Şimdi Ara

CPU AŞIRI ISINMA SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar normalde hiç ısınmayan bilgisayarımın işlemcisi aşırı ısınmaya başladı (Yüksüz halde) ama şaşırdığım kısım ise soğumuş pc yi açar açmaz ısı ölçme programını (AIDA64 ve Advanced System Care ve Real Temp) de açıyorum ve ısı 100 derece gözüküyor anlamadım gitti. Yani pc açılır açılmaz işlemci birden yüz derece nasıl olur anlayamıyorum yoksa ısıyı yanlış mı ölçüyor?

    Pc'de son yaptığım işlemler : Ram slotlarını değiştirmek. Bir kaç oyun kurmak. Başlagıçta açılan programlardan bazılarını engellemek ve işlemci ısınma sorunu baş gösterince kasayı temizlemek ayrıca işlemcide ki kurumuş termal macunu silmek.

    Ayrıca Aida64 ve Sadece işlemci sıcak gözükürken diğer Advanced System Care'de tüm donanımlar sıcak gözüküyor iyice korkutuyor.

    Ben ısı sensörlerinde problem falan var diye düşünüyorum ama bilemiyorum bir danışmak istedim.

     CPU AŞIRI ISINMA SORUNU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin066 -- 28 Şubat 2015; 13:27:21 >







  • kasayı temizle
    tozları al.
    yapabilirsen uzay montaj dene
    macun yenile
  • Fan dönüş hızını biraz artırmayı deneyebilirsiniz termal macun sildikten sonra heryeri kaplıcak sekilde termal macun cektiniz degil mi cpu fanı tam oturuyormu onada bakın uzay montajı ile kontrol ediniz birde calısmayan aksamları varmı fan içerisinde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ...DeAtH...

    kasayı temizle
    tozları al.
    yapabilirsen uzay montaj dene
    macun yenile

    Kasayı temizledim tozları falan da aldım ayrıca macunsuz da sıcaktı macunu sildim gene sıcak şimdi macunun gelmesini bekliyorum. Ama pc açılır açılmaz işlemcinin yüz derece olması garip değil mi hocam bana yanlış geldi. Ayrıca işlemcinin stok fanı + 2 Fan da çalışıyor. İşlemci fanı gayet tam oturuyor belli ki çünkü dokunduğum da falan hiç hareket etmiyor.
  • macun cekmezseniz sıcaklık düşmicektir zaten siz macunu cekiniz ısı degerleriniz normal seviyelere inecektir macunsuz calıstırmayınız pc nizi işlemciye zarar verebilirsiniz
  • engin066 kullanıcısına yanıt
    macunu niye sildiniz hocam. bence macun gelene kadar kullanmayın anakartın büyük ihtimal ısı koruması vardır ama yinede kullanmayın siz pc yi
  • Macun iyice kuruduğu için işlevini kaybetmiş bu yüzden ısınmış ben macunu silince daha da ısındı doğal olarak. Şimdi yeni macunu sürünce yüksüz olarak 35-40 arası gidip geliyor. (Program SpeedFan) Sorun yok sanırım. Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.