Şimdi Ara

Creative Sound Blaster Audigy Ses Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar,

    son formatımdan sonra yeniden xp kurdum ve sonra sesler cızırtılı gelmeye başladı ya da bozuk olarak gelmeye başladı. ses sinir bozucu şekilde çalışıyor... sistem sesleri normal geliyor ancak mp3 ve divx dvd ya da bir görüntü ya da ses açtığımda cızırtılı... sistem' i 5.1 oalrak kullanıyorum steryo olarak da denedim ama gıklamadı.

    son kullandığım sürücüler sistem update' leri var. herşeyi yeniden yeniden kurdum ama sorun devam ediyor. en son VISTA kurmuştum bu durumdan sonra sorun yoktu. yeniden XP ye geçtim bugün ama yine aynı sorunu yaşıyorum.

    en son olarak da k-lite codec yüklemiştim ondan da kıllanıyorum. kaldırdım ama herşey aynı yine cazır cuzur ötüyor.



  • driveri tam olarak kaldırıp yeniden kur,

    denetim masası_ses efekti aygıtı özellikler_ses ayarı_gelişmiş_play kontrol den özellikle mikrofon ayrıca kulanmadığın girişleri sessiz yapmayı dene.
  • tümünü yaptım ve üzerine 3 kere yeniden windows kurdum ama her seferinde aynını yapıyor. en güncel sürücüleri dahil yükledim.

    az önce winamp ve media player classic de bazı ses ayarları yaptım ve onlar düzgün çalışıyor... yani donanımım olan ses kartıma direk yönlendirdim sorunsuz çalışıyorlar ancak

    ancak, sistem hala bazı yerlerde microsoft synthsizer olayına takılmış halde ve hala bazı yerlerde ses sorunu yaşıyorum. mesela power dvd de hala ses sorunu yaşıyorum.

    bu microsoft olayını iptal edemiyor muyuz XP de ? ya da Hertz ayarı yapamıyor muyuz sisteme ? 44-96 benim kart. 22 de sorun yapıo. vista da değişme imkânı vardı. XP' de yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alexmcrae -- 16 Ekim 2008; 19:07:19 >
  • arkadaşlar yeni yaptığım kurcalamalardan sonra sorunun karttan da kaynaklanabileceğini düşündüm ve kendi kontrol panelini kurcaladım sonunda şu kanıya vardım ki... bazı frekanslarda kendi kendine efekt ya da detayları uygulamaya çalışıyordu kartım. ancak bu daha önce olmuyordu ilk defa başıma geliyor üstelik format atmama rağmen yaşadım. ama bunu da çözdüm.

    işte çözüm,

    Creative AudioHQ' ı çalışıtın ve EAX Control Panel' i açın

    Efektlerde Orginal Sound' un üzeri seçiliyken, All Effects Off butonuna basın,

    size bu uygulamayı kaydetmenizi önerecek açılan yerde 1 yazın kaydet deyin ve pencereden çıkın. sistemde sorun kalmıyor.

     Creative Sound Blaster Audigy Ses Sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alexmcrae -- 16 Ekim 2008; 19:36:09 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.