TL

    -Hoparlör ayakları 300,00 TL

    -Aux Uzatma Kabloları 200,00 TL

    -Microsoft Mağazası alışverişleri 150,00 TL

    -Creative Sound Blaster X4 Ses kartı 3.200,00 TL ve 5.689,00 TL harcama yapılmış oldu ve daha ne kadar ne olacak bilmiyorum ama sonuna kadar uğraşacağım.


    https://www.hepsiburada.com/binbirreyon-sd051-hoparlor-ayagi-ayarlanabilir-surround-ses-sistemi-standi-3-farkli-baglanti-aparati-gri-p-HBCV00001J44KS?magaza=Binbirreyon

    https://www.hepsiburada.com/hoparlor-bez-kumas-toz-gecirmez-koruyucu-stereo-mesh-izgara-kapak-ses-hoparlor-170x50cm-icin-yurt-disindan-p-HBCV00000VL04G?magaza=STRADE%20STORE

    Creative T7700 - Asus Xonar U7 - Creative Sound Blaster X4 - Karmaşık bir hikaye
    Creative T7700 - Asus Xonar U7 - Creative Sound Blaster X4 - Karmaşık bir hikayeurun.n11.com
    RCA ERKEK GOLD KONNEKTÖR Fiyatları ve Özellikleri
    https://urun.n11.com/diger/rca-erkek-gold-konnektor-P532217430
    Creative T7700 - Asus Xonar U7 - Creative Sound Blaster X4 - Karmaşık bir hikaye
    Creative T7700 - Asus Xonar U7 - Creative Sound Blaster X4 - Karmaşık bir hikayeurun.n11.com
    100 METRE BİLGİSAYAR HOPARLÖR SES KABLOSU 0,75MM*2 KALİTELİ Fiyatları ve Özellikleri
    https://urun.n11.com/kablolar/100-metre-bilgisayar-hoparlor-ses-kablosu-075mm2-kaliteli-P287633005







  • Creative Sound Blaster X4 ses kartı geldi ve malesef ses sisteminin orijinal kablosu ile yine 2 hoparlör cevap vermedi. Boşuna masraf yapmış oldum. Türkiye'de satılmayan bir model olduğundan amazon.com adresinden aldım. Gümrükte bir iki belge istenmesi haricinde fazladan bir sorunla karşılaşmadım. X3 fiyatına X4 almış oldum. Asus Xonar U7 MKII ile aralarında ses kalitesi açısından farklılık farkedemedim. Creative masanın üzerinde bir hayli yer kaplıyor, Asus daha kibar duruyor diyebilirim. Almayı düşüneniniz varsa forumdan ve bir kaç ikinci el sitesinden Asus için ilanlar verdim. Soruna geri dönecek olursak "Firefox" kesinlikle ilaç gibi geldi. Chrome, Opera ve Edge'de hiç bir şekilde düzgün çalışmayan 7.1 kanal ses sistemi sorunsuz şekilde çalışmaya başladı. Bilginiz olsun arkadaşlar ses kalitesine önem veriyorsanız Firefox açık ara önde gözüküyor.

  • Firefox ve opera 96khz chrome 48khz destekliyor diye okumuştum yanlış olabilir.ses kalite farkı ondan kaynaklanıyordur. bende asus xonar u7 mkii satın aldım stereo kullandığım için sorun yaşamadım. kablo bağlantılarında yanlışlık yok ise büyük bir ihtimal sorun yazılımsaldır. resimde örnek olarak gösterdim 7.1 seçili ve hâla ses gelmiyor ise hoparlörleri yapılandır kısmından 7.1 i seçmeyi denemelisiniz. creative x4'de ise direct mod tuşu var onu kapatmalısınız ses efektlerini aktif etmek için. 2 kartın arasında ses farkı olmaması imkansız gibi. acoustic motoru ve super x-fi modlarını x4'ün programı üzerinden açın tekrar test edin.

    Creative T7700 - Asus Xonar U7 - Creative Sound Blaster X4 - Karmaşık bir hikaye


    Creative T7700 - Asus Xonar U7 - Creative Sound Blaster X4 - Karmaşık bir hikaye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreaminq38 -- 8 Nisan 2022; 22:38:11 >




  • hocam optik yok mu sizde ? bende de asus xonar phoebus var 5+1 logitech z5500 de optikten bağlı sorun yaşamadım . bu arada cihazınızda ac3 codec kurulumu ? codec de yapabilir donanımsal değildir


    codecleri mutlaka eksiksiz kurun

    Creative T7700 - Asus Xonar U7 - Creative Sound Blaster X4 - Karmaşık bir hikaye
  • muratalagoz kullanıcısına yanıt

    İlginiz için çok teşekkür ederim. Malesef T7700 ses sistemi çok eski ve optik giriş söz konusu değil. Bahane ile ses kartı aldırdı bana, Sound Blaster X4 kullanıyorum artık, Klite kodec pack yüklüyordum normalde hususi bir codenc aramadım. Eve geçince ac3 codec'leri deneyeyim.

  • Dreaminq38 kullanıcısına yanıt

    İlginiz için teşekkür ederim. Windows ve ses kartından 7.1 hoparlör sistemi sorunsuz testleri geçiyor, her bir hoparlörden ses alabiliyorum. Bu kısımda sorunum yok ancak Chrome internet tarayıcı, Spotify yazılımı gibi kısımlarda ön sağ sol ve orta hoparlör haricinde ses alamıyordum. Film izleme yazılımlarında sorunsuzken, Creative'in orijinal kablosunu taktığımda yan iki hoparlör haricinde ses alabilirken. Firefox ve Sound Blaster X4 ile şimdilik sorunsuz oldu.

  • Kay1PRuH kullanıcısına yanıt

    hocam iternet tarayıcıları 5+1 7+1 ses vermez maalesef , bende de creativenin inspire 6600 vardı yıllarca centerden ses alamadım ac3 codek ile çözdüm ,netfilx uygulaması haricinde spoty ve choreme stero destekliyor onun harici yapacak bir şeyiniz yok , filmlerde 5+1 ve ya 7+1 ses alabiliyor musunuz ?

  • muratalagoz kullanıcısına yanıt

    Ben 7.1 vs olarak vermesi değil, stereo olarak o kanalları doldurması, hoparlörlerin atıl kalmamasını istiyordum ama Firefox ile sorunum tamamen çözüldü. Youtube'da surround test videoları bile doğru çalışıyor, sorunsuz olarak kullanıyorum şu anda. Netflix'te filmler vs istediğim gibi tüm kanallar doğru şekilde ve tüm hoparlörlerle çalışıyor şu anda.

  • Kay1PRuH kullanıcısına yanıt

    hocam youtubede surround sesler nasıl düzgün çalışıyor benim bildiğim stero veriyor onları.ben alamıyorum çünkü internetten 7+1 5+1 dolby test videoları indiriyorum. bu arada ac3 codec mutlaka kurun bilgisayarınıza

  • muratalagoz kullanıcısına yanıt

    Epeyce uğraştım ama çok şükür bir çok denemeden sonra Firefox'ta youtube açtığımda "7.1 sound test video" ya da "surround" yazarak arattığımda oynattığım videolarda sorunsuz şekilde her hoparlörden tek tek test alabiliyorum. Netflix'te filmlerde özellikle kontrol ettiğimde sorunsuz çalışıyor şu anda. Codec paketleri haricinde Microsoft Store'dan Dolby, DTX ve Surround için birşeyler de satın aldım ama ne yazık ki hepsi kulaklık için çıktı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kay1PRuH -- 13 Nisan 2022; 14:7:55 >
  • @Kay1PRuH hocam selamlar. Forumda X4 ile ilgili başka bir konu göremedim, sadece sizin bu konunuzu gördüm. Sanıyorum yaşadığınız sorunları çözüme kavuşturmuş ve X4'ü tutmuşsunuz ve halihazırda kullanıyorsunuz. Memnuniyet durumunuz nedir? Siz de anakartın ALC 1220 çipinden X4'e geçiş yapmışsınız, benimki de ona yakın bir çip olan S1220A, bundan geçiş yapacağım. Önceden Creative SB Recon3D PCIe kullanıyordum ama Mini-ITX bir kasaya geçince ses kartı takacak yer kalmadı, ben de harici olarak Creative X4 sipariş verdim. Amazon.com.tr'de Creative Labs Europe satıcısından aldım kargo ve vergi dahil 2490 TL gibi bir fiyata geldi.


    Hoparlörüm şimdilik yok, daha sonra işimi görecek ortalama bir şey almayı düşünüyorum (Edifier R1280DBs var aklımda) ama zaten daha çok kulaklık kullanan biriyim. Oyun ve müzik için HyperX Cloud Alpha S kullanıyorum, empedans değeri 65 ohm bir kulaklık. Bunun dışında müzik için Sony WH-1000XM3 kulaklığım da var ama kaliteli bir DAC alınca sırf sahnenin keyfine varmak için Beyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm da alabilirim ekstradan. Bahsettiğiniz Win10'daki ses yazılımlarının bazılarını ben de satın almıştım, Dolby Access olsun, Boom 3D olsun. Demem o ki hoparlörden ziyade bir kulaklık kullanıcısıyım. Siz 7.1'de kullanıyormuşsunuz ama denediyseniz kulaklık performansı nasıl ses kartının?


    Açıkçası SB Recon3D'den S1220A'ya geçince pek bir kaybım olmaz sanıyordum ama oldu, oyunlarda özellikle ses kartını kesinlikle arıyorum. Asus ses kartları da hoşuma gitmiyor, yazılım yönünden daha kötüler Creative'e göre. Başka alınabilecek Creative SBX G5, G6 gibi modeller de vardı ama okuduğum yorumlara göre X4 net şekilde iyiymiş onlardan. Kulaklık performansı konusunda bir yorumunuzu alabilirsem çok iyi olur.





  • Jarmusche J kullanıcısına yanıt

    Merhabalar, ben onboard ses kartımı hiç kullanmadım o nedenle haksızlık etmek istemem Msi Z270 Pro Carbon anakartım. Steelseries DAC + Arctis Pro kulaklık kullanıyorum kulaklıkla ilgili ne anakart ne de diğer ses kartları hakkında eleştiri yapacak düzeyde bir kıyaslama yapmadım. Ben X4'ü sipariş verdiğimde daha yeni çıkmıştı ve sadece amazon.com'da vardı 3.000 liranın üzerinde bir fiyata aldım. Şu anda amazon.com.tr'de 2.100,00 TL civarına alınabiliyor. Creative T7700 7.1 ses sistemini düzgün bir şekilde çalıştırabilmek amacıyla bu yola girdim ve sorunsuz kulanıyorum şu anda, müzik ve film performansı harikulade hatta bir kaç bilgisayar oyununda da çevresel sesleri denemek amacıyla kullandım ve hayran kaldım. Kesinlikle sıklıkla dinlediğiniz bir şarkıyı bu ses kartı ve ses sistemi ile dinlediğinizde tamamen yeniden yapılmış farklı birşey dinlediğinizi hissettiriyor. Gelelim diğer bir tecrübe ettiğim hususa Asus Sonar U7 ses kartına, gerçekten güzel bir ses kartı ama Creative ses sistemi kullanacaksanız tavsiye etmem çünkü ön iki uydu hoparlörüne ses alma konusunda cidden çıldırttı beni. Kalite olarak farkı hissetmedim ama ön iki hoparlörümden feragat etmek istemediğim için Creative X4'ü seçtim. Onboard ses kartlarındansa daha rahat bir kullanım sunuyor. Masanın üzerinde gerçekten kaliteli bir aksesuar olduğunu gösteriyor. Pişman değilim. Eğer kullanacağınız ses sistemi Creative değilse bu kadar para vermenize değmez, hatta Asus U7 ses kartı forum dükkanında ve sarı sitede satışa koydum incelemenizi tavsiye ederim.





  • Jarmusche J kullanıcısına yanıt

    Bir ekleme daha yapayım kulaklığınız sanal 7.1 desteklemese dahi Xonar özelliği geldi Creative'ede herhangi bir kulaklıkla bir hayli düzgün şekilde sanal surround etkisi yaratıyor.

  • Kay1PRuH kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkür ederim. Aslında Asus U7 de alsam fark yaratacağından şüphem yok, önceki Creative ses kartım da atla deve bir model değildi ama onboard ses kartından sonra ciddi fark yaratmıştı. Fakat o modeli alırken de Asus ses kartları ile ilgili yazılımsal birtakım sorunlar okumuştum, o durumlar beni Asus kartlardan soğuttu ve Creative aldım. Şimdi de X4'ü sipariş verdim zaten size yazmadan önce, Amazon'da 2050 TL ama vergi ve kargo ekleniyor üzerine 2490 TL oluyor. Henüz gönderilmedi gelmesini bekliyorum.


    Ben de hem masanın üzerinden erişim kolaylığı, ön arka portlarının çeşitliliği, Creative'in yeni teknolojileri ve yazılım desteği yüzünden X4'te karar kıldım. Bir de kaliteli bir aksesuar hissiyatı da güzel, U7'den o havayı pek alamadım. Hatta sarı siteye biri kullanılmamış Sennheiser GSX 1000 ilanı koymuş ama o bile hem port çeşitliliği, hem de kalite hissiyatı olarak Creative'in bir hayli gerisinde görünüyor, o yüzden değerlendirmeye almadım. Sizin gibi 7.1 kullananlar için X4 çok daha belirgin fark yaratır tabii, ben büyük oranda kulaklıkla belki sinematik bir şeyler izleyip oynayacağım zaman raf tipi hoparlörle kullanacağım. Sizdeki U7 de iş görürdü ama almışken iyisi ve günceli olsun, yazılımı da başımı ağrıtmasın dedim. Alıp senelerce kullanıyoruz zaten bu aletleri, belki 3-4 sene sonra ben de 7.1 sevdasına kapılırım, elimde buna uygun bir ses kartı olmuş olur.


    Tekrar teşekkürler.





  • Jarmusche J kullanıcısına yanıt

    İptal edebiliyorsanız hemen edin amazon.com.tr 'den alın. Hem daha ucuza alacaksınız hem de iade etmek isterseniz en azından şansınız olur. Amazon.com'dan iadede kargo ve vergileri iade etmedikleri için iade çok büyük sorun.

    Creative T7700 - Asus Xonar U7 - Creative Sound Blaster X4 - Karmaşık bir hikaye
    Creative T7700 - Asus Xonar U7 - Creative Sound Blaster X4 - Karmaşık bir hikayeamazon
    CREATIVE Sound Blaster X4 Yüksek Çözünürlüklü 24bit/192kHz Harici USB DAC ve Amplifikatör Ses Kartı, Süper X-Fi, Ayrık 7.1 -Surround, Optik giriş/çıkış, hat girişi, mikrofon girişi, kulaklık girişi
    https://www.amazon.com.tr/CREATIVE-%C3%87%C3%B6z%C3%BCn%C3%BCrl%C3%BCkl%C3%BC-Amplifikat%C3%B6r-Surround-mikrofon/dp/B0953LL5R6/ref=sr_1_1?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=7VPQM7TFKCE1&keywords=creative+x4&qid=1652626796&sprefix=creative+x4%2Caps%2C140&sr=8-1




  • Kay1PRuH kullanıcısına yanıt

    Hocam burdan aldım zaten, aynı fiyat. Sepete ekleyip son aşamaya gelin, 2490 TL falan oluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jarmusche J kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun o zaman ben 3.200,00 TL'nin biraz üzerinde amazon.com'dan almıştım 1 ay kadar önce. Güzel alet.

  • Jarmusche J kullanıcısına yanıt

    selam üstad ürün geldiyse deneyimlerini paylaşabilir misin? Tek jack ile hem kulaklık hem mikrofon aktif oluyor mu mesela

  • ailkem kullanıcısına yanıt

    Selamlar. Ürün geldi 4-5 gündür kullanıyorum. Valla şimdilik 65ohm'luk bir gaming kulaklıkla kullanıyorum ama performansını çok beğendim. Baştan belirteyim öndeki headset jakı bir üç boğumlu (TRRS) bir combo jak. Sorunsuz bir şekilde mikrofonu da kullanıyorum kulaklığı bu jaka bağlayınca.


    Şu an yüksek empedanslı bir stüdyo kulaklığım yok, hoparlör olarak da istediğim modelleri stokta bulamadığım için onları bulana kadar idareten Creative Pebble V3 aldım. Hem gaming kulaklıktan, hem Pebble V3 gibi budget sınıfı bir hoparlörden aldığım ses bile gayet tatmin edici. Oyunlarda ses kasmak OB ses kartıyla çileydi, bunda öyle değil, mikrofondan da sesim karşıya gayet güzel gidiyor. Ayrıca 24bit-192khz ağırlıklı olarak FLAC ve DSD albümler indirdim. X4'ten direct moda alınca (sesi hiçbir efekte bulaştırmadan kaynaktan olduğu gibi RAW şekilde oynatan mod) bu kulaklıkla bile daha önce Spotify'da duyamadığım detayları duymaya başladım. Yalnız müzikçalar olarak Neutron Player diye bir oynatıcı kullanıyorum, onun da artı bir etkisi oluyor FLAC ve DSF uzantılı müzikleri çalarken.


    SXFi bence işe yaramaz bir özellik, sözde kulağının-kafanın fotoğrafını çekiyorsun da sesi kulak biçimine göre optimize ediyor falan. Tam bir gimmick. Zaten TR'de çalışmıyor, daha doğrusu çalışmıyordu. Yani telefona uygulamasını indiremiyorsun, MS Store'dan da inmiyor, TR'den indirmeleri kapatmışlar. Reddit'te yazdım, Creative'den bir çalışan özel mesajla ulaştı, mail adresimi falan aldı. Aynı gün birkaç gün içinde MS Store'daki uygulama TR'ye açılacak sözü verdi. Bu sabah kontrol ettim hakikaten MS Store'da uygulama erişime açılmış. Fakat kafa/kulak profilini anca telefondan çıkartabiliyoruz. Onun için de Android bir cihaz bulup şu alttaki .apk dosyasını kurmak lazım, play store'da olmadığı için bu şekilde indirilebiliyor sadece. Kurunca hesap yaratıyoruz, kafa/kulak profili çıkarmak için fotoğraflar çekiyoruz falan. Sonra telefonla X4'ü Bluetooth üzerinden eşleştirince (zaten sadece bu profil eşleştirme amacıyla kullanılıyor cihazın Bluetooth'u) bu profili otomatikman X4'e atıyor ama dediğim gibi uyduruk bir teknoloji, sesi daha kötü bir hale getirdi bende. Zaten ses kartının incelemelerinde herkes eleştiriyor SXFi özelliğini.


    https://m.apkpure.com/sxfi-app-magic-of-super-x-fi/com.creative.apps.superxfiplayer/download-apk-info


    Ses kartı ile alakalı rahatsız olduğum konu bir kere kayıtlı ayarlarımı sıfırladı, sebebini bilmiyorum. Belki Windows'tan kaynaklı bir durumdur. Çünkü o ayarlar sıfırlandıktan sonra ses denetim masasındaki bütün giriş çıkışların başına 2 rakamı geldi. Speakers (2 - SoundBlaster X4), SPDIF (2 - SoundBlaster X4), Microphone (2- SoundBlaster X4) gibi. Bir de nedendir bilinmez bazen mikrofon açık gibi görünse de sanki mute edilmiş gibi ses gitmeyebiliyor. Bakıyorum mikrofon her yerden açık ama Windows Ses Denetim Masası'ndan bakıyorum "Mikrofon şu anda kullanılmıyor" yazıyor, mikrofona vuruyorum falan bir hareket yok. Creative uygulamasını kapatıyorum, Windows'u resetliyorum falan biraz bekliyorum kendine geliyor. İki kere oldu bu, firmware kaynaklı bir şey olabilir, belki de ben alışma aşamasındayım yanlış bir şey yapıyorum ondan olabilir. Bunun sebebini çözene kadar her oyuna gireceğimde önden mikrofonu kontrol ediyorum açık mı diye.


    Ses konusunda şu an memnunum, sadece yazılımına tam alışamadım. Alışınca memnuniyetimin artacağına inanıyorum diyelim.





  • Jarmusche J kullanıcısına yanıt

    Yaklaşık 6 gündür x4 ü kullanıyorum. Hyperx Cloud 2 kulaklık ve onun harici ses kartı ile karşılaştırma şansım var. Çok eskiden Audigy 2 ZS kullanıcısıydım. Audigy 2 ZS o dönem için efsaneydi.


    Hyperx sanal 7.1 haricinde stereo kullanımda oyunlar için ideal sayılır. Harici bir ses yazılımı olmadığından ince ayar yaptırmıyor. Oyun odaklı gerçekten iyi dip ses hiç yok. Detaylar konusunda ise vasat.


    Genelde kulaklığa destek olsun oyunlarda +1 haneye eklesin diyerek x4 'ü aldım. Audigy 2 ZS dönemi Cod 2 ya da Counter Strike içinde ses kasmak hile gibi geliyordu. Mesafe ve uzaklığı yön ve mekan seslerini inanılmaz doğrulukta veriyordu. (creative pahalı olmayan bir kulaklığı ile Altec Lansing gaming kulaklık kullanıyordum. Hoparlör Logitech Z 5500)


    Hyperx her ne kadar iyi bir gamer kulaklık diye nitelendirilse de o verimi alamadığımdan x4 ile şansımı denedim. Hyperx e göre ön tanımlı EQ ve Acoustic Engine ayarları ile daha başarılı. Yine de Audigy 2 ZS'in EAX ile (oyun içi özel destek almış olabilir yanında 6 oyun hediyesi ile gelmişti o kart) gösterdiği efsanevi başarım yanında sönük geldi.


    Super X-Fi tüm sesi komple dediğin gibi bozdu. Fabrika ayarlarına alıp iptal edip yeniden yapılandırdım.

    Scout Mode oyunlarda anlamsız etkisiz genel sesi bozan bir karakterde.

    Hyperx te dip ses hiç yokken x4 te duruma göre değişen bir dip ses oluşuyor.

    Bir de nedense bluetooth ile bağlantıyı bir türlü kuramadım.

    Hoparlör konusunda daha başarılı buldum. Dileğim oyun içi daha geniş perspektifte ciddi artılar kazandırmasıydı. O beklediğimi buldum diyemem.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.