Şimdi Ara

CORSA 1.3 CDTI vs. ALBEA 1.3 MULTİJET

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar..
    1.3 motorların vergisinin az olduğunu ve dizel motorların benzinliye göre daha ekonomik olduğunu göz önüne alırsak bu iki arabadan birini alacak olsanız hangisini alırsınız.. 17.000-18.000 YTL civarında bir paranız var..
    iki arabanında artıları eksileri nelerdir? Servis bakımı, yakıt sarfiyatı gibi konularda hangisinin idamesi basit olur?
    teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baknedicem -- 2 Haziran 2009; 12:23:56 >



  • Corsa malzeme kalitesi ve suru$ keyfi Albea'dan kesinlikle ustundur. 18.000 YTL civarinda butceniz olduguna gore Opel Corsa C alacaksiniz (2002 - 2006 model arasi). Corsa C'lerde gorulen en buyuk sorun kronik direksiyon kutusu arizasidir. Bunun di$inda bir problemini duymadim. Albea'yi da kisa bir sure icin kiralayip kullandigim icin herhangibir problemi var mi, bilgi sahibi degilim.

    Ayrica, bu araclar birbirinden ic mekan olarak farkli. Eger bagaj hacmine ihtiyac duyuyorsaniz, Corsa'yi tavsiye etmem. Orta boyda 3 bavulu zor aliyor cunku. Bu konuda Albea'nin bariz ustunlugu var, bagaj bagaj degil, ucak hangari mubarek Ayrica arka koltuklardaki diz mesafesi Albea'da daha iyidir. Sonuc olarak sedan olmanin verdigi avantajlar vardir.

    Her iki aractaki motorlar da Fiat - GM powertrain ortakligi sonucu ortaya cikmi$ olan motorlardir. Yani birbirinin aynisi, 70 Hp guc, 180 Nm tork ureten motorlardir.. Sadece Albea'da Multijet, Corsa'da CDTi adi altinda satilmaktadirlar. Tuketim verilerini tam olarak bilmesem bile, her iki aracin da ayni motoru kullandigini goz onune alip, agirliklari da cok fazla fark etmeyecegini varsayarsak (en fazla 50 - 60 kg'dir diye du$unuyorum), yakit tuketimlerlerinin de birbirlerine yakin olacagini du$unuyorum. Bu da fabrika verisine bakilarak ortalama 4.7 lt/100 km olarak gozukmektedir ki, ozellikle uzun yolda bu verinin rahatlikla altina inebilirsiniz. (90 - 100 km/h sabit hizda)

    Servise gosterilip sorunsuzlugundan emin olduktan sonra her iki araci da onceliklerinize gore (ic mekan geni$ligi, malzeme kalitesi) tercih edebilirsiniz.




  • teşekkürler.bu kadar çabuk cevap beklemiyordum.
    bekarım ve alacağım arabayı birkaç yıl kullanmayı düşünüyorum. eğer albea'yı tercih edersem kilometresi daha düşük ve daha yeni bir araba alabiliyorum keza corsa da 2002-2006 yılı olduğu için kilometreleri daha yüksek olacaktır. donanımları bakımından corsa'nın bariz bi üstünlüğü var. albea'nın donanımı standart bi donanım. eğer satmak istersem hangisini daha az zararla ve daha kolay elden çıkartabilirim?
  • Hangi arac piyasada daha fazlaysa, o araci daha cabuk ve daha az zararla elinden cikarman mumkun olur. Kesin olmamakla beraber, bu sorunun cevabi muhtemelen Albea olacaktir.
  • Eğer bir aile aracı istiyorsanız ve bagaj hacmne ihtiyacınız varsa kesinlikle Albea.
    Motorları aynı zaten.
    Albeada konforlu bir araç sayılır.

    Ancak plastik kalitesi olarak Albea vasat.

    Yinede büyüklüğü ve ikinci eli nedeniyle Albea
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.