Şimdi Ara

Corsair, Neutron ve Neutron GTX serisi SSD modellerini kullanıma sundu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 4K için dediğiniz o değer hangi test ile ölçülebilir ? AS SSD veya Crystalmark olmasa gerek. IOmeter ileyse, yazma 86k, okuma 120k civarı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

    4K için dediğiniz o değer hangi test ile ölçülebilir ? AS SSD veya Crystalmark olmasa gerek. IOmeter ileyse, yazma 86k, okuma 120k civarı.

    IOmeter ile ölçülüyor:

    Corsair, Neutron ve Neutron GTX serisi SSD modellerini kullanıma sundu



    OCZ'nin bu tür Tilki oyunları yeni değil ki..
  • Anladım. Sağolun. Böyle çakallıklar oluyor aynen.
  • Rica ederim
  • Çakallık makallık performas olarak günlük kullanım için normal ssd ler arasında daha iyi olanı varmı
  • Hepsi Sata3 olmak üzere 62 dolara 120 GB, 139 dolara 240 GB, 299 dolara Yarım TB satmış OCZ'den başka firma derseniz, bazen Sandisk, bazen de Kingmax rekabet eder, kalan markalar büyük paralara oynarlar. SSD alacak müşterinin dönüp dolaşıp alacağı 3 markanın en baba olanıdır.

  • turkiye sartlarinda alinabilecek en iyi disklerden bir tanesi ama turkiyede satilmayan diskleride hesaba katarsak alternatifi illaki var vertex 4un.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    ocz vertex 4 e karşı konumlandırıyor fakat pc labs incelemesinde 4k testinde vertex 4 ün gerisinde kalıyor ,stabilite konusu ilerde belli olacaktır


    Valla gerisinde kalıyor olabilir dostum ama unutmamak lazım ki Toggle NAND Flash kraldır yani. Zaten SSD ler gayet hızlılar. Ama uzun ömür konusunda yukarıdakini tercih ederim...

  • Bu son çıkan SSD lerin yazma hızları neden düşük acaba bilen var mı ? Önceki seri SSD ler 520MB/s ile yazarken, şimdikiler 330MB/s ?!?!?!
  • kontrolcü farkından dolayı öncekiler sandforce idi ama stabilite sorunları çoktu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    kontrolcü farkından dolayı öncekiler sandforce idi ama stabilite sorunları çoktu

    Cevabınız için teşekkür ederim. Ben Kingston HyperX kullanıyorum, bu da Sandforce kontrolcülü ve eskiden hep mavi ekran alırdım, bilgisayar reset atardı. Özellikle de youtube sitesinde, nedendir bilmiyorum. Sonra ssd nin firmware güncellemesini yaptım ve yaklaşık 5-6 aydır hiç bir mavi ekran hatası almadım.

    Bahsettiğiniz stabilite sorunu sanırım benim başıma gelene benzer birşey olsa gerek.
  • Evet aynen firmware işe yaramış görünüyor demekki ,son firmware i yükleyenlerde sizin gibi memnun inşallah böyle devam eder
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    Çakallık makallık performas olarak günlük kullanım için normal ssd ler arasında daha iyi olanı varmı

    Siz bu üç kağıtçılıktan razı iseniz diyecek birşeyimiz yoktur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Solid State Disk

    quote:

    Orijinalden alıntı: aspirin_00

    quote:

    Orijinalden alıntı: Solid State Disk

    quote:

    Orijinalden alıntı: HiqhWoltage IOPSu en azından 120k olmalıydı. Görünürde pek bir fark yaratamamış. Bu kontrolcü neleri getirmiş tam olarak bilmiyorum ama eski seriye göre daha sağlam bu ssdler. Eski seride garanti süresi 3 yıl iken bunlarda 5 yıl. Birkaç inceleme :http://www.vortez.net/articles_pages/corsair_neutron_gtx_240gb_review,0.htmlhttp://www.guru3d.com/article/corsair-neutron-and-neutron-gtx-ssd-review/
    Vertex 4 serisinin kutusunda yazan 120K IOPS miktarı göz boyamadan ibarettir.OCZ firması bunu sıklıkla yapıyor.


    vertex 4 lerin puanı 1000 geçiyor iops değeri gerçekten yüsek arkadaşım forumda incelemeler mevcut görememişsin sanırım bu konudaki ssd lerden ben birşey anlamadım iopsu yuksek değil okuma hızlarıda düşük iops değeri ne kadar yüsekse o daha günlük yaşamda farkı görülür.



    Vertex 4'lerin AS-SSD testinde 1000 puanı geçmesi onun ancak performans değerlerini gösterir, benim bahsettiğim 120K IOPS olup olmadığıdır.

    aklım 4k ya gitti pardon ;)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Solid State Disk

    quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    Çakallık makallık performas olarak günlük kullanım için normal ssd ler arasında daha iyi olanı varmı

    Siz bu üç kağıtçılıktan razı iseniz diyecek birşeyimiz yoktur.

    Hocam razı olmak değil performans olarak hangisi iyi ise ona yönelme diyelim ,üzerinde 120k yazıyor diye değil test sonuçlarına göre hareket etmek
  • Bu SSD ile biraz geç tanıştım ve Corsair'den bu hamleyi aslında bekliyordum. Yalnız daha önce Solid State Disk'in de ifade ettiği gibi, OCZ MArvell ürünü Indilix'i pata küte satın alıp Vertex4'e takarak işkence testlerden geçirmeden piyasaya sürdü ve COrsair'İn zamanlaması normal olan hamlesini geç kalmış gibi bir duruma soktu. Hep söylüyordum: marvell kontrolcülü SSD'ler ile aynı performansı yarı fiyatına, aynı fiyattaki Sandforce'lardan da iki kat performansla... Bu durum Vertex4'ün rakipsizliğinin tek kaynağıydı ki Neutron'un piyasaya girmiş olması durumu OCZ adına pek bozamıyor. NEden derseniz, aceleyle piyasaya sürülmüş yeni kontrolcüye 5 yıl garanti verdiler. Hem de ürününüz yurtdışı olsa da olmasa da... Ayrıca midenizi bulandıran küçük şeylerde bile iade koşulu geçerli olacak biçimde... OCZ çok agresif ve rekabet etmek yerine şartları belirlemeye çalışıyor. Hem de 2 yıl üst üste zarar ettiğini açıkladığı halde...

    Türkiye'deki kullanıcıya ve bütçe durumuna baktığımız zaman zannediyorum Vertex4, GTX'den daha fazla satmaya devam edecek. Fiyat konusunda burnundan kıl aldırmayan fakat Force serisi ile OCZ ürünlerinden daha stabil olduğu da yadsınamaz olan COrsair'in yeni seride yine OCZ ürünlerinin üstünde bir fiyat ile piyasaya girdiğini görüyoruz. Bu durum AMD - NVIDIA ekran kartlarının 7xxx ve 6xx serilerinin piyasaya giriş tarihleri ile de paralel bir seyir izliyor. AMD önceden kartları piyasaya sürdü ve NVIDIA cevap verene kadar çok da sattı. Nvidia ile hala orta segmentte cevap vermeye çabalıyor ve 660 modeli bile daha yeni çıktı gün yüzüne... Hele ki giriş ve orta seviye kart satışlarında zaten uzun süredir hep AMD kartlar dolaşıyor ortada... MEsela 6850 efsanesi... 6850 konumlandığı noktada neredeyse rakipsiz. Vertex4 de neredeyse benzer bir konumda...

    HEle ki bu paragrafın başında giriş yaptığım noktaya geri dönersem, Türkiye'deki kullanıcı 3 - 5 performansa bakmaz, SSD işini anlamak karmaşık değilse de detaya hastalık derecesinde meseleye gönül vermiş kullanıcı kadar inemez. Ürün kullanıcı ile tanışmış ve fiyat bakımından da Neutron almaya gerek bıraktırmayabilir. Diyelim ki Neutron Nand Flash ile daha stabil... OCZ koşulsuz iade teklif ediyor daha ne istiyorsunuz. Ayrıca SSD kullanmak eskisi kadar naif ayarlar da gerektirmiyor. Baltazar kullanıcı bile SSD'yi 2 - 3 sene kullanır. Fakat Corsair, Neutron serisini Vertex4 ile aynı fiyata çekerse işler değişebilir. Keza Corsair'i Nvidia'ya benzettiysek de pratikte durum aynı değil. Nvidia şu anda Intel'den bile karizmatik bir kurum.

    Bir de 120K IOPS'a değinelim. Broşürde maksimum IOPS denmiş. Yapılan çakallık o değerin hangi blok için geçerli olduğu belirtilmemesinde... İnce bir çakallık var ama yalan söylemiş demek de doğru değil.

    Benim asıl merak ettiğim, tahminen Agility4 karşısında konumlanan Neutron'un test sonuçları... Ayrıca Agility4 testi de yok ortada çünkü Türkiye'ye çok az miktarda giriş yaptı ve Vertex4'ün bu fiyatı yüzünden de sanırım bir süre gölgede kalacak. Bu arada Vertex4'ün de öyle bir fiyatı var ki bırakın Agilit4'ü stoklardaki Agility3 ve Vertex3 bile stoklarda tozlanır. Şöyle bir iddia sahibi olayım. Agility4 gerçekten performansına denk bir fiyat ile tanımlanırsa en ön yargılı - bütçesiz - çekingen kullanıcı bile 2012 - 2013 dönümünde SSD sahibi olabilir.

    EDİT: imla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 19 Eylül 2012; 11:37:10 >




  • Corsair yeni seriyi çıkaralı 1 hafta yada daha fazla oldu heralde ,Bende diyordum gerginix hocam nerde kaldı
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.