Şimdi Ara

Çok merak ediyorum - Hırsızlık hk.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Polisler, sigortacılar, konuyla alakalı olanlar veya benzer bir durumla karşılaşmış olanlar lütfen baksın - Sadece ciddi yorumlar lütfen, dalga geçmek için post atanlar konu dışı nı kullanabilirler.

    Merakım eve hırsızın girmesi sonucu polisin buna nasıl karar verdiği hangi yönde tutanak tuttuğu, bildiğim kadarıyla sigorta şirketi bu tutanağa göre ödeme yapıyor, sigorta şirketi bu konuda ne gibi cinlikler yapabilir ?

    Tamamen kendi hayal ürünüm olan bir olayı anlatarak merakımı sizinle paylaşmak istiyorum.

    Evimde 20 bin liralık elektronik cihaz var. PS4, PC , TV , Laptop , telefon ve diğer ufak tefek elektronik cihazlar. mobilyalarımın tamamı değersiz. eski bir mahallede oturuyorum çevrede herhangi bir banka vs. dükkan yok. dolayısıyla sokak boyunca kamera yok. herhangi bir sigorta şirketini arayıp ekspertiz çağırıp faturalarıyla beraber tüm bu elektronik cihazlarımı sigortalatıyorum. sigorta kapsamında yangın, hırsızlık, su basması gibi temel birkaç sebep bulunmakta. ben sigorta yaptıktan yaklaşık 1 ay sonra PS4, laptop gibi yükte hafif pahada ağır elektronik cihazlarım ben okuldayken güpe gündüz çalınıyor. öğrenci evinde kalıyorum bir arkadaşımla beraber, anahtar sadece ikimizde var ve o sırada o da benimle beraber okulda.

    155 i arayıp durumu anlatıyorum. ilgili konuda ekipler geliyor, bakıyorlar ki kapıda herhangi bir zorlama yok ( bu sırada polise kredi kartıyla kapının zorlama olmadan açılabileceğini söylerim ) , parmak izlerini topluyorlar. sistemden herhangi bir sabıkalı birisiyle eşleşmediğinin hepsinin eve gelip giden birkaç arkadaşıma ait olduğu tespit ediliyor.

    Sormak istediğim, polis de bu konuda benimle aynı fikirde mi ? gerçekten hırsızlık vakası mı ? yoksa ben sigortadan para almak için bu cihazları her gün birer tane çantama koyarak evden çıkardım mı ?


    Boş bir merak değildir ? lütfen düşüncelerinizi, varsa deneyimlerini benimle paylaşın. 1-2 saat sonra emniyete, hırsızlık bürosuna gidip bu soruların hepsini onlara da soracağım. sistem nasıl işliyor ? hırsızlık olup olmadığını neye göre belirliyorlar ?
    Daha sonra cevaplarımı burada editleyeceğim.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.